Gratis SSL certifikat | Hos disse udbydere får du gratis SSL på dit webhotel!

Gratis SSL certifikat

Det er efterhånden blevet en webstandard at hjemmesider skal være SSL sikret. Specielt hvis du ejer en webshop eller anden type hjemmeside, hvor der indtastes følsomme oplysninger på siden (f.eks. en betalingsformular), så er det vigtigt, ja faktisk lovpligtigt, hvis du vil modtage betalinger, at din side er SSL sikre. Et SSL certifikat er heldigvis blevet langt mere let tilgængeligt end det var tidligere, og idag findes der faktisk rigtig mange webhoteller, hvor du automatisk får et gratis SSL certifikat opsat på dit webhotel fra starten.

Vi har gennemgået markedet for webhoteller, og har på listen nedenfor noteret, hvad vi har fundet ud af i forhold til SSL certifkater hos hver enkelt udbyder. Vi opdatere listen løbende og nederst i tabellen kan du se, hvornår vi sidst opdaterede oplysningerne.

Som du kan se, så tilbyder rigtig mange webhoteludbydere et gratis SSL certifkat på deres webhoteller. Det betyder at når du køber webhotellet så vil du automatisk få SSL sikret din side uden at skulle købe og opsætte et certifkat selv.

Udbyder SSL
UnoEuro webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS UnoEuro
Azehosting webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS Azehosting
One.com webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS One.com
cHosting webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS cHosting
Cliche webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS Cliche
Webdomain webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS Webdomain
Team Internet webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS Team Internet
WPhosting webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS WPhosting
DanDomain webhotel Tilkøb LÆS MERE HOS DanDomain
Scannet webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS Scannet
Webhosting.dk webhotel Gratis SSL LÆS MERE HOS Webhosting.dk
Data senest opdateret: 03.06.2019

Hvordan fungerer de gratis SSL certifikater?

Det har hidtil kun været muligt at få SSL sikret sin hjemmeside, hvis man havde en dedikeret IP adresse på sin hjemmeside. Altså en IP som kun din hjemmeside kan findes på. De fleste webhoteller ligger idag på delte server, hvilket betyder, at de også deler IP adresse. I lang tid har det derfor ikke været muligt at få SSL sikret sin hjemmeside, hvis man havde et standard webhotel.

Disse dage er dog forbi takket være SNI (Server Name Indication) teknologien. SNI gør det i korte træk muligt at SSL sikre sider der ligger på delte servere og som dermed deler IP med andre hjemmesider. Hvis du gerne vil læse mere om SNI kan vi anbefale denne artikel (På engelsk).

Når webhoteller ikke tilbyder et gratis SSL certifikat er det altså typisk fordi de ikke har implementeret SNI teknologien, og du skal således opgradere til en pakke med dedikeret IP hos udbyderen for at kunne få SSL. De fleste webhoteller som anvender SNI gør det med et gratis certifikat fra Lets Encrypt, som er en non-profit organistion, hvis mål er at udbrede SSL på internettet. Lets Encrypt er støttet af alle de store spillere på markedet såsom Google og Mozilla og antallet af aktive Lets Encrypt certifikater er derfor også nået astronomiske 5 millioner på blot 6 måneder.

Ej muligt i tabellen ovenfor betyder, at det ikke er muligt med SSL på et standard webhotel hos udbydere, men opgradere du til f.eks. et erhvervswebhotel med dedikeret IP, så kan det godt ske, at det er muligt at opsætte SSL. Hos Surftown er der som standard sat SSL på alle deres Linux webhoteller, så selvom de ikke reklamerer med det eller nødvendigvis gør dig opmærksom på det, så er der sandsynligvis SSL på dit webhotel fra starten – du skal bare selv sørge for at din side anvender https istedet for http.

Når du læser om SSL hos udbyderne er det også vigtigt, at du ikke bliver forvirret af beskrivelser som “Webmail via SSL” og “Mail-administration via SSL”. Dette har intet at gøre med SSL sikring af selve siden.

SNI er dog ikke uden ulemper. Teknologien er ikke helt perfekt (endnu), hvilket betyder, at der ikke er fuld browser support. Enkelte gamle browsere understøtter således ikke SNI og nogle besøgende vil således opleve, at din side ikke er SSL sikret, selvom den egentlig er. Dette er dog en forsvindende lille del, og typisk vil disse personer alligvel opleve at din side fungerer dårligt grundet deres forældede browser. Du kan læse mere om browsersupport her, hvor der blandt andet står at “Internet Explorer (any version) on Windows XP does not support SNI”.

Har du allerede et webhotel, men hvor du ikke kan få et gratis SSL, så kan vi anbefale billigSSL.dk, hvor du kan købe et billigt SSL certifikat og efterfølgende installere det på dit webhotel.

Har du yderligere spørgsmål til SSL eller denne artikel, skal du være velkommen til at skrive til os i kommentarsporet nedenfor.

Mvh.

Billig-Webhosting.dk Redaktionen

  Skrevet af: Redaktionen     17-08-2016     Skrevet i: Guides, SSL

11 Kommentarer

 • Ole Hansen siger:

  Hej Jeg har en webshop hos dandomain, og de tilbyder ikke gratis SSL kan jeg selv installerde det, eller skal de gøre det ?

  • Redaktionen siger:

   Hej Ole,

   Ja det er jeg ret sikker på du kan. Måske ikke et Lets Encrypt, men så et andet, det koster lidt om året. Prøv selv at skrive til Dandomain og spørg dem om mulighederne.

   Mvh.

 • Mette siger:

  Hej

  Er der forskel på ens hjemmesidevisning/tilgængelighed om det er det ene eller det andet webhotel, man vælger?

  • Redaktionen siger:

   Hej Mette,
   Ja, det er det man kalder for oppetid. Nogle gange går webhoteller/servere ned, og så går din hjemmeside også ned og kan ikke vises – dette kaldes nedetid. Der er forskel på hvor høj oppetid de forskellige webhoteller har, men de fleste ligger med en reklameret oppetid på 99%.
   Mvh.

 • Henrik siger:

  Gigahost tilbyder også gratis Lets Encrypt

 • Frederik siger:

  Unoeuro tilbyker ikke gratis SSL…

  • Redaktionen siger:

   Hej Frederik,

   Under menupunktet “Website” og derefter “HTTPS beskyttelse” kan du vælge at bruge SSL certifikatet fra Lets Encrypt, som er gratis.

   Jeg vil dog give dig ret i at hvis man blot går ind under “SSL certifikat”, så næves der ikke nogen steder at man faktisk ikke behøver at købe et certifikat.

   Mvh.
   Thomas

 • Frederik siger:

  Det er nu ikke specielt gratis hos Unoeuro. I hvert fald ikke, hvis man kigger under, hvad man kan tilkøbe…

 • Carsten Legaard siger:

  Efter artiklen blev skrevet tilbyder Unoeuro.com gratis SLL-certifikat igennem Lets Encrypt. Ret det ved lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyt fra bloggen

VPS hosting | Priser, danske udbydere og meget mere!

Sådan tilknytter/opsætter du et domæne mere på din UnoEuro konto

ASP webhotel | Se priser og find den bedste udbyder her!

Komplet guide til DNS – Gennemgang af A, MX og CNAME records

Sådan flytter du manuelt en hjemmeside fra et webhotel til et andet

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

Uncategorized

WordPress