Leder du efter et billigt webhotel?
Vi giver dig et samlet pris-overblik for 2021...

Leder du efter et billigt webhotel? Så er du kommet til den rette side!

Nedenfor har vi lavet en tabel, hvor vi har sorteret en række af Danmarks bedste og største webhosting-udbydere efter prisen per måned på deres billigste webhotel. Når du har fået et overblik over tabellen, anbefaler vi, at du også læser den korte beskrivelse, som knytter sig til tabellen nedenfor.

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Simply.com webhotel 9 kr./md.Første år 38 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1020 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 124 kr.Oprettelse 4180 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
One.com webhotel 19 kr./md.Første år 49 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM One.com
Scannet webhotel 123 kr./md.Første år 248 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 7428 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 19.08.2021

Den månedlige pris hos udbyderne i tabellen ovenfor er den pris, der er gældende det første år. Der tages således ikke højde for eventuelle rabatter eller prisstiginger efter det første år.

Lær at vælge det rigtige webhotel på under 7 minutter!

billigt webhotel

Hvad fortæller tabellen os?

Tabellen ovenfor er sorteret efter den samlede pris over 3 år for de forskellige webhoteller, da dette giver det mest retvisende billede af, hvem der tilbyder det billigste webhotel - mere om det senere...

Det er vigtigt at pointere, at man aldrig må vælge et webhotel kun på baggrund af prisen. Alt afhængig af, hvordan du skal bruge webhotellet, og hvilken hjemmeside eller webshop du vil lave, så er der forskellige faktorer du skal tage højde for i dit valg. Derfor anbefaler vi også, at du læser vores overordnede guide om billig webhosting, som kommer ind på meget mere end blot prisen.

Men lad os tage et kig på tabellen. I toppen har vi nordicway, skarpt forfulgt af Simply.com og DanDomain, som alle tilbyder gode og relativt billige webhoteller. Når du vælger et billigt webhotel, er det dog vigtigt, at du ikke nødvendigvis bare vælger det billigste. Webhotellet skal også opfylde dine krav, og samtidig have en god support, og der kan man ikke udelukkende se ud fra prisen.

Hos nordicway (67% rabat lige nu!) i toppen, får du et webhotel, der faktisk kan det hele, og hvor du ikke er begrænset på pladsen, trafik, email-konti eller antallet af domæne/hjemmesider du må have på dit webhotel. Selvom nordicway tilbyder et webhotel, som er i den rigtig billige ende, betyder det derfor ikke, at du får et dårligere webhotel. Faktisk får du hos nordicway et virkelig godt webhotel samt en god service. Dette understreges også af, at nordicway som webhosting-udbyder scorer rigtigt højt blandt brugerne på f.eks. Trustpilot. Du kan se en sammenligning af trustpilot-scores på en række webhoteludbydere i Danmark her: Webhotel anmeldelser på Trustpilot.

I midtergruppen har vi One.com, cHosting og Scannet. Vi vil ikke komme ind på dem alle i detaljen, da deres billigste løsninger ligner hinanden meget på specifikationerne. I praksis betyder dette, at hvis du blot har en simpel hjemmeside til hobbybrug, så ville du ikke mærke en forskel i den daglig drift af hjemmesiden, om du så valgte den ene eller den anden. Alle tre er dog gode webhoteller, som opfylder de flestes behov. Du kan læse mere om, hvordan du fastlægger dine behov til et webhotel i vores artikel om hjemmeside hosting.

Der findes selvfølgelig også mange andre webhostingudbydere i udlandet, og nogle af dem kan måske også tilbyde priser, der er lavere end dem du ser ovenfor. Vi anbefaler dog ikke at vælge et udenlandsk webhotel, hvis du er nybegynder, og sandsynligvis får brug for support (på dansk). Er du mere erfaren og har arbejde med webhoteller og servere før, jamen så kan det sagtens være en god idé, at kigge til udlandet for at finde de helt lave webhotel priser.

Hold øje med prisen efter 1. år

Som vi skrev i starten, så kigger vi i vores sammenligning på den samlede pris over 3 år, da dette giver det mest retvisende billede af, hvad du rent faktisk kommer til at betale.

Det er nemlig blevet lidt en standard i hosting-branchen, at udbyde webhoteller til en slags intro-pris, som så stiger det efterfølgende år. Ofte er prisstigningen ret stor, typisk 2-3 gange prisen det første år, og derfor skal du holde skarpt øje med prisen på 2. år.

Nu tænker du måske, at du jo sagtens kan flytte efter 1 år og at du måske alligevel ikke kommer til at være det samme sted i så lang tid, men det her med at skifte webhotel er desværre ikke så nemt som man skulle tro, og derfor kan det hurtigt blive en stor og uoverskuelig opgave at flytte. Derfor giver det meget mere mening at vælge rigtigt fra starten.

Grunden til at det er svært at flytte er for det første, at du skal vide, hvordan du flytter en hjemmeside med filer, database osv. Det kræver teknisk indsigt, som det ikke er alle der har. Derudover er det desværre sådan, at e-mails er meget svære at flytte. Faktisk er det sådan, at de fleste udbydere har vidt forskellige e-mail-formater, og derfor kan man ikke bare eksportere alle sine mails fra en udbyder og importere dem et andet sted.

Så hvis du har haft en virksomheds-hjemmeside med tilhørende e-mails, så er det altså heller ikke helt nemt at få flyttet alle dine e-mails i din indbakke til en ny udbyder – det er selvfølgelig muligt, men det er ikke noget man bare lige gør.

Hold også øje med momsen!

En anden ting, som du skal holde øje med er momsen. I tabellen ovenfor er priserne inklusiv moms, men udbyderne selv vælger i nogle tilfælde at angive prisen UDEN moms på deres egen hjemmeside, hvilket får deres priser til at lavere ud, end de rent faktisk er.

Grunden til at de må angive deres priser uden moms er, hvis de kan argumentere for, at deres primære målgruppe er virksomheden, som netop kan trække momsen fra. Men som privatperson betaler du momsen, og derfor skal du altid se efter prisen inklusiv moms, når du køber et billigt webhotel.

Billigt webhotel | En sorteret liste

Herunder har vi lavet vores sammenligningstabel, som du også finder længere oppe på siden, som en helt simpel liste. Hvis du ønsker det, kan du kopiere listen og bruge den på din egen hjemmeside eller blog. Husk dog at kreditere Billig-Webhosting.dk, hvis du gør det.

  1. nordicway | 9 kr. / md
  2. Simply.com | 9 kr. / md
  3. DanDomain | 16 kr. / md
  4. One.com | 19 kr. / md
  5. cHosting | 22 kr. / md
  6. Scannet | 123 kr. / md

Data i listen er senest opdateret: 19.08.2021

Hvad er et webhotel?

Men hvad er et webhotel egentlig? Hvis du er i tvivl, og egentlig gerne vil vide det, inden du køber et, så læs med her.

Et webhotel er det sted på nettet, hvor dine hjemmesidefiler opbevares, således at de er tilgængelige for andre på nettet. Man kan se på et webhotel som et hus. Husets adresse er dit domæne, altså det sted på nettet hvor man finder dig og din hjemmeside. Huset i sig selv er så dit webhotel, som fremviser dine ting (hjemmeside filer), hvis nogen skulle komme på besøg.

Jo større dit hus er, jo flere ting kan du have. Det er det samme med webhoteller. Jo større dit webhotel er, jo større hjemmeside kan du have liggende. Med større menes der flere og større filer.

Webhotellet er et "hotel", og derfor betaler du for det på abonnementsbasis. Det er altså ikke noget du ejer, men blot lejer dig ind på, så i virkeligheden ville en analogi med en lejlighed i stedet for et hus måske passe bedre. Kun hvis du selv vælger at købe en server og hoste din hjemmeside, så ejer du dit eget webhotel, men det er en helt anden snak.

Du kan læse mere om, hvad et webhotel er her: Hvad er et webhotel?

Er domæne inkluderet, når man køber et billigt webhotel?

Både ja og nej.

Hos de fleste billige webhoteller får du oprettelsen af domænet med gratis, men du skal selv betale for det første års registrering af domænet. At oprettelsen er gratis, er dog ikke noget at råbe hurra for, for det koster generelt ikke noget at registere et domæne.

Vælger du et .dk domæne koster det ikke mere end 50 kr. for det første år, så du skal lige lægge 3,75 kr. oveni prisen per måned for webhotellet, hvis du køber et domæne samtidig. Faktisk køber man typisk domæne og webhotel samtidig, men hvis du ikke gør, så er det langt de fleste steder helt gratis, at flytte et domæne til det webhotel du køber.

Vil du gerne tjekke om det domæne, som du godt kunne tænke dig, er ledigt, så kan du med fordel bruge vores domæne søger nedenfor:

Webhotel nyheder

Danske nordicway fordobler pladsen på alle deres webhoteller uden at hæve prisen

Nordicway anmeldelse | Alt du skal vide om danske nordicway

Start en blog | Den komplette guide

WordPress sikkerhed

Ny hjemmeside | Danmarks største guide til din nye hjemmeside

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2021

Vores komplette guide til hosting markedet 2021 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress