Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Webhotel Priser 2023
Vi giver dig det fulde overblik

Senest opdateret:

I denne artikel vil vi give dig et pris-overblik over alle de største udbydere af hosting i Danmark. Vi har valgt at finde den billigste og dyreste pris på hosting til private hos hver af udbydere. På denne måde vil du kunne vurdere, hvor det er billigst, hvis du blot skal have et simpelt webhotel, og hvor det er dyrere, hvis du skal have et lidt mere avanceret webhotel.

Webhotel Pris / md.
Første år
Pris / md.
Normalpris
Få et tilbud
nordicway webhotel 9 DKK 29 DKK SE TILBUD
Simply.com webhotel 5 DKK 56 DKK SE TILBUD
DanDomain webhotel 16 DKK 161 DKK SE TILBUD
cHosting webhotel 22 DKK 22 DKK SE TILBUD
Scannet webhotel 99 DKK 199 DKK SE TILBUD
Netsite webhotel 60 DKK 60 DKK SE TILBUD
Data senest opdateret: 22.09.2023

Den månedlige pris hos udbyderne i tabellen ovenfor er den pris, der er gældende det første år. Der tages således ikke højde for eventuelle rabatter eller prisstiginger efter det første år.

Webhotel priser | Hvem har den laveste pris?

Tabellen foroven kan for nogen virke en smule uoverskuelig og derfor har vi lavet nedenstående liste, som giver en simpelt overblik over webhotel priserne på markedet lige nu. Listen er, i modsætning til tabellen ovenfor, sorteret, så det er det billigste webhotel, der ligger øverst. Du kan derved bruge listen til at finde det billigste webhotel, hvis prisen er vigtig for dig.

  • Simply.com pris: 5 kr. / md.
  • nordicway pris: 9 kr. / md.
  • DanDomain pris: 16 kr. / md.
  • cHosting pris: 22 kr. / md.
  • Netsite pris: 60 kr. / md.
  • Scannet pris: 99 kr. / md.

Listen er senest opdateret 22.09.2023

I listen tages der udgangspunkt i det webhotel med den laveste pris hos de enkelte udbydere. Alle priser er inklusiv moms.

Dette bør du læse inden du vælger webhotel...

Denne oversigt viser de forskellige webhotel-udbydere i vilkårlig rækkefølge. Hvis du gerne vil have et overblik over webhotellerne sorteret efter den billigste pris per måned og størrelsen på oprettelsesgebyret, så se vores artikel om billige webhoteller.

Det er vigtigt at pointere, at man aldrig må vælge webhotel udelukkende på baggrund af prisen, da man risikere at købe et webhotel, der er så billigt, at du ikke får de funktioner og teknologier med i pakken, som du har brug for. Køber du f.eks. et webhotel til måske 1 kr./md. eller 4 kr./md., så kan du godt regne med at du vil få brug for at opgradere på et tidspunkt. F.eks. vil du til denne pris typisk ikke få inkluderet PHP og mulighed for database, som f.eks. er nødvendigt for at køre PHP. Til priser som disse vil du sandsynligvis heller ikke få inkluderet backup i prisen, som i hjemmeside-verdenen ellers er helt essentielt.

Som du nok kan høre er det vigtigt at sætte sig ind i, hvilke behov man egentlig har, og hvilke teknologier og systemer ens hjemmeside anvender, inden man vælger et webhotel. Dette skriver vi meget mere om på vores forside samt i artiklen om hjemmeside hosting.

Et webhotel, som både er billigt og som har alle de nødvendige specifikation til at kunne køre langt de fleste teknologier er nordicway (67% rabat lige nu!). De er mange år i træk blevet kåret til et af de bedste webhoteller i Danmark på Trustpilot, og det er også dem vi her på siden anbefaler, hvis du har en lille eller mellemstor hjemmeside eller webshop.

Noget andet som er værd at notere er, at priserne som du ser i tabellen ovenfor ofte kun er for det første år, og at den i mange tilfælde vil stige herefter. Vi anbefaler derfor altid, at kontakte udbyderen inden du gør dit køb for at få afklaret 100 %, hvordan prissætningen fungerer.

Derudover kan det typisk ikke betale sig, at købe de helt dyre hosting-løsninger første gang du køber et webhotel. Grunden til dette er, at de billigste løsninger opfylder de fleste behov når man netop er startet op med sin hjemmeside eller webshop. Skulle man med tiden få brug for mere plads eller højere trafikgrænse, kan man altid helt gratis eller for et mindre gebyr opgradere sit webhotel. Så et god råd er at starte med den billigste løsning hos den udbyder du finder bedst til dine behov, og så opgradere med tiden hvis det bliver nødvendigt.

Et andet punkt som knytter sig til prisen på webhotellet er binding og fortrydelsesret. Dette er to ting du skal være meget opmærksom på, når du køber webhotel. Nogle steder binder du dig nemlig op til et år hos udbyderen, og derfor kan det være svært at komme ud af igen, når du først har gjort dit køb. Forhør dig derfor altid om binding inden du vælger hosting-løsning.

Prisudvikling hos udbyderne

Der er sket rigtig meget på webhotel-markedet de seneste år hvad angår priser. Det er der flere grunde til, hvilket vi vil komme ind på i denne artikel.

Overordnet set er priserne på webhoteller i Danmark steget, hvilket i primært skyldes opkøb i branchen, som har gjort konkurrencen mindre og dermed skabt grundlag for at hæve priserne, da kunderne ikke har haft reeelle alternativer.

F.eks. har one.com af flere omgang fordoblet deres pris. Det samme gælder for Danmarks måske mest populære webhotel Simply (Tidligere UnoEuro), som hidtil altid har haft et webhotel til omkring 9 kroner (1 euro). De har lige som mange andre valgt at hæve deres priser af flere omgange. Først fra 9 kroner til 19 kroner og senere et nøk længere op.

Det er der som sagt flere grunde til. En af grundene er, at der i branchen er ske en del opkøb de seneste år. Store og kendte udbydere som f.eks. MeeBox, Surftown og GratisDNS er således blevet opkøbt og kunder blevet flyttet til køberen (One.com og Simply/team.blue). Dette har medført, at der nu er færre store konkurrenter på markedet og dermed mindre pris-konkurrence.

En anden forklaring, i hvert fald når man kigger på Simply, er at de er blevet opkøbt af kapitalfonde af flere omgange. Når en kapitalfond køber en virksomhed, er det for at tjene penge, og derfor er det ikke overraskende, at de nye ejere har presset på for højere priser hos netop Simply.

En anden tendens, når man kigger på priserne er, at de fleste udbydere i dag kører med én pris første år og dernæst en normalpris, som er noget højere. Det gør f.eks. både Simply, One.com, nordicway og Dandomain.

Udover prisændringer hos de danske udbydere, er der også kommet en del nye udenlandske udbydere ind på det danske marked f.eks. GoDaddy og Hostinger. Netop Hostinger er notoriske for deres pris-model, som for en almindelig forbruger er nærmest umulig at regne ud. Derudover angiver de deres priser uden moms, hvilket også gør det svært for forbrugerne at gennemskue, hvad de egentlig kommer til at betale. Vores råd er således at vælge en dansk udbyder, hvor det er nemt at gennemskue prisen for både første år samt de efterfølgende år.

Webhotel nyheder

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

503 / 508 fejl – Resource limit / Service Unavailable hos Simply

Sådan tager du manuelt backup af din WordPress side

Netsite webhotel | Anmeldelse, priser og alternativer

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress