Køb domæne
...Søg, sammenlign priser, køb!

Find dit domæne, se om det er ledigt og få priser fra en række danske domæne-udbydere. TJEK DOMÆNE OG INDHENT PRISER
Søg på: .dk .com .nu .eu .io .org .de og mange flere...

Den månedlige pris for webhotel hos udbyderne i tabellen ovenfor er den pris, der er gældende det første år. Der tages således ikke højde for eventuelle rabatter eller prisstiginger efter det første år.

Køb domæne, sådan gør du

Det er super nemt at købe sit eget domæne i Danmark. Herunder kan læse hvordan, via 4 simple steps.

 1. Find på et godt domænenavn, som du kan lide
 2. Tjek om domænet er ledigt med vores værktøj
 3. Er domænet ledigt, køb det hos den billigste udbyder
 4. Tilkøb evt. webhotel, hvis du vil have en hjemmeside på domænet

Og så simpelt er det faktisk!

Hvad inkluderer domæne-prisen?

Prisen på de domæner du ser på listen ovenfor inkluderer som minimum:

 1. 12 måneders DNS hos udbyderen
 2. Domæne-afgift for det første år

Priseren tager ikke højde for eventuelle tilbud, som de enkelte udbydere periodisk måtte køre.

Domæne FAQ | De korte svar

Ejer jeg et domæne?

Nej, du ejer faktisk ikke et domæne, du lejer det på ubestemt tid.

Hvad koster et domæne?

Prisen afhænger af hviket domæne, du ønsker, om det er .dk, .com eller noget helt tredje. .dk koster f.eks. 50 kr om året.

Hvordan køber jeg et domæne?

Et domæne købes altid igennem en domæne-registrator. Dit webhotel er typisk din domæne registrator eller også samarbejder de med en , du kan bruge.

Hvem er dk-hostmaster?

DK Hostmaster administrer de danske .dk domæner. Du kan ikke købe dit domæne direkte hos DK hostmaster, du skal istedet gøre det via en registrator.

Kan jeg høbe et domæne uden webhotel?

Ja, det kan du godt, men hvis du vil have en hjemmeside, email eller andet på domænet, så skal du bruge et form for webhotel.

Hvor mange domæner kan jeg have?

Du kan have lige så mange du vil, så længe du har råd til at betale den årlige registreringsafgift på dem alle.

Kan en virksomhed registrere et domæne?

Ja, en virksomhed kan godt registerer et domæne. Det gælder alle domæne-typer, inklusiv .dk domæner.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil have mit domæne mere?

Hvis du ikke vil have dit domæne mere, så lader du det blot være med at betale for det næste gang det skal fornyes, så udløber det automatisk.

Hvordan finder man på en godt domænenavn?

Når du vælger domænenavn, så er det vigtigt, at du vælger rigtigt første gang.

Det er nemlig svært, ja nærmest umuligt, at skifte domæne senere, ihvertfald hvis du vil beholde al den goodwill og SEO-værdi der er forbundet med din side og dit tidligere domæne.

Derfor er det vigtigt, at du giver dig god tid til at finde det rette domæne som du selv er 100% tilfreds med. Selv hvis du finder noget, som du synes lyder perfekt, så giv det lige 2-3 dage, inden du køber det, for det kunne jo være, at du kom på andre tanker.

Når du brain-stormer på dit domæne, så forsøg at finde et navn, som beskriver det din hjemmeside handler om, uden direkte at skrive det i domænet. Problemet ved at gøre dit domæne meget specifikt er, at du risikerer at låse dig fast på et bestemt emne.

Hvis du f.eks. vælger “billige-sokker.dk”, og du så en dag også vil sælge t-shirts på din side, så passer domænet rigtig dårligt. Så vælg et domæne, som indikerer hvad der sker på din side, uden at låse dig til et bestemt emne.

Med det sagt, så kan du selvfølgelig sagtens vælge “billige-sokker.dk”, hvis du er 100% sikker på, at der ikke kommer andet på din side end billige sokker.

En anden ting du kan tænke over, når du vælger dit domæne er, hvor langt domænenavnet skal være.

Det er klart, at kortere domænenavne er lettere at huske, så hvis du kan finde på noget kort og catchy, så er det klart bedst. Mange store virksomheder har typisk navne på to stavelser, fordi det er nemt at huske og udtale. Se f.eks, bare på:

 • Google
 • Audi
 • Volvo
 • Netflix
 • Sony

Ja man kunne blive ved.

Hvad skal man huske på, når man køber et domæne?

Hvis man ikke har købt et domæne før, så er der en række ting som er værd at huske på, klassiske begynderfejl om man vil

 • Undgå for så vidt muligt æ, ø og å i dit domæne. Det vil med garanti skabe tekniske problemer senere, fordi internettet ikke er indrettet efter de danske special karakterer
 • Du kan godt bruge bindestreger i dit domæne, men kan du undlade det, så gør det. Domænenavne med bindestreger er sværere at huske, og er også sværere at taste ind i browseren.
 • Lad være med at blande et dansk domænenavn med en international endelse (TLD). Billie-sokker.de virker f.eks. bare underligt.
 • Husk at tilmelde betalingen af domænet til PBS, så du ikke risikerer at miste det, fordi du ikke har betalt domæne-regningen til tiden.
 • Undgå tal i dit domæne medmindre de virkeligt er en del af dit firmanavn. Tal i domæner er en smule gammeldags og sokker4you.dk er måske lidt fjollet.

Kan jeg købe domæne uden webhotel?

Ja det kan du de fleste steder. Hvis du blot ønsker at have et domæne til f.eks. en personlig mailkonto, så kan du godt vælge dette, når du køber domæne. Hvis du allerede har et webhotel hos en udbyder, kan du også sagtens tilkøbe et domæne mere, hvis du blot ønsker at parkere domænet hos dig, hvis du en dag skal bruge det.

Skal du dog have en hjemmeside på dit domæne, så skal du købe domænet sammen med et webhotel. Hvis du bruger vores søger ovenfor, vil du også kunne se, hvad det koster at købe et webhotel sammen med dit domæne hos de forskellige udbydere.

Ejer jeg et domæne?

Nej, du ejer faktisk ikke et domæne, du lejer det bare. Men du lejer det på ubestemt tid, og det er kun dig der kan opsige lejen. Så på den måde ejer du domænet. Husk på, at hvis du ikke husker at betale “lejen” på dit domæne, så vil du efter en række advarsler miste domænet. Når du registrer det skal du derfor huske på, at du kun har det, så længe at du betaler det årlige domæne-gebyr. Husk derfor altid at opsætte en automatisk betaling af domæne, f.eks. via PBS.

Kan jeg købe flere domæner?

Ja, du kan købe lige så mange du vil, husk dog på, at du betaler et årligt domænegebyr for hvert domæne.

Du skal også være opmærksom på, at alt efter hvilket webhotel du har, så kan du kun tilknytte et bestemt antal domæner. Har du plads til 5, kan du altså kun tilkøbe op til 5 domæner.

Du kan som dansker købe alle typer domæner. Du kan altså sagtens købe et .de domæne, selvom du bor i Danmark ligesom en kineser også kan købe et .dk domæne, hvis han ønsker det.

Hvem administrer de danske domæner?

I Danmark er det DK-Hostmaster, som administrerer de danske .dk domæner. Du kan ikke købe et domæne hos DK-Hostmaster. Her skal du igennem en af deres forhandlere (f.eks. en af dem på listen ovenfor).

Men hvad kan man så bruge DK-hostmaster til? Det er hos DK-Hostmaster, at du skifter DNS på dine domæner. Det er også hos dem, at du kan opsætte PBS betaling af dine domæner og skal du en dag overdrage dit domæne til en anden, så sker det også igennem DK-hostmaster. Du administrer altså dit domæne hos dem, men du køber det hos en af deres forhandlere.

Hvilke domæne-endelser (TLD´er) findes der?

Der findes mere end 1.000 forskellige TLD´er (Top Level Domains). I Danmark bruger vi .dk, men vi kan som allerede beskrevet sagtens købe domæner med andre endelser.

Vores tester understøtter desværre ikke alle 1.000 TLD´er. Vi har istedet valgt at fokusere på de 10 mest brugte TLD´er i Danmark nemlig:

 • .dk
 • .com
 • .net
 • .org
 • .io
 • .de
 • .info
 • .nu
 • .eu
 • .uk

Du kan se en fuld liste med alle TLD´er i verden her.

Hvad gør jeg, hvis mit domæne ikke er ledigt?

Hvis dit domæne allerede er optaget har du følgende muligheder:

Er det et domæne du ikke skal bruge lige nu og her, kan du overveje at skrive dig op til domænet via DK-hostmaster. Ved at skrive dig op til en ventelisteposition, får du førsteret til at overtage domænet den dag den nuværende registrant ikke ønsker at bruge domænet mere.

Du skal være opmærksom på, at du ikke altid kan stå som nr. 1 på ventelisten, hvis der f.eks. er andre der har skrevet sig op til domænet også. Hvis der står folk foran dig på ventelisten, vil de først blive tilbudt domænet, og først hvis de takker nej, får du mulighed for at registere det.

En anden ting man skal huske på, er at domæner ofte registeret op til 5 år ud i fremtiden, og derfor kan det nærmest være umuligt at overtaget et domæne via ventelisten i en overskuelig fremtid. Dertil betaler man et årligt venteliste gebyr for at stå på venteliste, og det er bare penge lige ud af vinduet, hvis domænet først om 5 år måske bliver ledigt.

En anden mulighed er er kontakte ejeren af domænet og spørge om du må overtage det.

Hvis du kan se, at der er en aktiv hjemmeside på domænet, er chancen for at du må overtage det ganske lille, men hvis der ikke findes noget på domænet, så kan der godt være en god chance for, at ejer ikke bruger det til noget og måske vil lade dig overtage / købe det

Du kan læse mere om, hvordan du finder og kontakter ejeren af et domæne her.

Hvordan flytter jeg mit domæne til en ny host?

Hvis du allerede har et domænet, som ligger på et andet webhotel, så er det faktisk relativt nemt at flytte det til en ny udbyder. Du skal egentlig bare registere og tilknyttet det til dit nye webhotel, og så sker flytningen typisk automatisk igennem dit nye webhotel. Du kan læse mere om hvordan man gør det med Simply.com her.

Kan jeg købe et domæne hos DK-hostmaster?

Nej det kan du ikke. DK-hostmaster er udelukkende administrator af domæner, og du kan ikke købe dem direkte hos dem til kostpris. Du skal istedet købe det hos en af deres registratorer, som f.eks. nogle af de udbydere vi har på listen ovenfor.

Jeg har købt nyt domæne, hvordan redirecter jeg mit gamle domæne hertil?

Det bedste måde at redirecte et gammelet domæne til et nyt er at lavet et permanent 301 redirect på domæne niveau. Du kan evnten gør det via kontrolpanelet på dit webhotel eller ved at opsætte det selv i htaccess filen i roden på din gamle side. I denne guide, kan du læse mere om, hvordan du laver redirects af sider og hele domæner.

En anden har registeret et domæne, som jeg mener jeg har ret til

Hvis du f.eks. har et brandnavn, som har eksisteret i mange år, men hvor en anden person fornyligt har registeret et domæne, hvori dette brandnavn indgår, så kan du indsende en klage til klagenævnet for domænenavne. Hvis du vinder din sag ved dette nævn kan du muligvis få domænet overdraget til dig.

Kan man fortryde et domænekøb?

Så snart en registreringen af et domænet er endeligt gennemført, kan det ikke fortrydes. Det betyder at det du har betalt for det første år, ikke kan refunderes. Ønsker man ikke domænet, kan man dog blot undlade at forny det, og det vil automatisk udløbe. På de fleste domæne-typer, deriblandt .dk domæner skal man, efter man har bestilt registreringen, bekræfte registreringen endeligt med nem-id. Har man ikke bekræftet med nem-id, kan man stadig nå at fortryde, men så snart man har bekræftet endeligt, at det altså for sent.

Hvordan overdrager man et domæne?

.dk domæner kan overdrages via dk-hostmaster, som har en funktion til netop dette. Her skal du angive hvilken anden dk-hostmaster bruger (id), som domænet skal overdrages til og modtageren skal samtidig bekræfte at han/hun ønsker at få det overdraget.

Udenlandske domæner kan på samme måde overdrages, men her afhænger processen af hvilket TLD det er, altså om det er .com, .org, .nu eller noget helt tredje.

Kan jeg selv betale mit domæne igennem dk-hostmaster?

Ja, det kan du. De fleste webhotel-udbydere vil som standard opsætte dit domæne, således at det bliver fornyet igennem dem. Det sikrere at dit domæne ikke “falder ned mellem to stole”. Ønsker du dog at betale dit domæne direkte igennem dk-hostmaster i stedet for igennem dit webhotel, kan du hos dk-hostmaster sætte dig selv som betaler. Dette vil din webhoteludbyder typisk automatisk opfatte og vil fremadrettet ikke forny dit domæne for dig.