Tjek domæne
...Tjek domænet og registrer det hos den billigste udbyder

Tjek om domænet er ledigt og få priser fra flere domæneudbydere. TJEK DOMÆNE OG SE PRISER
Tjek domæner såsom: .dk .com .nu .eu .io .org .de og mange flere...
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Den månedlige pris for webhotel hos udbyderne i tabellen ovenfor er den pris, der er gældende det første år. Der tages således ikke højde for eventuelle rabatter eller prisstiginger efter det første år.

Mit domæne er ikke ledigt – hvad gør jeg?

Har du tjekket dit domæne, men det har desværre vist sig, at det ikke er ledigt? Fortvivl ikke, der findes stadig en masse muligheder for at få domænet, selvom det allerede er taget.

Lad os se på dem her:

Kontakt ejeren

I nogle tilfælde kan du være heldig, at den nuværende ejer af domænet ikke bruger det til noget og ikke har tænkt sig at bruge det i fremtiden. Her kan du forsøge at kontakte ejeren og spørge, om du evt. må overtage det.

På danske domæner kan du slår domænet op direkte hos punktum.dk og finde kontaktoplysninger på den person eller virksomhed, der har det. Brug evt. nedenstående værktøj til at se ejeren på hvilket som helst domæne

I nogle tilfælde vil domænet være i brug, hvilket du typisk kan se ved at besøge det. Hvis der allerede er en hjemmeside eller webshop på domænet, er det nok usandsynligt at personen der har der, vil af med det.

Hvis du virkelig vil have det, kan du i stedet prøve at spørge om du må købe det. Er dette din strategi, så undlad at kontakte dem som virksomhed (hvis du er det), da ejeren på den måde hurtigt kan finde ud af, hvor meget du har råd til at betale for det.

Kontakt i stedet ejeren fra en anonym e-mail og skriv at du gerne vil købe det og om det er til salg, og i så fald, til hvilken pris. På den måde får du en pris, som ikke er påvirket af, hvem der spørger på det.

Venteliste hos punktum.dk

På danske .dk domæne findes der en venteliste-funktion hos punktum.dk, hvor man kan skrive sig på venteliste til et domæne, der er optaget.

Hvis du ikke står og skal bruge domænet nu og her, kan du derfor vælge denne mulighed og vente til det evt. bliver ledigt.

I de fleste tilfælde, kan dette dog tage flere år, ja måske sker det aldrig, at domænet bliver ledigt, og derfor er en ventelisteposition sjældent en oplagt løsning, hvis man står og skal i gang med en hjemmeside eller webshop.

Vil du gerne på venteliste, skal du blot søge på domæne hos punktum.dk. Herefter vil du få at vide at det er optaget, men at du kan skrive dig på venteliste. Gør dette ved at logge ind hos punktum.dk og betal for din ventelisteposition. Det koster omkring 70 kroner årligt at stå på venteliste til et .dk domæne.

Domæneklagenævnet

Er det domæne du har tjekket ikke ledigt, og mener du at du har ret til domænenavnet, har du den mulighed at tage sagen til domæneklagenævnet.

De tilfælde, hvor du kan få overdraget et domæne til dig selv, er hvis du f.eks. har et varemærke, som du har haft længere end domænet har eksisteret. Det kunne f.eks. være at du designer dine egne sko og har haft mærket “Danish Denim Shoes”, men aldrig haft domænet til det. Her kan du, hvis der er en der har registeret DanishDenimShoes.dk, efter du startede din virksomhed, og som måske ikke bruger domænet, få tilkendt domænet, da det retmæssigt vil være dit.

Det skyldes at man i Danmark ikke må være domænehaj (en person der køber domæner med henblik på videresalg), og kan man bevise at en person udelukkende har et domæne af denne årsag, så kan man få ret til domænet via domæneklagenævnet.

Find på et andet domænenavn

Hvis du har tjekket dit domæne, og det er optaget, så er det nemmest klart at finde på et andet navn. Det kan være du kan ændre lidt i navnet, så det stadig er det samme, bare med en bindestreg f.eks. Undgå dog for mange krumspring for at få et domæne der ligner det du oprindeligt havde tænkt dig, da det hurtigt kan blive noget rod.

Så find i stedet på noget helt andet, hvor domænet er ledigt. Se evt. vores sektion længere ned om “Valg af det gode domænenavn”.

Hvordan tjekker i domænet?

Vores funktion til at tjekke domæner fungerer på den måde, at vi først tjekker om domænet er ledigt.

På danske domæner tjekker vi det via API hos punktum.dk, som giver os svar tilbage om det er ledigt eller ej.

På udenlandske domæner foregår det også via API, hvor vi spørger et register, om det søgte domæne er ledigt eller ej.

Er domænet ledigt tjekker vi prisen på det hos de forskellige udebydere, som alle melder tilbage, hvad de tager for at registrere det. Herefter viser vi dig priserne i tabellen, så du kan vælge den udbyder som er billigst både på selve registreringen af domænet, men også i forhold til det webhotel du skal bruge, for at din domæne rent faktisk kan bruges til noget.

Forskel på domænepriser

Som du måske allerede har fundet ud af, så er der stor forskel på domænepriser, både mellem udbyderen, men også mellem de forskellige TLD´er (Top Level Domains), som er endelsen på domlnænet, f.eks. .com eller .dk

I listen herunder kan du både se prisforskellene mellem de forskellige TLDer, men også mellem de forskellige domæneubydere:

Domæne-udbyder .dk .com
nordicway webhotel 99 kr.per år 119 kr.per år 145 kr.per år 245 kr.per år 140 kr.per år Besøg nordicway
Simply.com webhotel 100 kr.per år 187 kr.per år 196 kr.per år 252 kr.per år 196 kr.per år Besøg Simply.com
DanDomain webhotel 174 kr.per år 555 kr.per år 621 kr.per år 836 kr.per år 371 kr.per år Besøg DanDomain
Scannet webhotel 397 kr.per år 686 kr.per år 686 kr.per år 881 kr.per år 686 kr.per år Besøg Scannet
Netsite webhotel 90 kr.per år 175 kr.per år 150 kr.per år 200 kr.per år 150 kr.per år Besøg Netsite
Domænepriser senest opdateret: 03.10.2024

Webhotel til dit domæne

Et domæne er ikke meget værd uden et webhotel, ja faktisk kan du uden et webhotel ikke rigtig bruge dit domæne til noget.

På et webhotel kan du have din hjemmeside, du kan have e-mailadresser og du kan styre DNS, hvis du f.eks. vil bruge dit domæne hos Wix, SquareSpace, Shopify eller et helt 4. sted.

Derfor giver det god mening at vælge et godt webhotel samtidig med, at man køber domæne, da det er klart nemmest at købe de to ting sammen, så domæne og webhotel er koblet rigtigt samme fra start.

Herunder har vi fundet priser fra en række danske webhoteller.

Vi har valgt at kigge på prisen over flere år, da mange webhoteller kører med en intro pris og en normalpris. Vælger man efter intro-prisen kan man således sagtens komme til at vælge et relativt dyrt webhotel i længden, da denne intropris sagtens kan stige til langt over det dobbelte på 2. år.

Vi kigger derfor på priserne over tre år, for at finde hvem der er billigst med sådan en tidshorisont.

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Duelhost webhotel 39 kr./md.Første år 39 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Duelhost
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 209 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6303 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 03.10.2024

Vi har også lavet nedenstående infografik, som kan hjælpe dig med at vælge det rette webhotel:

DISCLAIMER Det med minimum 1 gratis domæne hører desværre fortiden til - det får du sjældent længere. Istedet får du typisk en god intropris på webhotellet det første år.

Vigtig funktioner til dit nye domæne

Udover prisen på dit webhotel, er nogle funktioner selvfølgelig også vigtigere end andre. Har du købt et domæne og ønsker du at have en hjemmeside/webshop samt emailkonti kørende på den bør det webhotel inkludere følgende funktioner og muligheder:

  • DNS-administration på domænet
  • Gratis SSL
  • Webmail
  • Spamfilter
  • WordPress
  • FTP og Database
  • IMAP/POP3
  • Backup
  • Support på dansk

Er noget af dette ikke inkluderet i prisen for webhotellet, men i stedet skal købes som ekstra funktioner, bør du overveje en anden host.

Valg af det gode domænenavn

Du vil ofte komme ud for, at det domæne, som du have i kikkerten, ikke er ledigt.

Derfor skal man ofte tilbage til tegnebrættet og komme på nogle nye ideer.

Her kommer et par tips til at vælge et godt domænenavn

  • Hold det kort. Undlad at bruge for mange stavelser. Jo kortere det er, jo nemmer er det at huske
  • Undlad at bruge for mange bindestreget eller tal i det domæne – shoes4you.dk er lidt for 90´er
  • Prøv at lave et mindmap med ideer, temaer osv – måske der kommer et genialt navn ud af det
  • Sprøg ChatGPT – ja hvorfor ikke, måske ChatGPT har nogle gode ideer.
  • Undlad Æ, Ø og Å i dit domæne. Internettet er rigtig dårligt indrettet til danske karakterer, og det vil kun give dig problemer på længere sigt.

SEO-hensyn?

Noget af det du skal tænke på, når du vælger domæne er SEO. Det er ikke så vigtigt som det har været, men hvis du på nogen som helst måde kan få det produkt eller service du sælger ind i dit domænenavn, så vil det være godt for din SEO. Det er dog ikke alfa omega, og et domænenavn ala. seo-kursus-for-begyndere-i-aarhus.dk er ikke særlig ideelt, selvom man forsøger at rangere på Google på “SEO kursus for begyndere i Aarhus”.

Hvordan beskytter man bedst sit domæne

Du kan gøre flere ting for at gøre dit domæne sikkert at bruge for dig og for andre.

For det første bør de sikres med SSL, specielt hvis du vil have en hjemmeside på domænet.

Derudover kan du vælge at sikre det yderligere med DNSSEC, som er en ekstra sikkerhed for, at man ikke kan misbruge dit domæne f.eks. i forhold til phishing.

I forhold til mail er det også vigtigt at der oprettes en SPF, DKIM og DMARC DNS-record på dit domæne på det webhotel du vælger. Disse ting er med til at sikre at andre ikke kan sende mails ud på vegne af dig og dit domæne. Hos langt de fleste webhoteller opsættes dette helt automatisk i det sekund, du bliver kunde hos dem.

Du kan med fordel teste dit domæne, og hvor sikkert det er med testen sikkerpånettet.dk fra punktum.dk.

Du kan høre mere om testen herunder:

Hvordan får jeg en mailkonto på mit domæne?

På de fleste webhoteller eller mailhotellet kan du blot med et enkelt klik oprette mailadresser på dit domæne. Mere skal der faktisk ikke til.

Du skal have dit domæne og du skal have dit webhotel. Derfra er det blot at følge den guide dit webhotel har til oprettelse af mailkonti, og du vil have en mailadresse på dit domæne i løbet af ganske få minutter.