Ny hjemmeside

Ny hjemmeside | Danmarks største guide til din nye hjemmeside

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Er du på udkig efter en ny hjemmeside, og er det svært at overskue mulighederne? Du får her en komplet guide til hvilket muligheder du har, og hvad du kan forvente i forhold til pris.

Lad os lægge ud med den billigste mulighed for en ny hjemmeside, nemlig at du laver den selv.

Lav din nye hjemmeside selv

Vi har skrevet en større guide til, hvordan du selv kan lave en hjemmeside, men her får du en opsummering af, hvad der skal til for at du selv kan lave en hjemmeside.

Vi har delt denne mulighed op i steps, for at gøre det nemt at overskue.

1. Domæne

Det er slet ikke sikkert at du har brug for dette step, da vi jo snakker en ny hjemmeside, hvilket nok betyder, at du allerede har en hjemmeside og et domæne. Men i nogle tilfælde ønsker man at starte helt forfra både med ny hjemmeside og domæne.  Det kunne f.eks. være, at du ikke er tilfreds med det domænenavn du har, og gerne vil have et nyt.

I det tilfælde kan du med fordel læse vores guide til køb af domænenavn, som vil hjælpe dig med at finde et domæne, som du er glad for nu og i fremtiden.

Du kan desuden bruge nedenstående værktøj til at tjekke, om det domænenavn du har i tankerne er ledigt.

Hvis du overvejer at få et helt nyt domæne, er der dog nogle ting du skal være opmærksom på. I dit gamle domæne er der nemlig opbundet noget værdi, nærmere bestemt SEO-værdi. Det vil sige, at din side muligvis allerede ligger i Google, måske ligefrem på nogle søgeord, der har mange søgninger. Hvis du skifter domæne, mister du denne værdi, og det kan derfor være risikabelt at skifte domæne, hvis det ikke gøres rigtigt.

Hvis du f.eks. skifter fra domæne x.dk til y.dk, så skal du lave et såkaldt 301 redirect, så det gamle domæne redirecter besøgende til det nye domæne.  Du skal lave det sådan at undersider også redirecter, så f.eks. x.dk/priser viderestiller med 301 til y.dk/priser.

På denne måde sørger du for at give værdien videre fra dit gamle domæne til det nye. Læg desuden mærke til, at du er nød til at beholde det gamle domæne for at kunne kontrollere, hvor det viderestiller hen.

2. Webhotel

Vil du lave din nye hjemmeside selv, skal du bruge et webhotel. Hvis du ikke allerede har et, så får du herunder en liste med nogle af de bedste webhoteller på det danske marked lige nu. Du finder også priser i tabellen, så du evt. kan se om du evt. kan spare penge ved at at flytte til et nyt webhotel.

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 199 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6063 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 01.12.2023

Når du vælger webhotel er der 3 ting som vi mener du bør holde specielt øje med:

 1. Prisen kan nogle steder være svær at gennemskue. Mange kører med en intropris første år og en anden pris de efterfølgende år – det er meget normalt. Men udbydere tager også ekstra for flere domæner, mulighed for 1-klik installation af WordPress eller adgang til backup, og derfor er det værd at sætte sig ind i, hvad man har brug for og hvad det koster hos webhotel-udbyderen, inden man køber eller skifter webhotel.
 2. Kundeservice er noget af det vigtigste, når man køber webhotel, og derfor bør du vælge en udbyder, som for det første kan give dig kundeservice på dansk, men som også svarer relativt hurtigt og kompetent. Ofte kan man på Trustpilot få en fornemmelse af, hvor god support en given udbyder yder.
 3. Domæner. Når først man har lavet en hjemmeside, så laver man ofte flere, fordi man finder opskriften og nemt kan sætte nye projekter i søen. Her er det rart, ikke mindst for ens pengepunge, at det er muligt på det webhotel man har, at have flere domæner/hjemmesider, uden at det koster ekstra. Vælg derfor en udbyder, hvor du kan have flere domæner og tilhørende hjemmesider, uden at det skal koste dig mere.

Har du allerede webhotel og domæne, kan du bestille en flytning af domæne til dit nye webhotel. Herefter skal du flytte din eksisterende hjemmeside til det nye webhotel. Alternativt kan du købe et nyt webhotel og bygge din nye hjemmeside her, og når du så er færdig, kan du pege dit domæne mod dit nye webhotel (som også er beskrevet i guiden vi linker til herover), og så vil din nye hjemmeside blive vist fremfor den gamle. Du kan herefter opsige dit gamle webhotel, hvor din gamle hjemmesid ligger.

3. Hjemmeside-system (CMS)

Når du har dit webhotel og domæne på plads, er det på tide at bygge selve hjemmesiden.

Det kan gøres på mange forskellige måder. Nogle foretrækker at kode alt fra bunden selv, men langt de fleste vælger at lave deres hjemmeside med et såkaldt CMS (Content Management System).

Et af de mest populære CMS´er lige nu er WordPress, som gør det utrolig nemt at starte en ny hjemmeside. På de fleste webhoteller findes der også de såkaldte “1-klik” installationer, som gør det muligt at installere WordPress på ens domæne med nogle ganske få klik. WordPress kan også bruges som webshop, med et plugin som WooCommerce, og dermed er dette system utrolig alsidigt.

Der findes selvfølgelig også mange andre CMS´er, som hver især har deres fordele og ulemper. Vi kan f.eks. nævne Joomla, Prestshop (webshop), Drupal og Magento. WordPress er dog det mest begyndervenlige, da det er virkelig nemt at finde hjælp til netop WordPress rundt om på nettet.

Inden du laver din nye hjemmeside, skal du selvfølgelig sætte dig ind i, hvad du vil lave og hvilke muligheder der findes med de forskellige CMS´er, og ud fra det tage din beslutning.

4. Lav din nye hjemmesiden

Når du har fået valgt dit CMS og installeret det på dit webhotel og domæne, er det tid til at lave selve siden.

Det gode ved et CMS er, at du ikke behøver at kunne kode for at lave din nye hjemmeside. I stedet kan du med smarte editorer og “blokke” bygge din hjemmeside, og er der en funktion eller feature, som du mangler, kan disse ofte kvit og frit installeres via et plugin/modul til det valgte CMS.

Hele designet på din side, kan du også få på plads et et enkelt klik ved at installere et tema. Et tema er en skabelon, som en udvikler allerede har kodet til det givne CMS, og du kan blot installere det og bruge det. Der findes rigtig mange gratis temaer (“themes” på engelsk), men du kan også være at købe et premium, hvis du falder over et, du virkelige godt kan lide. Premium temaer koster typisk mellem 500 og 1.000 for et livstidslicens.

Du kan f.eks. prøve at kaste et blik på plugin-biblioteket hos WordPress, for at få en fornemmelse af, hvilke muligheder der er. Der findes mere end 50.000 plugins, og de fleste af dem er faktisk gratis.

At du selv bruger tid på at lave din nye hjemmeside, er også det som holder prisen på hjemmesiden nede. Når du selv laver din hjemmeside, skal du nemlig ikke betale for andet end webhotel, domæne og evt. et premium tema.  Når man vælger at lave sin hjemmeside selv, skal man altid indregne, hvad man kunne have tjent på den tid man bruger på selv at lave hjemmesiden. Hvis de timer man ligger i det alligevel ikke er fakturerbare, kan et hjemmeside gør-det-selv-projekt både være sjovt og en god måde at spare lidt penge på.

Priser

Webhotel: 400-500 kr. / år

Domæne: 99 kr. / år.

Evt. premium tema: 700 kr. engangsomkostning

Ny hjemmeside med en hjemmeside-tjeneste

I stedet for selv kan købe webhotel, domæne og installere et hjemmeside-system, så kan man også vælge at købe det hele som en slags samlet pakke hos en hjemmeside tjeneste.

Her køber du det hele ét sted, og bruger udbyderens system til at lave din hjemmeside med. Dette er en nem måde at starte på på, men det er ofte også lidt dyrere end hvis man gjorde det hele selv. Derudover mister man rigtig meget fleksibilitet med en hjemmeside-tjeneste, da du binder dig til deres system og de begrænsninger der måtte være i det.  Laver du istedet din nye hjemmeside selv med f.eks. WordPress, så er dine muligheder nærmest ubegrænset og du kan endda hyre ekstern hjælp, hvis du vil have lavet specialudviklede funktioner – det er typisk ikke muligt med en hjemmeside-tjeneste, hvor du har en række prædefinerede muligheder og funktioner.

Derudover er det vigtigt også at huske på, at der hos langt de fleste hjemmeside-tjeneste udbydere, ikke er inkluderet mail i din løsning, som det er hvis du selv køber webhotel. Hos en hjemmeside-tjeneste vil du i stedet skulle betale ekstra for mail på dit domæne eller køre din mail et andet sted.

Hvis du f.eks. har valgt domæne hansen.dk og gerne vil have peter@hansen.dk, så kan det ofte kun lade sig gøre, hvis du betaler ekstra eller opsætte din mail (ofte hos et webhotel) et andet sted end hos hjemmeside-tjeneste udbyderen.

Herunder har vi kigget på to af de mest kendte udbydere her i Danmark:

Bricksite

Bricksite er en dansk hjemmeside-service udbyder. Hos Bricksite kan du starte ud med en gratis konto, så du kan teste deres system af, inden du evt. opgradere til den betalte pakke, hvor du også får dit eget domæne (gratis sider ligger på bricksite domænet). Hvis du gerne vil have mail på dit domæne hos Bricksite, koster det et ekstra beløb hver måned.

Wix

Wix er en international hjemmeside-service udbyder. Wix tilbyder en række forskellige pakker med forskellige muligheder, og der er således noget for alle. Hos Wix kan du også få dit eget domæne samt tilhørende mail mod ekstra betaling. Wix tilbyder ikke en gratis løsning, men en billig lite-løsning, som til gengæld indeholder reklamer for Wix.

Priser

Bricksite: 950 kr./ år inkl. domæne

Wix (uden reklamer): 700-800 kr. / år + domæne til 80 kr. / år

Få andre til at lave din nye hjemmeside

Der er selvfølgelig også den mulighed, at du betaler dig fra, at nogle andre laver din nye hjemmeside for dig.

At få andre til lave din hjemmeside for dig, betyder dog ikke at du slet ikke kommer til at bruge tid på din ny hjemmeside. Du bør nemlig lave et stort forarbejde og sætte dig grundigt ind i, hvad du ønsker inden du bestiller din hjemmeside. Derudover skal du undervejs være god til at tjekke op på om i bevæger jer i den rigtige retning, da du ellers risikere at stå med en hjemmeside, som slet ikke ligner det du havde tænkt dig, eller kan det du havde håbet på.

Hvis du vil have andre til at lave en ny hjemmeside til dig, så er det altså vigtigt, at du ikke bare betaler ved kasse 1 og derefter satser på, at det hele bliver som du forstiller dig det.

Vi har herunder lavet en mindre tjekliste, som du kan bruge, når du køber en ny hjemmeside hos et bureau eller freelancer:

 • Vær meget præcis i dine krav og forventninger
 • Sæt deadline for hele projektet og evt. milepæle, som skal nåes.
 • Vær så meget med i beslutningerne som muligt, så du får det som du vil.
 • Forvent ikke en hjemmeside som amazon.com til 10.000 ekskl. moms. Komplicerede hjemmesider koster penge, mange penge.
 • Få afklaret hvor meget support du kan forvente på hjemmesiden, efter den er leveret.
 • Er det en fejl-retningsperiode efter leveringen af hjemmesiden?
 • Indhent tilbud fra flere udbydere – der er masser af dem!
 • Undgå at binde dig i abonnementer – det er sjældent en god deal for dig.

Priser

Det er svært at prissætte hjemmesider, da det afhænger 100% af, hvilke funktioner og hvilet design hjemmesiden skal have. Herunder finder du dog et par estimater.

Simpel hjemmeside med 10-20 sider og ingen special-funktioner: 10-20.000 ekskl. moms

Ny hjemmeside med unikt design og special-udviklede funktioner: 50-100.000 ekskl. moms

Hertil kommer, at du sandsynligvis selv skal betale for webhotel og domæne, som når du selv laver din hjemmeside.

Vi håber at du med denne guide har fået et bedre billede af, hvilke muligheder du har, hvis du står og skal have en ny hjemmeside. Det er helt individuelt, hvad der passer bedst til ens behov, pengepung og ikke mindst tid, men nu burde du i hvert fald have fået et indblik i mulighederne og hvad du kan forvente i forhold til pris og investering af tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2023-12-01

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

E-studio er et populært dansk webhotel. Læs vores anmeldelse af e-studio og bliv klogere på deres priser, alternativer og meget mere.... Læs nyhed

2023-10-26

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed

2023-09-22

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed

2023-08-24

503 fejl & 508 fejl (Resource limit / Service Unavailable) hos Simply

Oplever du også 503 fejl eller 508 fejl Resource limit reached hos Simply? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for at løse det.... Læs nyhed

2023-10-25

Woocommerce vs Shopify

Læs mere om fordele og ulemper ved WooCommerce og Shopify og bliv klogere på, hvad du bør vælge til din webshop.... Læs nyhed

2023-08-08