Webhotel
Her er Danmarks bedste webhotel 2023

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Senest opdateret:


I denne artikel giver vi dig et overblik over og anmeldelser af en række af de bedste danske webhoteller i 2023.

Vi har er på siden testet, sammenlignet og anmeldte webhoteller siden 2014, og vi har derfor prøvet lidt af hvert. I denne guide giver vi alle vores erfaringer videre til dig, og kårer det bedste webhotel på det danske marked lige nu.

Lad os bare starte med konklusionen.

Som du kan se i tabellen herunder, så synes vi at danske nordicway pt. tilbyder det bedste webhotel. Læs mere om hvorfor, samt vores anmeldelser af de enklte udbydere herunder.

Webhotel Score
nordicway webhotel 10/10 LÆS MERE
Simply.com webhotel 10/10 LÆS MERE
DanDomain webhotel 8/10 LÆS MERE
cHosting webhotel 7/10 LÆS MERE
Netsite webhotel 7/10 LÆS MERE
Scannet webhotel 6/10 LÆS MERE
e-studio webhotel 6/10 LÆS MERE
Data senest opdateret: 22.09.2023
Bedste webhotel vinder

Bedste webhotel

Ifølge kunderne...

Når vi vurderer, hvem vi synes, der er det bedste webhotel, så indgår kundernes egne beretninger og anmeldelser selvfølgelig i vores overvejelser. Her kigger vi blandt andet på Trustpilot, hvor vi løbende indsamler scores fra en række webhoteller på det danske marked.

I følge kunderne er det bedste webhotel:

  1. nordicway webhotel | 4.9/5
  2. Simply.com webhotel | 4.9/5
  3. Webhosting.dk webhotel | 4.9/5
  4. Wannafind webhotel | 4.9/5
  5. e-studio webhotel | 4.9/5
  6. Hosting4real webhotel | 4.9/5
  7. cHosting webhotel | 4.8/5
  8. Scannet webhotel | 4.8/5
  9. Azehosting webhotel | 4.8/5
  10. Netsite webhotel | 4.8/5
  11. Hostinger webhotel | 4.6/5
  12. Yayhosting webhotel | 4.6/5
  13. Netgiganten webhotel | 4.4/5
  14. WPhosting webhotel | 4.3/5
  15. Duelhost webhotel | 4.3/5
  16. DanDomain webhotel | 4.2/5
  17. One.com webhotel | 4.1/5
  18. Gigahost webhotel | 2.3/5

Data i listen er senest opdateret: 22.09.2023

Udover brugernes egne anmeldelser på trustpilot kigger vi også på pris, support/service, sikkerhed, hastighed/performance, funktioner og muligheder, plads mm., når vi anmelder og tester webhotellerne.

Det er faktorer som disse, vi har kigget på, når vi kårer det (i vores øjne) bedste webhotel lige nu. Hvis du læser videre, vil du således få et indblik i disse ting hos de enkelte udbydere på vores liste.

nordicway | Score: 10/10


Er nordicway det bedste webhotel?

Priser

Første år: 9 kr. /md.
Efterfølgende år: 29 kr. /md.
Oprettelse: 110 kr.

Fordele

Personlig dansk support
Perfekt til WordPress
Ubegrænset domæner og emails
Masser af performance (dedikerede servere)
Ét simpelt produkt

Ulemper

Relativt ny udbyder (fra 2019)

Besøg Nordicway

Nordicway er en relativt ny udbyder på markedet, men en som virkelig har fået momentum hurtigt på grund af deres billige produkt, men som kan alt, hvad et webhotel skal kunne.

Nordicway har hovedsæde i Aarhus, og da supportteamet er relativt lille, vil du altid opleve, at du får en meget personlig support - som du iøvrigt har adgang til 24/7.

Det bedste ved nordicway er, at de kun tilbyder ét webhotel, hvor alt er inkluderet. Du skal altså ikke tænke på, om du nu har nok CPU´er eller om mængden af trafik nu også er helt nok til din hjemmesides behov. Det har nordicway nemlig gjort for dig og sammensat et produkt, som passer til langt de fleste. I produktet får du blandt andet:

  • Ubegrænset domæner
  • Ubegrænset trafik
  • Ubegrænset email-adresser
  • Masser af performance (dedikerede servere)
  • Gratis SSL
  • Og meget mere

Hvis du bruger WordPress, så er nordicway også et oplagt valg. Hos nordicway er de nemlig specialister i WordPress, og har du brug for ekstra hjælp, f.eks. til at opdatere plugins eller opsætte din side på den rigtige måde, så tilbyder nordicway også det de kalder en "udvidet WordPress support".

Nordciway bruger blandt andet Imunify360 til proaktivt at beskytte deres servere og kundernes webhotel, og det sikrer, at du yderst sjældent vil opleve spam eller problemer med hackede hjemmesider, når du er kunde hos nordicway.

Nordicway er kendt for at anvende dedikerede servere til deres kunder med meget lav belastning, og du kan derfor forvente fuld fart på din hjemmeside hos dem!

Tidligere har vi "kun" givet nordicway 9/10 stjerner, fordi de kun tilbød 5 GB plads på deres mindste pakke. I August 2021 skete der dog det, at nordicway fordoblede pladsen på alle deres webhoteller helt uden meromkostninger for deres kunder, hvilket bragte pladsen op på 10 GB på deres standard pakke - DET synes vi er ret fedt gjort, og derfor giver vi nu nordicway 10/10 stjerner ligesom Simply. Faktisk skrev vi tidligere at "Havde nordicway givet 10 Gb plads frem for 5 GB, så havde de også fået 10/10", og det er faktisk det der er sket nu.

På Trustpilot scorer nordicway 4.9/5, hvilket er rigtig fint. De tilbyder som allerede beskrevet ét webhotel, og det koster 9 kr. /md, hvilket måske gør dem til de billigste på markedet lige nu. Første gang du køber webhotel hos nordicway, betaler du 110 i oprettelse.

Rabatkoder til nordicway

Nordicway kører sjældent med deciderede rabatkoder, men lige nu får du 67% rabat første år. Få tilbuddet ved at klikke videre nedenfor:

Udbyder Rabatten Rabatkode
nordicway webhotel 67% rabat rabat-nordicwayDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg nordicway

Simply.com | Score: 10/10


Er Simply.com det bedste webhotel?

Priser

Første år: 5 kr. /md.
Efterfølgende år: 56 kr. /md.
Oprettelse: 0 kr.

Fordele

God support
Fair pris
Nemt kontrolpanel
Dansk datacenter

Ulemper

Ikke email-adresser på alle domæner
Stor prisstigning efter første år

Besøg Simply

Her på Billig-Webhosting.dk har vi egentlig to farvoritter.

Vi er helt vildt med den nye dreng i klassen, danske nordicway, men samtidig kan vi heller ikke få armene ned, når det kommer til Simply.com, som igennem mange år på det danske marked virkelig har bevist sit værd

Simply.com er det, som du måske tidligere har kendt som UnoEuro. I starten af 2020 skiftede UnoEuro nemlig navn til Simply.com, da de ikke helt følte, at UnoEuro var det rigtig navn for dem længere. Skiftet til Simply.com var udelukkende et navneskift, og produktet og virsomheden bag navnet er stadig det samme.

Simply.com tilbyder et solidt webhotel, der har bevist sit værd igennem mange år. Prisen er bestemt ikke i den højde ende, og du får masser af plads og performance for dine penge.

Vi har selv et par hjemmesider liggende hos Simply.com, og vi har nærmest aldrig oplevet nedetid eller andre problemer. Det fungerer bare, og hvis der skulle opstå problemer, så er de lynhurtige på supporten. Simply.com anvender en WAF (Web Application Firewall) til at beskytte deres kunders hjemmesider, hvilket minimerer risikoen for, at dine sider bliver hacket.

Køber du et webhotel hos Simply, kommer din hjemmeside til at ligge på servere i Skanderborg hos team.blue.

Hvis man skulle sige noget negativt om Simply.com, så er det den måde de har indrettet deres email-system på. Det er nemlig mulighed at have flere hjemmesider på ét webhotel hos Simply.com, men vil du have email-adresser på samtlige domæner, så er dette ikke en mulighed. Her skal man over til en udbyder som f.eks. nordicway.dk, hvis man vil have 100% ubegrænset email-konti på alle sine domæner.

Vi kan godt lide Simply.com, fordi de stadig har en stærk tilstedeværelse på det danske marked. Det betyder, at du ikke møder en engelsktalende supporter eller en elendig support-bot, når du forsøger at få hjælp - Du får en dansk supporter af kød og blod, når det brænder på, og du har brug for hjælp.

Derudover er deres kontrolpanel også meget intuitivt, og man behøver ikke være it-guru for at få opsat sin hjemmeside hos dem.

Simply scorer pt. 4.9 / 5 på trustpilot, hvilket er ganske hæderligt taget i betragtning, at de har rigtig mange anmeldelser. Det billigste webhotel hos Simply er også bestemt til at betale, og det koster 5 per måned. Dertil kommer en oprettelse på 0 kr.

Alt i alt er Simply.com et fremragende webhotel til prisen, og det er også derfor at de er en af vores klare farvoritter.

Rabatkoder til Simply

Vi får løbende tildelt eksklusive rabatkoder fra de forskellige udbydere. Herunder finder du dem vi pt. har til Simply.com. Du kan se alle vores rabatkoder her.

Udbyder Rabatten Rabatkode
Simply.com webhotel 3 mdr. gratis webhotel rabat-Simply.comDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg Simply.com

Hvad synes du om Simply.com?

Dandomain | Score: 8/10


Er Dandomain det bedste webhotel?

Priser

Første år: 16 kr. /md.
Efterfølgende år: 161 kr. /md.
Oprettelse: 99 kr.

Fordele

Stabilt og sikkert
Telefonsupport

Ulemper

Dyrt
Maksimum 1 hjemmeside

Besøg Dandomain

Dandomain og cHosting ligger på en delt 3. plads. Det gør de fordi, det i høj grad afhænger af, hvad man har brug for, hvad der lige er bedst for en. Er man nybegynder, og har man brug for sublim support på telefon, så er Dandomain at foretrække. Er man derimod en smule mere selvkørende, og ikke ønsker at betaler ekstra for telefonsupport, så er cHosting det rigtige valg.

Dandomain er en af de ældste udbydere af webhoteller i Danmark. Det er også derfor at en af deres fordele er at de er stabile og sikkre, da de har haft en rigtig god trackrecord igennem mange år.

Man kan ikke komme udenom, at prisen hos Dandomain er i den høje ende, hvilket selvfølgelig skyldes, at du med deres produkt får telefonsupport, hvilket man ikke får ret mange andre steder. I forhold til prisen. er det også værd at notere, at de 16 kr. / md kun er for første år - herefter stiger prisen yderligere

Hos Dandomain er der, som hos cHosting, en begrænsning på, hvor mange hjemmesider du kan have på samme webhotel. Du kan således kun have én hjemmeside per webhotel, også selvom du måske køber den største pakke til 373 kr. / md. (Pris første år).

På Trustpilot scorer Dandomain 4.2 ud af 5, hvilket også er pænt, når man tænker på, hvor mange kunder Dandomain har.

Dandomain er ejet af den sammen virksomhed, som står bag Simply.com, og derfor vil du opleve, at der er visse ligheder mellem de to produkter.

Rabatkoder til DanDomain

Herunder finder du de rabatmuligheder vi har fundet til DanDomain:

Udbyder Rabatten Rabatkode
DanDomain webhotel Halv pris 1. år rabat-DanDomainDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg Dandomain

cHosting | Score: 7/10


Er cHosting det bedste webhotel?

Priser

Første år: 22 kr. /md.
Efterfølgende år: 22 kr. /md.
Oprettelse: 0 kr.

Fordele

Dansk support
cPanel
Fair pris

Ulemper

Begrænset plads
Begrænset domæner
Begrænset trafik

Besøg cHosting

Lige som nordicway, så bruger cHosting cPanel som kontrolpanel på deres webhoteller. cPanel er en utrolig felksibelt og brugervenligt kontrolpanel, som rummer rigtig mange muligheder, og det er også derfor, at vi har taget cHosting med på vores liste - vi er nemlig vilde med cPanel.

cPanel er nemt at navigere i for begyndere, men er du typen som gerne vil pille i alle de små detaljer på dit webhotel, så er dette også mulig i cPanel. Indstillingsmulighederne er med andre ord mange, og du kan med cPanel helt selv bestemme, hvordan dit webhotel skal konfigureres.

cHosting ligger i Odense, og du får, som kunde hos cHosting, selvfølgelig også support på dansk. Deres datacenter ligger også i Danmark, faktisk det samme sted som Simply.com. Så om du vælger Simply.com eller cHosting, vil du blive placeret i det samme datacenter.

Grunden til at vi ikke kan give cHosting titlen som det bedste webhotel er, at de for det første har uoverskueligt mange pakker, så det for begyndere kan svært at vide, hvad man skal vælge. De pakker de har, er desuden begrænset på mange områder. Hos cHosting skal du således hurtigt op i en større pakke, hvis du vil have ubegrænset domæner, flere CPU´er, ubegrænset trafik eller mere plads - ting som i de fleste tilfælde er inkluderet hos andre udbydere. Hos cHosting koster det dyreste webhotel således 244 per md., mens det billigste (som så også er lidt begtænset på plads, trafik og domæner) koster 22 kr. / md.

cHosting er dog et rigtig godt dansk webhotel (med hovedsæde i Odense), og vi har været meget tilfredse, med den service vi har fået hos dem. Dette kommer også til udtryk i deres trustpilot score, som ligger på 4.8/5

cHosting har i mange år udlodet rabatkoder til deres kunder. Se dem vi har lige nu her: Rabakoder til bl.a. cHosting

Rabatkoder til cHosting

Vi har selvfølgelig også fået en unik rabatkode til cHosting, så hvis de er en udbyder for dig, kan du med fordel benytte dig af den herunder:

Udbyder Rabatten Rabatkode
cHosting webhotel 20% rabat rabat-cHostingDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg cHosting

Netsite | Score: 7/10


Er netsite det bedste webhotel?

Priser

Første år: 60 kr. /md.
Efterfølgende år: 60 kr. /md.
Oprettelse: 0 kr.

Fordele

Dansk datacenter
Telefonsupport

Ulemper

Dyrt
Meget begrænset hjemmesideplads
Mulighed for kun én lille database

Besøg netsite

Netsite er en dansk udbyder, som har været på markedet i en del år efterhånden, ja faktisk siden 1998. Til trods for dette er de dog stadig relativt ukendte, og de gør generelt ikke så meget ud af deres markedsføring. Netsite har udviklet deres eget kontrolpanel, lige som Simply har det, og de benytter sig derfor ikke af f.eks. cPanel, som danske nordicway gør det.

Netsite virker egentlig som et ret gennemskueligt produkt, og der er ikke noget med en pris første år og derefter en anden pris. Prisen er som den er, og det er til at forholde sig til.

Hos Netsite får du telefon-support med i den mindste pakke, hvilket er et stort plus. Du kan ringe mellem kl. 10.00 og kl. 15.00 i hverdagene, så der er god mulighed for at komme igennem.

Telefonsupport kommer selvfølgelig også til en vis pris, og Netsite er bestemt ikke den billigste løsning på markedet. Den billigste pakke koster 60 kr./md., mens den dyreste (med en del mere plads) kan fås til 250 kr./md. Hos Netsite binder du dig kun 6 måneder af gange, hvilket også er positivt, da man på den måde hurtigt kan skifte til noget andet, hvis de ikke lige var det rette webhotel for en.

På Trustpilot scorer Netsite 4.8 / 5, og vores generelle indtryk er også, at du her får en solidt produkt, uden så meget bullshit.

Man skal nok sammenligne Netsite med Scannet og Dandomain, da de også tilbyder Telefonsupport, og her er vores klare anbefaling, at man enten skal vælge DanDomain eller Netsite, fordi de netop er prissat noget mere rimeligt end Scannet.

Vores indtryk er ikke at Netsite er et webhotel som mange vælger, men at dem der gør blover der i rigtig lang tid fordi supporten er god, og der er stor gennemsigtighed i produktet.

Rabatkoder til Netsite

Udbyder Rabatten Rabatkode
Netsite webhotel Gratis oprettelse rabat-NetsiteDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg Netsite

Scannet | Score: 6/10


Er Scannet det bedste webhotel?

Priser

Første år: 99 kr. /md.
Efterfølgende år: 199 kr. /md.
Oprettelse: 99 kr.

Fordele

Seriøst webhotel
Telefonsupport

Ulemper

Dyrt
Backup ikke inkluderet som standard
Cron & SSh ikkeinkluderet som standard

Besøg Scannet

Scannet er ikke for alle, men er du en virksomhed eller større webshop, så kan Scannet sagtens være det rette valg for dig.

Hos scannet får nemlig et seriøst webhotel med mulighed for professionelle integrationer til f.eks. Microsoft 365 andre business-services. Det hele koster dog noget, og du skal ikke regne med at betale 30 kr./md. for dit webhotel hos Scannet. Den billigste pakke koster nemlig 99 kr./md. det første år, hvorefter den stiger til 199 kr./md. Dertil skal du betale for en oprettelse, som koster 99 kr. som et engangsbeløb. Skal du rigtig have en stor pakke, vil det løbe op i omkring 399 kr./md. hos Scannet.

Så det er klart, at man ikke skal vælge Scannet, hvis man er en lille webshop eller bare vil starte en personlig blog - her findes der mange andre bedre og billigere valg. På Trustpilot scorer Scannet 4.8 / 5.

Det gode ved Scannet er, at du får telefonsupport med lange åbningstider med i den mindste pakke. Vores anbefaling er dog, at hvis du vil have telefonsupport og du har en større side samt behov for integrationer til Microsoft 365 eller Exchange, at du så vælger DanDomain, da det er lidt billigere, men stadig meget professionelt.

Scannet og Dandomain er i øvrigt begge ejer af Team Blue og sidder på samme kontor i Skanderborg - så det er næsten den samme virksomhed, du køber webhotel hos.

Rabatkoder til Scannet

Udbyder Rabatten Rabatkode
Scannet webhotel Halv pris 1. år rabat-ScannetDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg Scannet

E-studio | Score: 6/10


Er e-studio det bedste webhotel?

Priser

Første år: 10 kr. /md.
Efterfølgende år: 10 kr. /md.
Oprettelse: 0 kr.

Fordele

Billigt
Etableret udbyder

Ulemper

Begrænset plads
Ukendt RAM/CPU

Besøg e-studio

E-studio er en dansk webhotel-udbyder med base i Kjellerup ved Silkeborg.

Virksomheden blev etableret tilbage i 2015, men til trods for efterhånden en del år på bagen er e-studio stadig relativt ukendt på det danske hosting marked. Ejerne bag e-studio har dog også andre hosting-relaterede virksomheder, som du måske kender. Deriblandt YayHosting.dk og atznet.dk

E-studio tilbyder en af markedes billigste hosting pakker til kun 10 kr./md., men til denne pris får man så også kun 2 GB plads, hvilke må siges ikke at været ret meget, hvis du både skal have plads til en hjemmeside og evt. emails. Har man dog en meget lille side og intet brug for emails, kan denne pakke fra e-studio være en ok løsning. Du kan selvfølgelig også vælge at opgradere hos e-studio til deres største pakke til 186 kr./md, hvor du også får en del mere plads.

Det der undrer os, når vi kigger på e-studios hjemmeside er, at de ikke beskriver hvor meget CPU/RAM ram man får. Dette er et relativt vigtigt parameter for, hvor hurtig ens side kan forventes at være, og hvis det ikke oplyses, er det lidt som et købe et skrabelod. Dertil kommer, at der heller ikke oplyst hvilke diske de bruger, altså om det er NVMe SSD, almindelig SSD eller SATA. Hvad det er er bestemt ikke ligegyldigt, da der er stor forskel på hasigheden på en NVMe og en SATA (NVME er klart hurtigst)

Kunderne hos e-studio ser ud til at være ok tilfredse og de har fået en score på 4.9/5 på Trustpilot.

Er du på udkig efter en virtuel server, også kaldet en VPS, kan du faktisk også købe dette hos e-studio til en relativt billig pris.

Rabatkoder til E-studio

Udbyder Rabatten Rabatkode
e-studio webhotel 20% rabat rabat-e-studioDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 22.09.2023

Besøg e-studio

One.com | Score: 4/10


Er one.com det bedste webhotel?

Priser

Første år: 19 kr. /md.
Efterfølgende år: 49 kr. /md.
Oprettelse: 0 kr.

Fordele

Meget plads

Ulemper

Dyrt
Betalt backup
WordPress webhotel koster ekstra
Én hjemmeside/domæne per webhotel
Stor prisstigning efter første år

Der er mange der ikke ved det, men one.com startede faktisk i Danmark, men har sidenhen fået vokseværk og spredt sig i hele Europa.

One.com er grundlæggende set et udemærket webhotel, og et nemt sted for begyndere at komme i gang.

Når man vælger one.com, skal man dog være opmærksom på, at rigtig mange ting koster ekstra. For det første stiger prisen efter første år. så de 19 kr. / md, skal du således kun regne med det første år.

Derudover skal du betale ekstra for f.eks. at få adgang til dine backups, og du skal betale ekstra, hvis du vil have et webhotel med 1-klik-installation af WordPress.

Som standard bruger one.com en robot til support, som egentlig virker ret godt, og hjælper med de mest gængse spørgsmål, men nogle gange kan det godt blive lidt frusterende, at man først skal forbi en robot, før man får en rigtig person i den anden ende.

Blandt de positive ting hos one.com er, at man får utrolig meget plads, nok mere end man i virkeligheden har brug for, men så er man da i det mindste sikker på, at man ikke løber tør.

One.com har en score på trustpilot på 4.1 ud af 5, hvilket er ok for en hostingudbyder, der er aktiv i hele Europa.


Samlet webhotel overblik

Ud fra det ovenstående tekster og udbydere, kan det være svært at danne sig et samlet overblik. Hvem var det lige der var billigst? Hvor fik jeg mest plads? Og hvem af dem havde telefon-support?

Derfor har vi lavet et samlet overblik herunder, som giver dig de vigtigste informationer om hver af webhotellerne, så du kan vælge det, der passer bedst til dine behov.

De bedste webhoteller Vurdering Pris 1. år Normalpris Plads Domæner Support
nordicway 10/10 9 kr./md. 29 kr./md. 10 GB Ubegrænset Email Bestil her
Simply.com 10/10 5 kr./md. 56 kr./md. 10 GB 1 E-mail Bestil her
DanDomain 8/10 16 kr./md. 161 kr./md. 10 GB 1 Email og Telefon Bestil her
cHosting 7/10 22 kr./md. 22 kr./md. 5 GB 2 E-mail Bestil her
Netsite 7/10 60 kr./md. 60 kr./md. 2 GB 1 Email og Telefon Bestil her
Scannet 6/10 99 kr./md. 199 kr./md. 25 GB 1 Email og Telefon Bestil her
e-studio 6/10 10 kr./md. 10 kr./md. 2 GB Ubegrænset Email Bestil her
Data senest opdateret: 22.09.2023

Lær at vælge det bedste webhotel på under 7 minutter!

Nu har vi været igennem vores farvorit-udbydere, og det er tid til, at du skal vælge det webhotel, der er bedst for dig. Herunder har vi derfor skrevet en masse ting, der kan hjælpe dig på vej og endda lavet en video, der på under 7 minutter forklarer dig, hvorfan du vælger det bedste webhotel til dine behov.

bedste webhotel

Hvad gør et webhotel til det bedste webhotel for dig?

Det er vidt forskelligt, hvad man finder vigtigt hos et webhotel. Nogle har ikke brug for det helt store og vil bare gerne have en lav pris, mens det måske for andre er vigtigt at have meget plads, flere domæner på samme webhotel eller måske mulighed for telefonisk support.

Det er næsten umuligt at lave en samlet sammenlignings-tabel, der dækker alles behov, og derfor har vi lavet nedenstående funktion, hvor du kan vælge de sammenligningsparamtre, der er vigtigst for dig. Herefter kan du så vælge at prioritere de to vigtigste parametre, så tabellen sorteres i henhold til disse.

Prøv funktionen herunder, og se om du kan bruge den til at finde det webhotel der er bedst for dig.

Hvad ønsker du at sammenligne hos webhotel-udbyderne?
Vælg hvad resultaterne skal sorteres efter (du kan vælge maks. 2):

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Hvis du er i tvivl om, hvilke parametre der er vigtigt for dig og din hjemmeside, så kan du med fordel bruge vores FAQ herunder, hvor vi beskriver en række forskellige begreber og funktioner, og hvad det betyder for dit webhotel.

Webhotel | Sådan vælger du det rigtige

En ting er at vælge et webhotel, som andre også synes er godt, noget andet er at vælge et, som også passer til ens egne behov. Nedenfor giver vi dig en kort tjekliste, så du kan kortlægge, hvad du har brug for i forhold til et webhotel.

Er din hjemmeside lavet med et CMS?

Hvis du har lavet din hjemmeside med et CMS system, så er det vigtigt at du vælger et webhotel, som understøtter det CMS og den teknologi det anvender. Har du eksempelvis valgt at lave din hjemmeside eller webshop i WordPress, Joomla eller Prestashop, så skal dit webhotel understøtte PHP og MySQL. Langt de fleste webhoteller understøtter dette, men husk altid at tjekke efter, inden du betaler endeligt. Når det kommer til CMS´er så er det også en god ting at vælge et webhotel, der har en 1-clicks installation til netop dit CMS. En sådan funktion gør det nemlig rigtig nemt selv for begyndere at få installeret deres CMS på webhotellet.

Kig efter "One-click toolbox" eller "1-click installations" hos din webhoteludbyder for at finde ud af om de tilbyder denne service.

Har du brug for flere domæner?

De fleste webhoteller lader dig have 1-2 domæner på dit webhotel. Skal du have flere, så skal du typisk betale ekstra for det. Ved du allerede nu at du kommer til at have mange domæner kørende på samme webhotel (det kan man nemlig godt), så kan det være en fordel at vælge et webhotel, som tilbyder at du gratis kan tilknytte så mange domæner du vil.

Hvor meget plads har du brug for?

Langt de fleste udbydere tilbyder dig mere plads end du nogenside for brug for. Du får tyipsk et antal gigabyte, hvilket i hjemmeside-verdenen er mere end rigeligt. Har du dog en stor hjemmeside eller en webshop med flere tusinde billeder i høj kvalitet, kan det være en god idé at prøve at regne samme, hvor meget disse billeder egentlig fylder og på den måde finde ud af, hvor meget plads man har brug for på webhotellet.

Hvor meget trafik har du brug for?

Trafikken måles i antal megabyte eller gigabyte og er et udtryk for, hvor meget data dine besøgende kan få lov at hente fra din hjemmeside. Hver gang en besøgende besøger din hjemmeside, vil de nemlig hente en eller flere filer fra dit webhotel for at se siden. Disse filer fylder x antal kilobyte, så jo flere besøgende (trafik), jo flere kilotbyte og i sidste ende megabyte vil der skulle hentes fra dit webhotel.

Mange webhoteller tilbyder ubegrænset trafik, mens andre har nogle øvre grænser på x antal gigabyte. Har du en lille til mellemstor hjemmeside, vil du sandsynligvis aldrig nå denne grænse, og vores anbefaling er derfor at at starte med den laveste mængde trafik du kan få, da du altid kan opgradere, hvis du skulle få brug for det - der er ikke grund til at betale for mere end du har brug for!

Vil du få brug for meget support?

Hvis du ikke er så teknisk anlagt, kan det meget vel være, at du på et tidspunkt vil få brug for support. Når den tid kommer er det for mange rart at have en dansk support, og derfor bør du overvejer at vælge et webhotel der tilbyder dette. Listen ovenfor indeholder udelukkende webhoteller, hvor du får support på dansk.

Har du brug for ekstra meget support, kan du evt. vælge en udbyder, som tilbyder telefonsupport. Telefonsuppor er dog ret dyrt i drift, og webhoteller der tilbyder dette koster derfor altid en del mere sammenlignet med dem hvor support foregår via chat og email.

Er et billigt webhotel lige så godt som et dyrere alternativ?

Det korte svar er ja, det vil det være for de fleste. De dyrere webhoteller koster for det meste lidt mere fordi de har telefonsupport eller fordi deres servere måske lige er en anelse hurtigere og nyere end de billigere webhoteller. For de fleste vil et billigt webhotel, som f.eks , kunne alt det man har brug for, hvis man driver en mindre eller mellemstor hjemmeside eller webshop.

Sikkerhed på dit webhotel

Sikkerheden er også en vigtig paramter, når man vælger webhotel, og det er vidt forskelligt, hvor meget de enkelte webhoteller gør for at sikre dig som kunde. Nogle webhoteller er hullet som en si og lader dig selv stå for sikkerheden, mens andre er mere proaktive, da de godt kan se at det er i deres egen bedste interesse at holde din konto og dine sider fri for f.eks. malware.

Herunder finder du et par ting du kan kigge efter, når du vælger webhotel, som alle bidrager til den samlede sikkerhed. Du kan læse meget mere om, hvordan du selv kan sikre f.eks. din WordPress i vores artikel om sikkerhed i WordPress.

Firewall

Det er vigtigt at det webhotel du vælger har en god firewall beskyttelse. En Firewall er en række regler, som dikterer hvad der må og ikke må foregå på din konto. Disse regler er lavet med afsæt i, hvordan typiske hackerangreb udføres, således at man kan blokere de metoder de bruger.

Der findes rigtig mange forskellige firewall´s samt regelsæt, og det er vidt forskelligt hvad de enkelte webhoteller anvender.

Stort set alle webhoteller har en eller anden form for firewall, men det er vidt forskelligt, hvor restriktive de er. Firewall kan nemlig hurtigt skabe det man kalder for falsk positiver, altså handlinger der bliver blokeret fordi firewallen forveksler dem med et hacker-angreb, selvom de er 100% ok. Det er derfor en hårfin balancegang at have en firewall der ikke blokerer rigtige processer, men stadig blokerer for reelle hackerangreb.

Malware beskyttelse

Noget som ikke alle webhoteller tilbyder er aktiv malware beskyttelse. Malware beskyttelse er typisk en scanner, som løbende scanner og holder øje med dine sider. Hvis scanneren finder filer, der er inficeret med farlig kode, som en hacker f.eks. kan bruge til at ødelægge din side, så fjerne eller udbedre malware-programmet det.

Malware beskyttelse er virkelig et værdifuldt værktøj at have koblet på dit webhotel, da det sikre at hvis en hacker til trods for en firewall alligvel får hacket din side, så vil malware-scanneren med al sandsynlighed få lukket ned for problemerne efterfølgende.

Imunify360 er en firewall, som også har indbygget malware-scanner. Hosting udbydere som f.eks. nordicway anvender dem til at beskytte deres kunder.

Adgang til gratis (og gerne remote) backup

Skulle uheldet være ude, og du er nød til at genskabe din side fra en backup, så er det vigtigt at det webhotel du ligger på giver dig fri adgang til denne backup. Hos nogle webhoteller skal du nemlig betale for at få adgang til din backup, og det er derfor vigtigt, at du få en udbyder, hvor du selv kan hente din backup eller genskabe direkte fra kontrolpanelet.

Derudover er det også vigtigt at dit webhotel tager backup til en remote lokation, så din backup ikke ligger på samme server, som din konto. Skulle serveren brænde ned eller lignende vil begge backups nemlig forsvinde, og så har du ingen ting at rulle tilbage til. Hvis der derimod tages backup til en remote lokation, vil du altid kunne genskabe fra denne i tilfælde af at hele serveren brænder sammen.

Webhotel FAQ

Webhotel – hvad er det?

Er webhotel er en online hotel, hvor alle dine hjemmesidefiler, emails osv. kan opbevares. På et webhotel kan andre personer via nettet se dine filer og dermed se din hjemmeside. Et webhotel er dog ikke meget værd uden et domæne, som er din adresse på nettet.

Hvad er et domæne?

Et domæne er din adresse på nettet. Lige som en fysisk adresse er dit domæne det sted folk taster ind og besøger, når de vil se og bruge din hjemmeside. Der findes både international og nationale domæner. Danske domæner slutter f.eks. alle på .dk. Du kan få hjælp til at købe et domæne her.

Hvad er en server?

Dit webhotel er i virkeligheden en hær af server. Det er på serveren, at dine hjemmeside-filer bliver opbevaret og gjort tilgængelige for hele verden online. Serveren kaldes en server, fordi den serverer indhold på dine sider til dine besøgende.

Hvad betyder trafik?

Trafik angiver den mængde besøgende dit webhotel tillader, at du kan få på din hjemmeside per måned. Trafik er opgivet i gigabyte, fordi der hver gang en besøgende vil se din side, bruges et antal kilobyte for at hente og vise siden online.

Hvor finder jeg det billigste webhotel?

Du kan selv besøge alle webhoteludbydere på markedet, og finde den der er billigst. Alternaivt kan du bruge vores oversigt, hvor vi har gjort det hårde arbejde for dig, og samlet priser og specifikationer for samtlige webhoteller på markedet.

Se vores oversigt over billige webhoteller her

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Du skal vælge det webhotel som passer til dine behov og din pengepung. Med det sagt, så kan de fleste begyndere sagtens nøjes med et billigere webhotel i starten og evt. opgradere senere, hvis de får brug for det. Vi anbefaler f.eks. nordicway (67% rabat lige nu!), som et godt begynderwebhotel.

Hvilket webhotel er det bedste?

Herover finder du en god tabel, som viser, hvilket webhotel der er det bedste ifølge trustpilot. Trustpilot er en god indikator for, hvor godt webhotellet er, da det er webhotellers egne brugere, der skriver anmeldelserne.

Hvad koster et webhotel?

Et webhotel koster mellem 9 og 1000 kroner. Det afhænger af, hvad du har brug for og hvor stor din hjemmeside er. Langt de fleste kan nøjes med et billigt webhotel, men har du en stor side med mange tusinde besøgende hver dag, bør du overveje er professionel webhotel-løsning.

Hvor meget plads har jeg brug for?

