Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Hosting
Den store 2024-guide til de bedste hosting-udbydere!


Leder du efter hosting til din hjemmeside eller webshop, og har du svært ved at beslutte dig for, hvad du skal vælge?

Så er du kommet til de rette sted! I denne artikel har vi nemlig lavet en komplet hosting-guide, til dig der står og skal købe hosting.

Vi vil blandt andet komme ind på:

Hvem er den bedste hosting-udbyder lige nu?

Lad os først taget et kig på vores sammenligning af hosting-udbyderne. Vi knytter et par ord til tabellen efterfølgende.

Webhotel Score
nordicway webhotel 4.9/5 LÆS MERE
DanDomain webhotel 4.2/5 LÆS MERE
cHosting webhotel 4.8/5 LÆS MERE
Simply.com webhotel 4.9/5 LÆS MERE
Scannet webhotel 4.2/5 LÆS MERE
Netsite webhotel 4.9/5 LÆS MERE
Data senest opdateret: 28.02.2024

Hvad er god hosting egentlig? Det kommer meget an på hvem man er, og hvad man har brug for. F.eks. er god hosting for en professionel udvikler en hostingløsning, som kører på de nyeste teknologier, og hvor serverne kan konfigureres efter individuelle behov. For en person, som ikke er specielt it-kyndig, og som ikke ved ret meget om hjemmesider og servere, er god hosting en løsning, som er nem at bruge, og hvor det er til at få hjælp, når man ikke selv kan klare de tekniske problemstillinger.

Det er selvsagt svært at pege på den bedste hosting, da det det afhænger af kundens personlige behov. En af de parametre der dog er ens for alle kundegrupper, er tilgængeligheden for support og god kundeservice. Ligegyldigt hvilke behov du har, så er det de færreste, der ikke mener at kundetilfredshed er en vigtig faktor for god hosting. Derfor har vi lavet tabellen ovenfor, som er en sammenligning af en lang række danske hostingudbydere, hvor vi ser på, hvem der egentlig scorer højest på Trustpilot. På Trustpilot er det kunderne selv, der laver anmeldelserne, og derfor får du her et reelt billede af, hvor tilfredse kunderne er med den service og det produkt, de har fået hos den givne udbyder.

Desværre er det sådan, at når man vælger hosting, så er det typisk først efter man har købt varen, at man finder du af, om det fungerer eller ej, fordi hosting er noget det skal prøves, og som sådan ikke kan testes eller prøves af inden. Heldigvis kan du bruge Trustpilot og kundernes anmeldelser til at få en fornemmelse af, om de er tilfredse, og om der evt. er ting, som ikke helt lever op til forventningerne. Vælg derfor en udbyder der har en højere Trustpilotscore end gennemsnittet.

Listen ovenfor er nogle af de mest populære hosting-udbydere lige nu, men der findes selvfølgelig mange andre. I listen herunder har vi derfor inkluderet en række mindre hostingudbydere og deres score.

Her er således den komplette liste med de bedste hosting-udbydere lige nu:

 1. nordicway hosting | 4.9/5
 2. Simply.com hosting | 4.9/5
 3. Netsite hosting | 4.9/5
 4. Hosting4real hosting | 4.9/5
 5. cHosting hosting | 4.8/5
 6. e-studio hosting | 4.8/5
 7. WPhosting hosting | 4.7/5
 8. Netgiganten hosting | 4.6/5
 9. Wannafind hosting | 4.6/5
 10. Hostinger hosting | 4.6/5
 11. Yayhosting hosting | 4.6/5
 12. Azehosting hosting | 4.4/5
 13. Duelhost hosting | 4.3/5
 14. DanDomain hosting | 4.2/5
 15. Scannet hosting | 4.2/5
 16. One.com hosting | 4.1/5
 17. Webhosting.dk hosting | 3.6/5
 18. Gigahost hosting | 2.7/5

Data i listen er senest opdateret: 28.02.2024

Skulle du have været så uheldig at have valgt en hosting-udbyder, hvor du er nød til at flytte til en anden, fordi udbyderen ikke opfylder dine krav, så kan du med fordel bruge vores guides herunder til flytning af hjemmeside og domæne til ny hosting:

Hostingudbyder anbefalinger

Der kommer hele tiden nye hostingudbydere til, mens andre bliver lukket eller opkøbt, men to af de udbydere, som efterhånden har været på markedet i en del år, og som vi er fans af er nordicway og DanDomain .

Disse to udbydere er gode på hver deres måde, og derfor anbefaler vi dem, alt efter hvad dit behov er.

Nordicway

hosting fra nordicway Score:10/10
Pris:29 kr./md. (billigste pakke)
Fordele:

Alt inkluderet
Mulighed for flere domæner/hjemmesider
Skarp pris
Hurtig og god support
Ubegrænset mail

Ulemper:

Relativt ny udbyder - fra 2019

Kan man få rabat hos nordicway? Herunder finder du en rabatkode til nordicway (hvis der findes en)...

Udbyder Rabatten Rabatkode
nordicway webhotel 67% rabat rabat-nordicwayDin rabatkode VIS RABATKODEN!

Lyder nordicway som et webhotel for dig? Du kan allerede nu besøge dem og læse mere om deres produkter herunder:

Besøg nordicway

Er man bare en smule pris bevidst, men ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, så er danske nordicway med hovedsæde i Aarhus en klar anbefaling.

Hos nordicway får du et “All inclusive” webhotel pakke med funktioner og muligheder, masser af plads samt uden loft på antal hjemmesider og domæner på samme webhotel. Specielt det sidste er ret fedt, for det betyder, at hvis du har flere domæner og hjemmesider, så behøver du ikke betaler for flere webhoteller, men kan samle det hele på ét webhotel hos nordicway. Det er både billigere og lettere at styre.

Nordicway har ikke eksisteret i voldsomt mange år (fra 2019), men de har allerede bevist at de kan levere et solidt produkt og en god support. Kig bare på deres Trustpilot score og læs nogle af deres anmeldelser – kunderne elsker dem!

DanDomain

hosting fra DanDomain Score:9/10
Pris:161 kr./md. (billigste pakke)
Fordele:

Telefonsupport
Eget hjemmeside system
Fint med plads
Danske servere

Ulemper:

Dyrt
Begrænset antal mailkonti

Kan man få rabat hos DanDomain? Herunder finder du en rabatkode til DanDomain (hvis der findes en)...

Udbyder Rabatten Rabatkode
DanDomain webhotel Halv pris 1. år rabat-DanDomainDin rabatkode VIS RABATKODEN!

Lyder DanDomain som et webhotel for dig? Du kan allerede nu besøge dem og læse mere om deres produkter herunder:

Besøg DanDomain

Dandomain er en hostingudbyder, som har været på det danske marked, ja nærmest fra da internettet blev opfundet. I dag tilbyder de udover webhoteller også en hjemmesidebygger, webshopsystem, betalingssystemer og meget mere.

DanDomain udmærker sig ved at have telefonsupport på alle deres hostingpakker, også de mindste, og de er derfor en rigtig god udbyder, hvis du gerne vil kunne snakke med folk, hvis der er noget teknisk, der ikke fungerer.

Netop telefonsupporten gør dog også, at DanDomain er betydeligt dyrere end f.eks. nordicway, hvor du kun kan få support per mail og chat. Derudover får du ikke de samme “ubegrænsede” muligheder hos DanDomain, som du får hos nordicway, og har du flere hjemmesider, kan det godt blive ret dyrt hos DanDomain, da du vil løbe ind i at skulle bruge et webhotel til hver af dine sider.

Med det sagt, så er DanDomain et bund solidt produkt, som har bevist sit værd i mange år. Der er ingen tvivl om at DanDomain og team blue, som ejer det, kan finde ud af at drive hosting, og derfor er de en klar anbefaling fra os, hvis man ønsker telefonisk support.

Her får du rabat på hosting lige nu

Hos Billig-Webhosting.dk holder vi konstant øje med hosting-markedet og hvis vi finder et sted hvor du kan bruge en rabatkode eller få en anden form for rabat, så skriver vi det på vores rabatliste, som du finder herunder. Listen opdateres løbende, så du er sikker på, at de rabatter du finder, altid er aktuelle og kan indfries.

Udbyder Rabatten Rabatkode
nordicway webhotel 67% rabat rabat-nordicwayDin rabatkode VIS RABATKODEN!
DanDomain webhotel Halv pris 1. år rabat-DanDomainDin rabatkode VIS RABATKODEN!
cHosting webhotel 20% rabat rabat-cHostingDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Simply.com webhotel 3 mdr. gratis webhotel rabat-Simply.comDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Scannet webhotel Halv pris 1. år rabat-ScannetDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Azehosting webhotel 30% rabat rabat-AzehostingDin rabatkode VIS RABATKODEN!
WPhosting webhotel 25% rabat på webhotel rabat-WPhostingDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Netsite webhotel Gratis oprettelse rabat-NetsiteDin rabatkode VIS RABATKODEN!
e-studio webhotel 20% rabat rabat-e-studioDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Hostinger webhotel 78% rabat på hosting rabat-HostingerDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Yayhosting webhotel Gratis oprettelse rabat-YayhostingDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Duelhost webhotel Halv pris på hele ordren rabat-DuelhostDin rabatkode VIS RABATKODEN!
Data senest opdateret: 28.02.2024

Pris og kvalitet hænger sammen

Når du skal finde den bedste hosting, så er det vigtigt, at du ikke kun går efter prisen. Du finder rigtig mange billige hostingløsninger på markedet, men det er altså ikke altid, at de billige er lige så gode som de mindre billige. Grunden til at vi skriver "mindre billige" er, at der typisk kun er nogle ganske få kroners forskel på de billigste hostingløsninger og de dyrest.

Derfor er det vigtigt, at du ikke bliver forblændet af prisen, men i stedet tager et overordnet kig på de forskellige muligheder. Synes du f.eks. ikke at det er værd få en god service og et hurtigere webhotel, hvis det kun skal koste dig 3-5 kr. ekstra om måneden? Du finder en samlet prisoversigt for en lang række udbydere på det danske her: Hosting priser

.

Udover prisen findes der en lang række faktorer, som man kan sammenligne hosting-udbyderne på. Her kan vi eksempelvis nævne:

 • Hvor meget trafik du får
 • Hvor meget plads der er inkluderet
 • Hvor mange hjemmesider/domæner, du kan have på det samme webhotel
 • Om der er telefonsupport
 • Hvor ofte der tages backup
 • Osv...

Det er vidt forskelligt, hvad man har brug for. Nogle har brug for meget plads, fordi de har mange billeder på deres hjemmeside, mens andre har brug for mange domænepladser, fordi de har flere små hjemmesider, som de gerne vil have kørende på samme webhotel.

Netop fordi der er så mange forskellige faktorer at sammenligne webhoteller på, og fordi man som kunde har forskellige prioriteringer, har vi lavet en sammenligningsfunktion, hvor du kan vælge, hvilke faktorer du ønsker at sammenligne webhotellerne på, samt efter hvilket faktorer sammenligningen skal sorteres.

Du kan bruge funktionen herunder, og selv prøve at sammenligne på de faktorer der er vigtige for dig:

Hvad ønsker du at sammenligne hos webhotel-udbyderne?
Vælg hvad resultaterne skal sorteres efter (du kan vælge maks. 2):

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Domæne med eller uden hosting?

Man kan typisk godt købe domæne uden hosting, men hosting uden domæne giver sjældent ret meget mening.

Hosting muliggør jo netop at du kan installere en hjemmeside på dit domæne eller oprette mails på det, men hvis man ikke vil have dette og bare vil have et domæne, måske til fremtidigt brug, så kan man sagtens vælge at købe et domæne og “parkere det”.

Det er dog sjældent, at man køber hosting uden et domæne, da man ikke rigtig kan bruge sin hosting til noget, hvis man ikke har et domæne.

Har du tænkt på hvilket domæne du godt kunne tænke dig?

Herunder har vi lavet en test, hvor du kan indtaste det domæne, du godt kunne tænke dig og tjekke om det er ledigt.

Er det ledigt, kan du købe hosting og domæne med det samme og være i gang på få mintutter.

Test om dit drømme-domæne er ledigt her:

Helt generelt, kan du følge disse retningslinjer, når du køber domæne til din hosting:

 1. Undgår danske karakterer som f.eks. æ, ø og å.
 2. Vælg noget der er kort og catchy – lange domæner er svære at huske.
 3. Undgå bindestreger i dit domæne, dem glemmer folk altid at indtaste, når de vil besøge din hjemmeside
 4. Hvis .dk ikke er ledigt med dit domænenavn, så overvej .com eller .net, men lad være med at kaste dig ud i alt for eksotiske TLD´er.
 5. Undgå tal i dit domæne

Hvilke hosting-typer findes der?

Den type hosting, som de fleste vælger er det man kalder for "shared hosting", hvor du deler pladsen på serveren med andre hjemmesider. Dette er en god og billig løsning, hvis man ikke vil investere alt for store beløb i mere avanceret hosting. Men der findes også en række andre typer hosting, som du kan vælge, hvis du har brug for mere fleksibilitet, kontrol og performance.

Herunder har vi lavet en infografik, der beskriver følgende hosting-typer:hosting typer

Videoguide til valg af hosting

For nogle kan det være uoverskueligt at læse lange tekniske guides for at vælge den rigtige hosting til sine behov. Derfor har vi lavet en video, hvor vi på under 7 minutter forklarer dig, hvad du skal være opmærksom på, når du køber hosting, og hvordan du vælger den rigtige løsning.

hosting video

Alt i alt kan det konkluderes, at hvad der betragtes som den bedste hosting afhænger af kunden og hans behov. Dog er der fælles kvaliteter i en hostingløsning, som langt de fleste finder vigtigt. Dette er eksempelvis support og service, og her kan man bruge Trustpilot til at finde den udbyder, der performer bedst. Derudover skal man huske på, at den bedste hosting sjældent er den billigste. Vælg derfor en udbyder, som har en høj trustpilotscore, men som nødvendigvis ikke ligger i den helt billige ende.

Lidt om hosting-branchen i Danmark

Der sker hele tiden noget i hosting-branchen i Danmark. Nye udbydere kommer til, mens andre lukker og slukker. De seneste par år har der dog været en klar tendens nemlig at de store opkøber og bliver endnu større.

F.eks. har både One.com og Simply (team.blue) været ude og opkøbe aktører på det danske marked. Dette tæller blandt andet MeeBox, Surftown og GratisDNS, som alle må sige at have været kendte danske hosting- og domæne-udbydere.

Efter disse opkøb er der typisk sket det, at de opkøbte udbyders kunder er blevet tilbud at blive flyttet automatisk til køberen, men i nogle tilfælde er der ikke sket andet end at ejerskabet er skiftet. Det er f.eks. tilfældet med GratisDNS, hvis kunder i skrivende stund endnu ikke er blevet flytte til one.com (måske det kommer).

Priserne på hosting i Danmark har også set en del ændringer de seneste. Priserne er generelt steget, hvilket både skyldes opkøb og dermed mindre konkurrence, men også at nogle af udbyderne er blevet opkøbt af f.eks. kapitalfonde, som sikkert har lagt et større pres for at tjene flere penge. Det fælder f.eks. Simply.com og One.com, som begge har hævet priserne de seneste år.

En anden tendens i branchen er, at langt de fleste udbydere er begyndt at køre med en intropris det første år, hvorefter prisen stiger til en standard pris de efterfølgende år. Da dette efterhånden er normalen afspejles vores lister også af dette, hvor prisen for de efterfølgende år også er angivet.

I forhold til teknikken er det også blevet en standard, når man udbyder hosting i Danmark, at kunderne placeres på lyn hurtige SSD harddiske (gerne NVME) og at SSL samt 1-klik installering af f.eks. WordPress er inkluderet gratis. Kigger du på et webhotel, hvor f.eks. SSL koster ekstra eller hvor de anvender gamle SATA diske, så bør du nok overveje en anden host.

Hosting priser

Noget man altid kigger på, når man vælger hosting, er prisen.

Prisen kan variere en del alt efter, hvad der er inkluderet i hosting-pakken.

F.eks. vil man opleve at telefon-support er noget som kan påvirke prisen meget, da det ofte er dyrt for udbyderne at tilbyde. Så her kan to ellers ens produkter have en prisforskel på op mod 500%, hvis den ene har telefonsupport, og den anden ikke har.

Noget andet som også påvirker prisen er pladsen, da pladsen er det som hosting-selskaberne også selv betaler for på de servere de enten lejer eller ejer. Derfor vil du også opleve at jo jo mere plads du har i pakken, jo dyrere bliver den.

Det er desuden blevet normalt, at man på hosting har én pris det ene og derefter en normalpris. Dette skal du være meget opmærksom på, da nogle hosting-pakker kan stige 200-300% i pris på andet år, fordi introprisen er så lav. Så kig altid efter prisen over 3-4 år, så får du et billede af, hvem der egentlig tilbyder den billigste hosting.

Prøv f.eks. at kaste et blik på nedenstående liste, hvor vi har regnet pris på hosting hos en række udbydere over flere år. Her kan man tydelig se, hvordan en lav intropris ikke nødvendigvis er lig med et billigt produkt.

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 209 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6303 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 28.02.2024

Priserne på hosting har i en længere periode være faldende grundet stor konkurrence, men i de senere år er det blevet billigere at drive servere, og kombineret med at de store udbydere har opkøbt de små, så er der kommer mindre konkurrence. Dette har medført at en del udbydere har hævet priserne, fordi der måske ikke fandtes et tilsvarende alternativ til dem.

Her er en lidt længere liste med normalpriser på hosting hos de forskellige udbydere:

 • Nordicway: 29 kr./md.
 • Netsite: 60 kr./md.
 • one.com: 39 kr./md.
 • Dandomain: 161 kr./md.
 • Scannet: 199 kr./md.
 • cHosting: 22 kr./md.
 • Simply: 56 kr./md.
 • Gigahost: 29 kr./md.
 • Duelhost: 39 kr./md.
 • Limecity: 100 kr./md.
 • Hostinger: 88 kr./md.

Webhotel nyheder

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress