Mailhotel

Mailhotel – Her er de billigste og bedste mailhoteller i Danmark

Leder du efter et mailhotel, hvor du kan have en eller flere af dine domæner og email-adresser? Læs med i denne guide, hvor vi giver dig det fulde overblik over dine mailhotel-muligheder på det danske marked lige nu.

Som noget af det første, så lad os lige slå det helt fast – Et webhotel og et mailhotel er mere eller mindre det samme. Du kan nemlig sagtens bruge et webhotel som mailhotel, og det er typisk kun et spørgsmål om, hvad udbyderen kalder det – produkterne er 99% det samme.

Derfor, når du leder efter et mailhotel, så skal du ikke nødvendigvis vælge en udbyder, som tilbyder netop et mailhotel. Du kan sagtens købe et webhotel, da dette typisk har præcis de samme funktioner og muligheder, som det produkt andre udbydere sælger som et mailhotel.

Mailhoteller: Et komplet overblik

Vi, her på Billig-Webhosting.dk er en af danmarks største sammenligningsider af alt indenfor hosting, og derfor har vi selvsagt også konti hos samtlige webhotel/mailhotel-udbydere på det danske marked.

Nedenfor har vi derfor lavet en liste med de udbydere, som vi ved tilbyder et webhotel, som også kan bruges som mailhotel. Vi har i tabellen også angivet en række oplysninger for hver udbyder, som sandsynligvis også er relevante for dig, der står og skal købe et mailhotel til et eller flere af dine domæner.

Mailhotel Pris Plads Domæner
nordicway webhotel 9,-/md. første år 29,-/md. efterfølgende år 10 GBTil emails Ubegrænsetdomæner SE MERE HOS nordicway
Simply.com webhotel 9,-/md. første år 38,-/md. efterfølgende år 2 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS Simply.com
One.com webhotel 19,-/md. første år 49,-/md. efterfølgende år 50 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS One.com
DanDomain webhotel 16,-/md. første år 161,-/md. efterfølgende år 15 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS DanDomain
cHosting webhotel 22,-/md. første år 22,-/md. efterfølgende år 5 GBTil emails 2domæner SE MERE HOS cHosting
Scannet webhotel 123,-/md. første år 248,-/md. efterfølgende år 2 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS Scannet

Data senest opdateret: 19.08.2021

Hvad er et mailhotel?

Et mailhotel er et webhotel, hvor du kan have dine domæner parkeret og anvende dem til emails. Har du f.eks. familienjensen.dk, kan du have mail-adresser som f.eks. hans@familienjensen.dk og janne@familienjensen.dk. Du kan altså med et mailhotel have din helt egen personlige email, i stedet for en generisk gmail eller outlook.com mail.

På et mailhotel har man også en webmail, altså et mailsystem, hvor som du kan logge på og bruge dine email-adresser. Dog kan du også sagtens koble dine email-adresser til Outlook eller Gmail og bruge disse mail-klienter sammen med dine personlige email-adresser.

På samtlige webhoteller på det danske marked, kan du have ét eller flere domæner liggende (se tabel ovenfor), og de har alle en webmail. Derfor kan du stort set altid bruge et webhotel, som mailhotel, også selvom udbyderen ikke direkte kalder det et mailhotel.

Ønsker du at tilkøbe flere domæner til dit webhotel, kan du med fordel bruge vores oversigt over køb af domæner, og finde den udbyder, hvor du billigst kan tilkøbe flere domæner til dit webhotel.

Vigtige funktioner og muligheder på dit mailhotel

Når du køber et mailhotel, er der en række vigtige funktioner og muligheder, som helst skal være tilstede.

Domænepladser

Et mailhotel er ikke meget værd, hvis du ikke kan tilknytte et domæne. Det skal derfor, som minimum, være muligt at tilknytte ét domæne til dit mailhotel for at kunne opsætte email-adresse på domænet.

Har du flere domæner, og dermed flere email-adresser, skal du selvfølgelig vælge en udbyder, hvor du kan tilknytte mere end ét domæne. Vær her opmærksom på, at udbydere som Simply tillader flere domæner, men du kan kun have email-adresser på ét af dem. Hos andre udbydere, kan du som regel have email-adresser på alle de domæner på dit webhotel.

Plads til emails

Det er selvfølgelig også vigtigt, at der er plads til de emails du kommer til at sende og modtage på dit mailhotel. Emails fylder heldigvis ikke ret meget, og derfor behøver du typisk ikke mere end 3-5 GB plads for at være fint dækket ind.

Nogle har selvfølgelig brug for mere plads, men for langt de fleste vil alt over 10GB være spildplads, som du aldrig vil få brugt. Husk desuden på, at du altid kan slette gamle e-mails. Så hvis du skulle ramme plads-loftet hos din mailhotel-udbyder, kan du altid slette de emails der måske er 3-4 år gamle.

Webmail

Du skal have et sted, hvor du kan sende, skrive, modtage og i det hele taget håndtere dine emails. Her bruger man typisk det man kalder en mail-klient, f.eks. Outlook eller Gmail, men man kan også vælge at bruge den online mailklient, som mailhoteller tilbyder – den såkaldte webmail.

Webmailen kan tilgås ved at logge ind via webhotellet, og du kan således altid tjekke din email ligegyldigt, hvor du er, så længe du har adgang til internettet.

Lang de fleste webhotel/mailhotel udbydere har en velfungerende webmail.

Spam-beskyttelse

Der findes ikke noget værre end spam, og derfor skal der selvfølgelig være et spam-filter, på det webhotel du vælger. De fleste har et spam-filter, men det er forskelligt, hvor meget du kan indstille det til dine behov. Vælger du f.eks. et webhotel med cPanel, kan du indstille, hvor aggressivt dit spam-filter skal være eller slå det helt fra, hvis du gerne vil være sikker på, at alle emails kommer igennem til dig.

POP3/IMAP

POP3 og IMAP bruges, når du vil opsætte dine emailadresser i mailklienter som f.eks. Gmail og Outlook. Det er derfor vigtigt, at dit mailhotel undestøtter disse teknologier, hvis du vil have alle muligheder åbne for dine email-adresser.

Idag findes der dog (så vidt vi ved) ingen webhoteller, som ikke understøtter dette, og derfor er det som sådan ikke et parameter, du skal være meget opmærksom på, når du vælger din mailhotel-udbyder. Du kan læse mere om IMAP og POP3 understøttelse på mailhoteller her.

Mulighed for hjemmeside på domæne

Hvad nu, hvis du en dag vil have en hjemmeside på dit domæne også? Det er en overvejelse du bør gøre dig, inden du vælger mailhotel. Vælger du et mailhotel, hvor du udelukkende kan bruge det til mail, vil du sandsynligvis være nød til at flytte, hvis du også vil have en hjemmeside på dit domæne.

Det er også derfor, at vi typisk råder til at vælge et webhotel, og ikke et produkt det er begrænset til at kun at være et mailhotel, da det sikrer, at du i fremtiden, hvis du får lyst, kan lave en hjemmeside eller måske webshop på dit domæne.

Hvad er så det bedste mailhotel?

Som vi allerede har været inde på, så er et mailhotel det samme som et webhotel, da et webhotel altid kan bruges som et mailhotel også.

Her på siden har vi stor guide, hvor vi løbende vurdere og kårer det bedste webhotel på markedet lige nu. Her skriver vi mere om de enkelte udbydere, og de erfaringer vi har med dem. Du kan bruge denne side til at vælge den udbyder, som du synes lyder bedst til din behov.

Se vores guide til det bedste webhotel her: Bedste webhotel 2021

4 Kommentarer

 • Ole siger:

  Jeg har kigget jeres sammenligning af webhoteller og ser, at I sætter prisen på Nordicway til 9 kr. pr. måned. Det mener jeg er misvisende, da det kun gælder det første år. Den faktiske pris er 29,- kr pr. måned.

  • Redaktionen siger:

   Hej Ole,

   Mange tak for din kommentar.

   Vi angiver priser for første for alle udbydere, ikke kun nordicway. Tager du et kig på Dandomain, One.com og snart også Simply.com vil prisen være en det første år og en anden på 2. år.

   Der er flere årsager til, at vi sammenligner på første år:

   – Det er et lige sammenligningsgrundlag, da 2 år hos det fleste udbydere er anderledes/dyrere.
   – Vi har tidligere angivet pris for for 2. år istedet for første, hvilket gav endnu flere “klager”, da mange oplevede, at de priser vi skiltede med ikke matchede det som udbyderen viser på deres side (nogle er gode til at gemme prisen for 2. år).

   Flere udbydere har ekstra gebyrer og meromkostninger i forbindelse med f.eks. DNS, SSL mm., der løber på fra 2. år.
   Hos nogle er disse ting gratis, mens de hos andre koster noget. Det er derfor, også på 2. år, ret svært at angive sammenlignelig priser på på tværs af udbyderne.

   Vi overvejer at lave en tilføjelse til vores tabeller, hvor vi estimerer prisen på 2. år, men det kommer nok først til næste år.

   Mvh.

  • Martin Manscher siger:

   Hej Ole,

   En artikel som denne er ikke en der skal give reel information til os som forbrugere; den skal alene tjene penge gennem referrals (folk der klikker på reklame-links’ene ved siden af udbyderne). Det er derfor førsteårs-priserne vises i stedet for de reelle priser.

   • Redaktionen siger:

    Hej Martin,

    Det er helt korrekt at vi tjener penge til at holde vores side kørende, hver gang vi matcher en besøgende med et webhotel.

    Det betyder dog ikke at vores artikel ikke er brugbar, og vi bestræber os altid på at lave informationsrigt og godt content. Efter Ole´s kommentar har vi faktisk opdateret en række af vores tabeller på siden med et info-ikon, hvor vi beskriver priserne for 2. år.

    Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2021

Vores komplette guide til hosting markedet 2021 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Danske nordicway fordobler pladsen på alle deres webhoteller uden at hæve prisen

Danske nordicway har i dag meldt ud, at de fordobler pladsen på alle deres webhoteller. Det betyder, at du som nuværende eller kommende kunde, kan nyde godt af meget mere plads uden at det kommer til at koste dig en krone mere. At forbedre et produkt på denne måde er sjældent set på webhotel-markedet, hvor […]

... Læs nyhed

2021-08-12

Nordicway anmeldelse | Alt du skal vide om danske nordicway

Her finder du vores nordicway anmeldelse. Læs med og bliv meget klogere på nordicway og deres webhotel produkter.... Læs nyhed

2021-08-12

Start en blog | Den komplette guide

I denne guide skal vi kigge nærmere på, hvordan du starter en blog. Vi ser på, hvad der skal til og hvad det hele koster.... Læs nyhed

2021-05-12

WordPress sikkerhed

Denne guide hjælper dig med at øge sikkerheden på din WordPress side. Vi ser på WordPress sikkerhed, og hvordan du sikrer din WordPress side.... Læs nyhed

2021-04-26

Ny hjemmeside | Danmarks største guide til din nye hjemmeside

I denne guide skal vi se på, hvordan du får en ny hjemmeside. Vi ser på alle de muligheder du har, og hvad prisen vil være.... Læs nyhed

2021-02-23

Magento hosting

I denne artikel skal vi kigge på Magento hosting, og hvor du kan få din Magento webshop hostet hos en dansk hosting-udbyder.... Læs nyhed

2021-02-04