Har du 4-5 GB plads så er du fint kørende. De fleste hjemmesider fylder ikke ret meget, og det er yderst sjældent at du får brug for adskillige gigabyte plads. Det er kun, hvis du har film og meget store billede på dit webhotel, at du kan få brug for mere plads end det.

Skal jeg vælge et dansk webhotel?

Er din hjemmeside dansk, så er det en god ide, at vælge et webhotel med servere i Danmark. Et dansk webhotel kan desuden give dig support på dansk, hvilket kan være en fordel når tingene brænder på og din hjemmeside ikke virker.

Læs mere om vigtigheden af serverens placering i forhold til f.eks SEO her.

Hvor længe binder jeg mig til et webhotel?

Du binder dig typisk 12 måneder til dit webhotel, og betaler et år ad gangen. Nogle steder kan du binde dig længere og får dit webhotel lidt billigere. Er du dog i tvivl om webhotellet er noget for dig og din hjemmeside, så anbefaler vi at du ikke binder dig længere end 12 måneder.

Skal jeg have SSL på mit webhotel?

Ja, det skal du. Ikke fordi det er en lov, men fordi alle moderne hjemmesider bør have det. SSL sikrer dine besøgende og gør det til en sikker oplevelse at bruge din hjemmeside. Mange webhoteller tilbyder gratis SSL, se hvem herunder.

Disse webhoteller tilbyder gratis SSL

Kan mit webhotel køre WordPress?

Hvis dit webhotel er et PHP webhotel og du har en MySQL database, så kan det køre WordPress. Sprøg gerne dit webhotel om dette er tilfældet inden du gør dit endelige køb. Hos webhoteller der anvender cPanel, som kontrolpanel, kan du dog altid regne med, at de kan køre WordPress samt næsten alle andre CMS´er på markedet.

Hvorfor har jeg brug for et webhotel?

Hvis du gerne vil have din hjemmeside online, så er du nød til at have et webhotel og dermed en server. Du kan også selv opsætte din egen server, men dette kræver en del teknisk viden.

Kan jeg få rabat på mit webhotel?

Ja det kan du. En stor del af webhoteludbyderne i Danmark tilbyder rabatkoder, som giver dig en vis rabat, når du køber webhotel hos dem. Herunder finder du et link til en oversigt over alle de rabatkoder der findes til webhoteller lige nu.

Webhotel rabatkoder

Hvad gør jeg hvis et domæne jeg har ret til er optaget?

Er du en virksomhed og har en person f.eks. registeret et domæne med jeres firmanavn for næsen af jer, så kan i muligvis vinde retten til domæne ved Klagenævnet for Domænenavne. Her kan du/i køre en sag for at få domænet overdraget til jer.

Sådan skifter du til et nyt webhotel

For mange kan det være en meget uoverskuelig proces at skifte webhotel, men sådan behøver det faktisk ikke at være.

Lad os først kigge på, hvilke ting man typisk skal have flyttet over på sit nye webhotel:

  • Hjemmeside
  • Mail og mailadresser

Hjemmeside

En hjemmeside består typisk af filer og en database.

Begge dele skal flyttes, når du skifter webhotel.

Filer flyttes typisk med et såkaldt FTP-program, mens databasen skal eksporteres fra din nuværende webhoteludbyder og importeres hos den nye.

Alt dette har vi skrevet en længere og mere detaljeres guide til her: Sådan skifter du fra et webhotel til et andet

Nu tænker du måske – jamen hvordan kan jeg se, om min hjemmeside ser rigtig ud hos den nye udbyder?

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, for man vil jo gerne sikre at alt ser rigtigt hos den nye udbyder, inden man peger sit domænet mod det nye webhotel.

Det vi anbefaler du gør er at du bruger hosts-fil tricket, som “snyder” din computer til at tro at din hjemmeside ligger hos den nye udbyder, selvom det stadig ligger hos den gamle.

Du kan her læse mere om, hvordan du bruger hosts filen til at se din hjemmeside på dit nye webhotel i denne guide.

Mail og mailadresser

Du skal også have flytte dine mailadresser. Mailadresser er dog ikke noget du som sådan flytter, men nogle du blot opretter hos den nye webhoteludbyder.

Har du f.eks. haft kontakt@domæne.dk, så opretter du også den hos din nye udbyder – det har de fleste udbydere guides til.

Nogen som du dog skal flytte (hvis du vil) er dine eksisterende mails i din indbakke, for de kommer ikke automatisk med over.

Her har udbyderen igen nogle guides, men fælles for dem alle er, at der ikke findes nogen standard og nem måde at gøre det på, og de fleste guides går derfor på at du skal oprette en midlertidig mailkonto hos den nye udbyder og overføre mails hertil fra den gamle udbyder.

Alternativt er der også mange webhoteludbydere, som tilbyder at flytte dine mails for dig mod et ekstra gebyr på nogle hundrede kroner, alt efter hvor mange indbakker, du skal have flyttet.

Er alt klar på det nye webhotel?

Når du har flyttet din hjemmeside og evt. mails, skal du gøre én ting mere for at alt virker på det nye webhotel.

Du skal skifte din navneserver.

På danske domæner er det noget du typisk skal gøre via punktum.dk (se guide), mens du på udenlandske domæner gør det via kontrolpanelet hos din nye udbyder.

I det du skifter navneserveren får der ofte nogle timer før din hjemmeside og mail fungerer på det nye webhotel.

Når du kan se din hjemmeside på det nye webhotel og mails lander i din indbakke her, kan du opsige dit gamle webhotel.

Domæne og webhotel

Langt de fleste køber domæne og webhotel sammen. Det gør de fordi man typisk ikke kan bruge den ene uden at have den anden, og så giver det samtidig rigtig god mening at købe begge ting det samme sted, så man fra starten har alt samlet og forbundet rigtigt.

Hos mange webhoteller er hele betalings-flowet også indrettet efter, at man først skal vælge domæne og derefter tilknytte webhotel, så når du bestiller, vil du helt naturligt blive præsenteret for muligheden for at knytte webhotel til dit domæne eller omvendt.

Med det sagt kan du sagtens have et domæne uden webhotel eller omvendt. Det kommer an på din konstellation, men langt de fleste vælger altså at købe domæne og webhotel sammen.

Webhoteller i Danmark

Når man, som dansker, vælger webhotel, er det klart en fordel at vælge et webhotel i Danmark, eller i hvert fald et webhotel med dansk support og hovedsæde i Danmark.

Der er nemlig forskellige niveauer man kan kigge på, når man leder efter webhotel i Danmark.

Et 100% dansk webhotel har danske supportere, er danskejet, har hovedkontor i Danmark og serverne står også i Danmark.

Sådanne udbydere findes dog desværre ikke. Nogle udbydere opfylder mange af tingene, men for de flestes vedkommende så står serverne næsten altid i udlandet, fordi de ganske enkelt ikke findes ordentlige serverparker i Danmark.

Så når du leder efter webhoteller i Danmark, så vil de være webhoteller, hvor det er et dansk selskab der står bag og hvor supporten er på dansk, du muligvis kan finde. Her kunne et godt eksempel være nordicway. Andre udbydere er også helt eller delvist danske, men for nogle af de helt store, så gælder der typisk at de er ejer af udenlandske selskaber og/eller har servere stående i udlandet.

Herunder finder du en liste med webhoteller, som enten er dansk ejer eller har en dansk organisation.

  1. Webhotel fra nordicway
  2. Webhotel fra Simply.com
  3. Webhotel fra Webhosting.dk
  4. Webhotel fra Wannafind
  5. Webhotel fra e-studio
  6. Webhotel fra Hosting4real
  7. Webhotel fra cHosting
  8. Webhotel fra Scannet
  9. Webhotel fra Azehosting
  10. Webhotel fra Netsite
  11. Webhotel fra Hostinger
  12. Webhotel fra Yayhosting
  13. Webhotel fra Netgiganten
  14. Webhotel fra WPhosting
  15. Webhotel fra Duelhost
  16. Webhotel fra DanDomain
  17. Webhotel fra One.com
  18. Webhotel fra Gigahost

Data i listen er senest opdateret: 22.09.2023

Webhotel anmeldelser

Når man leder efter webhotel anmeldelser, så er et rigtig godt sted at kigge Trustpilot, hvor brugerne af webhotellerne selv har anmeldt de forskellige udbydere.

Når man kigger på Trustpilot, skal man dog være opmærksom på én ting, nemlig om udbyderen aktiv spørger sine kunder om anmeldelser eller om de kommet “organisk”. Hvis de er kommet organisk, er det kunder, som selv har fundet vej ind til Trustpilot for at lave anmeldelsen, mens dem der bliver spurgt er kunder, som lige er komme ind, og som måske har haft et godt førstehåndsindtryk.

Pointen er, at de webhotel anmeldelser, der er kommet organisk typisk er mere pålidelige end dem som virksomhederne selv efterspørger hos deres kunder.

Du kan se om virksomheden aktivt anmoder deres kunder om anmeldelser ved at der på deres profil står “Beder om anmeldelser”.

Du kan også finde webhotel anmeldelser på sider som denne, hvor folk der ved noget om webhoteller har anmeldt og sammenholdt det pågældende webhotel med andre. Disse anmeldelser er dog typisk meget subjektive og er ikke altid et generelt billede af, hvordan udbyderen er.

Skrevet af Thomas M., Redaktør på Billig-Webhosting.dk

Webhotel nyheder

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Hostinger er et relativt nyt webhotel på det danske marked, og det er først for nyligt, at de for alvor er begyndt at markedsføre sig overfor de danske forbrugere. De har dog været på det internationale marked i mange år, og startede helt tilbage i 2004 i Litauen. Lad os starte med en kort opsummering […]

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Den danske udbyder AzeroCloud / CloudNordic er pt. ramt af ransomware angreb, hvilket har lagt mange tusinde danske hjemmesider ned siden torsdag 17/8, deriblandt kendissen Chili Klaus med hans side chiliklaus.dk, som  skriver på sin egen facebookside: Hey folks … Min netudbyder Azero er blevet angrebet af noget ransomware infection. Det er sadame noget rigtig […]

503 / 508 fejl – Resource limit / Service Unavailable hos Simply

Flere af vores læsere har den seneste tid skrevet til os at de i stigende grad er begyndt at opleve 503 og 508 fejl hos Simply – typisk på mindre WordPress sider, som normalt ikke skaber problemer og som ikke er mere krævende end normalt. I denne korte guide vil vi derfor kigge på, hvad […]

Sådan tager du manuelt backup af din WordPress side

Stoler du heller ikke på diverse backup-plugins eller for den sags skyld den backup din webhotel-udbyder tager for dig? Bare rolig, du er ikke alene, og det giver faktisk god mening selv at tage en manuel backup af sin WordPress side af og til. Har du en manuelt backup, er du nemlig sikker på at […]

Netsite webhotel | Anmeldelse, priser og alternativer

Netsite er en populær webhotel-udbyder i Danmark. Her er vores opsummering af Netsite: Netsite opsummering [custom_review score=”6″  id=”17″ keyword=”webhotel” logo=”/wp/wp-content/uploads/2023/06/netsite_anmeldelse_alternativer.png” fordele=”Gennemsigtigt|Erfaren udbyder|Danske servere|Mulighed for halvårlig betaling” ulemper=”Dyrt|Kun 1 database med max 50 MB|Begrænset mail-adresser”] Hvem er Netsite? [udbyderinfowp udbyder=”netsite”] Netsite er en dansk virksomhed, der specialiserer sig i og tilbyder webhotel-løsninger til virksomheder og private. […]

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress