INFOGRAFIK: 10 kriterier som dit webhotel bør opfylde!

webhotel infografik

Du må gerne bruge vores infografik på din egen side.

Brug koden nedenfor for at indsætte den på din side eller skriv til os her

Infografikken i tekst

Med denne infografik giver vi dig 10 tips til at vælge “det gode” webhotel. Som med så meget andet, så er der stor forskel på webhoteller. Nogle er dyrere end andre, nogle tilbyder bedre support end andre, og så er der nogle som bare er dyrere end andre. Så hvad skal man lige vælge? Hvad gør et webhotel til et kvalitetswebhotel, hvor du for maksimal “value for money”?

Tip 1 – Oppetid

Oppetiden er den procentdel af en f.eks. en dag, din side er oppe. Din hjemmeside skal helst være oppe hele tiden, og det er dit webhotel´s ansvar at sørge for dette. Webhoteller som ofte har tekniske problemer eller software, der bare kører dårligt, vil ofte have lave oppetider, da hjemmesider der ligger på deres servere oftere vil være nede.

Du bør vælge en host som kan garantere en opptid på 99,99%.

Tip 2 –  Loadtid

Loadtiden er utrolig vigtig for din hjemmeside. Det er den, fordi dine besøgende vil forlade din side, hvis den tager for lang tid om at loade. Google har det på samme måde, og de vil også rangere din side lavere i søgeresultaterne, hvis den er langsom. De ønsker nemlig, at dem som søger og finder din side, skal have en god oplevelse, og en god oplevelse er altså ikke at vente over 0,5 sekunder på at en side skal loade færdig.

Serveren på dit webhotel har en stor indflydelse på, hvor hurtigt din side vil blive vist. Hvis serverne er forældede eller overbelastede, vil din side loade langsommere. En god host er derfor en host som kan levere dine sider på under 0,5 sekunder.

Tip 3 – Trafik

En kvalitets webhoteludbyder har ikke en trafik-begrænsning på deres webhoteller. Hvis din hjemmeside bliver en succes vil trafikken stige, og det ville være ærgerligt at skulle betale ekstra for trafik, fordi du når en grænse for, hvor meget trafik der er inkluderet på dit webhotel.

Trafik bør være ubegrænset – selv på de billigste webhoteller.

Tip 4 – Pris

Kvalitet behøver ikke at koste dyrt. Du bør således ikke betale ret meget mere end 30 kroner per måned for dit webhotel. Hvis du betaler mere er det, betaler du en overpris for noget, som du med stor sandsynlighed kan finde billigere andre steder.

Tip 5 – Gratis domæne

Et godt webhotel inkluderer altid min. ét gratis domæne samt et ubegrænset antal subdomæner.

Tip 6 – Gebyrer

Der er ikke noget værre end uforudsete gebyrer. Desværre findes der rigtig mange typer gebyrer og tillæg indenfor webhoteller, og hvis du har fat i en god host, så bør disse (hvis der er nogen) være angivet tydeligt.

Tip 7 – Tilfredshedgaranti

Et kvalitetswebhotel kan stå på mål for deres service og produkter. Derfor bør en god udbyder altid have en form for tilfredshedsgarati, hvor du som minimum kan fortryde dit køb efter 30 dage, hvis du ikke er tilfreds med webhotellet.

Tip 8 – Support

Support er yderst vigtigt, når man taler om webhoteller. Du vil med sikkerhed komme ud for, at din hjemmeside ikke virker enten fordi du selv har lavet en fejl eller fordi webhotellet har lavet en opdatering, der ikke er kompatibel med din side. I sådanne tilfælde skal det være muligt at få hurtig support 24/7. Der børe være support på chat eller mail, med hurtig svartid. Rigtig gode webhoteller har telefonsupport, men dette koster typisk ekstra.

Tip 9 – 1-klik installation

Du skal ikke selv sidde og bøvle med database og filer, når du vil installerer et CMS, som f.eks. WordPress på dit webhotel. Der bør være en 1-klik installation, som lader dig installere CMS´er, Webshopsystemer og fora-systemer med kun et enkelt klik.

Tip 10 – SSL

Alle nye hjemmesider bør være SSL-sikret. SSL gør det mere sikkert for dine besøgende at bruge din side, og det gør samtidig Google glad. Derfor bør du vælge et webhotel, hvor der som standard er inkluderet SSL-sikring.

Har du spørgsmål til infografikken eller webhoteller generelt, så skriv gerne til os herunder!

 

  Skrevet af: Redaktionen     24-04-2017     Skrevet i: Guides, Hosting, Infografikker

2 Kommentarer

 • Claus D siger:

  Hej
  Fed blog/site du har 🙂
  Ved du hvordan jeg kan checke en hosts loadtid – altså finde ud af om der er loadtid ulemper hvis jeg skifter til anden host ???
  Vh claus

  • Redaktionen siger:

   Hej Claus,

   Det er ret svært at teste loadtiden hos forskellige udbyder uden egentlig at flytte sin hjemmeside. Den server du kommer til at ligge på er nemlig kun 1 ud af mange ting, som har indflydelse på din loadtid.

   Så vi kan faktisk ikke give dig en måde at tjekke de forskelige hosts på inden du skifter webhotel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyt fra bloggen

Firma bag UnoEuro overtager Surftown

4 ting du skal tænke over, før du laver en webshop

Sådan gendanner du manuelt en WordPress hjemmeside fra en backup

Sådan aktiverer du gratis SSL hos UnoEuro

Prisen på .dk domæner stiger til 50 kr.

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hvordan får jeg mit eget domæne?

Denne artikel fortæller dig, hvordan du får dit helt eget domæne. Vi beskriver blandt andet, hvordan du køber og registrerer dit helt eget domæne. Læs mere...

Kategorier

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress