Flyt hjemmeside

Sådan flytter du manuelt en hjemmeside fra et webhotel til et andet

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at flytte sin hjemmeside til et nyt webhotel. Hvad gør man med databasen? Hvordan flytter jeg filerne? Og hvad med DNS til domæne...det skal jo pege på det nye webhotel. Bare rolig, i denne guide viser vi dig step-by-step, hvordan du manuelt flytter en hjemmeside fra et webhotel til et andet.

Der kan være mange grunde til, at man vil flytte sin hjemmeside til et nyt webhotel.

Det kan være, at ens webhotel lukker, at det er for langsomt,  at det er for dyrt eller også vil man bare samle sine aktiviteter på ét og samme webhotel.

Hvis du stadig ikke har fundet et nyt webhotel, kan du med fordel benytte dig af vores sammenlignings-funktion herunder, hvor du helt specifikt kan vælge, hvad du vil sammenligne og sortere på. Hvis du f.eks. flytter fordi du har brug for mere plads eller fordi du har brug for mail-adresser på alle dine domæner, så kan du specifikt sammenligne webhotellerne på markedet på baggrund af dette.

Hvad ønsker du at sammenligne hos webhotel-udbyderne?
Vælg hvad resultaterne skal sorteres efter (du kan vælge maks. 2):

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Det at flytte en hjemmeside eller webshop fra ét webhotel til en andet, kan for mange virke som en meget uoverskuelig process, og derfor opgiver man typisk eller betaler for, at få nogle andre til at gøre det for en.

Men det er faktisk ikke så svært. Her på Billig-Webhosting.dk måtte vi for nogle uger siden flytte over 15 sites, fordi vores daværende host lukkede, og derfor har vi virkelig fået det ind under hunden, hvordan man flytter en hjemmeside – vi kan nærmest gøre det i søvne nu!

I denne artikel giver vi vores rutine videre til dig, så du hurtigt og uden fejl kan flytte din egen hjemmeside fra et webhotel til et andet.

Vi tager i artiklen udgangspunkt i, hvordan du flytter en WordPress side, men processen er nogenlunde den samme, hvis du bruger et andet CMS. 

Hent alle dine filer og database ned lokalt

Det første du skal gøre er, at hente alle dine filer samt en kopi af din database ned lokalt på din computer.

Filerne kan du hente ned med filezilla. Du kan her læse en guide til, hvordan du arbejder med filezilla.

Når du har hentet filerne, så tag en kopi af dem, så du nu har dem liggende i to forskellige mapper på din computer. På den måde har du en backup i tilfælde af, at du ødelægger noget i den anden.

Hvis din hjemmeside benytter sig af en database, skal du også have taget en kopi af denne. 

Det gør du via phpMyAdmin, som du kan tilgå via dit webhotels kontrolpanel. Skriv til din udbyder, hvis du ikke ved, hvordan du gør.

Inde i phpMyAdmin, skal du først markere din database og derefter gå ind under “Eksportér”. Herefter trykker du blot “Udfør”, og du vil nu få dannet en .sql fil med din database.

Backup af database

Nu har du filerne og databasen til din hjemmeside liggende lokalt på din computer. For de fleste vil dette være det, der udgør din hjemmeside og det, som skal flyttes til det nye webhotel.

Opret database på det nye webhotel

Du skal have et sted på det nye webhotel, hvor du kan uploade din database.

Derfor skal du have oprettet en tom database på dit webhotel.

  • Har du Simply.com, kan du under MySQL trykket “Tilføj en database mere”
  • Bruger du cPanel (bruger mange danske webhoteller), kan du under “Databases” og  “MySQL® Databases” oprette en ny database

Når du har oprettet den nye database, skal du notere følgende:

  • Databasens fulde navn
  • Brugeren som har adgang til databasen (brugernavnet)
  • Koden som brugeren skal anvende for at få adgang til databasen
  • Værten til databasen (HOST)

Det er vigtigt, at den bruger du har, som skal have adgang til databasen, både har skrive og læse rettigheder. Giv evt. din bruger adgang til alle funktioner på databasen, så er du helt sikker.

Når du køber nyt webhotel har du sandsynligvis allerede fået en admin-databasebruger og måske en database, som du kan bruge, og i dette filfælde behøver du ikke oprette en ny, som beskrevet ovenfor.

Få evt. hjælp af dit nye webhotel til at få oprettet en ny database og en tilhørende admin bruger.

Udskift databaselogin i alle filer

Dine sider skal ikke længere bruge databasen på det gamle webhotel, og derfor skal du have ændret dine filer, så de logger ind på den nye database på det nye webhotel.

I CMS´er er det typisk blot ét sted, at dette skal rettes. I WordPress er det i filen wp-confiq.php, at vi skal kigge.

Her skal vi ind og ændre nedenstående:

/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'Navnet på din nye database');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'brugernavnet på din bruger, som har fuld adgang');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'Koden som din bruger anvender');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'Værtsnavn / hostname');

For at ændre dette skal du finde filen blandt de filer, du hentede ned med Filezilla. Du kan åbne filen med f.eks. Notepad eller Notesblok. Efter du har åbnet den, udskifter du blot info i filen, som anvist ovenfor, og slutter af med at gemme filen.

Hvis du ved, at der er andre filer som forbinder til din database, skal du huske også at ændre forbindelsesinfo i disse filer, men som sagt, så er det typisk kun ét sted, du skal ændre det, hvis du anvender et CMS som f.eks. WordPress.

Upload dine filer til det nye webhotel

Når du har lavet rettelserne som beskrevet ovenfor i de filer, du hentede ned fra webhotellet, er du nu klar til at uploade dem igen til det nye webhotel.

Forbind derfor til dit nye webhotel og upload filerne fra din computer til webhotellet. Det kan du også læse om hvordan du gør i denne guide.

Dine filer ligger nu på de nye webhotel, og de forsøger at forbinde til den nye database. Problemet er blot, at den nye database er tom, så vi skal lige have uploadet den kopi du tog af databasen til det nye webhotel også.

Note:

Hvis du flytter din hjemmeside til et webhotel, hvor du allerede har andre hjemmesider liggende, så husk at få tilføjet dit nye domæne til webhotellet via kontrolpanelet, således at du får en ny mappe, typisk med dit domæne som navn, hvor du kan uploade dine filer (dette forudsætter selvfølgelig, at du har et webhotel, hvor der er plads til flere domæner).

Upload database

For at uploade din database til det nye webhotel, skal du logge ind på din nye og tomme database via phpMyAdmin på dit nye webhotel.

Herefter skal du markere den tomme database og gå ind under “Import”.

Herefter vælger du .sql filen, som du fik dannet tidligere og trykker “Udfør”.

Importer ny database

Herefter, skulle du gerne få en sucess besked. Du kan tjekke om der er kommet data i din database ved at trykke på det lille plus/kryds udfor databasen til venstre. Hvis der kommer tabeller, og du ikke har fået en fejlbesked, så er din database importeret korrekt.

Og nu er du i mål

Og det er faktisk det. Nu har du flyttet dine filer og database til det nye webhotel. Du har desuden rettet dine filer, så de forbinder til databasen på det nye webhotel.

Du mangler nu blot at skifte DNS, så man bliver sendt til din nye host, når man besøger din side.

Skift DNS

På .dk domæner skifter du DNS hos dk-hostmaster.

Her vælger du “Skift navneserver” udfor dit domæne, når du er logget ind:

Skift navneserver / DNS

Herefter skal du under “Ny primær navneserver” vælge den nye navneserver. Hvis du er i tvivl om hvad denne er, så spørg dit nye webhotel.

Efter du har ændret navneserver hos dk-hostmaster, vil der gå op til 48 timer før alle servere peger mod dit nyt webhotel, og det er siden her der vises. Du kan evt. lave en lille ændring på din side, når du uploader den til dit webhotel, så du kan se, når sitet vises via dit nye webhotel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2021

Vores komplette guide til hosting markedet 2021 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Danske nordicway fordobler pladsen på alle deres webhoteller uden at hæve prisen

Danske nordicway har i dag meldt ud, at de fordobler pladsen på alle deres webhoteller. Det betyder, at du som nuværende eller kommende kunde, kan nyde godt af meget mere plads uden at det kommer til at koste dig en krone mere. At forbedre et produkt på denne måde er sjældent set på webhotel-markedet, hvor […]

... Læs nyhed

2021-08-12

Nordicway anmeldelse | Alt du skal vide om danske nordicway

Her finder du vores nordicway anmeldelse. Læs med og bliv meget klogere på nordicway og deres webhotel produkter.... Læs nyhed

2021-08-12

Start en blog | Den komplette guide

I denne guide skal vi kigge nærmere på, hvordan du starter en blog. Vi ser på, hvad der skal til og hvad det hele koster.... Læs nyhed

2021-05-12

WordPress sikkerhed

Denne guide hjælper dig med at øge sikkerheden på din WordPress side. Vi ser på WordPress sikkerhed, og hvordan du sikrer din WordPress side.... Læs nyhed

2021-04-26

Ny hjemmeside | Danmarks største guide til din nye hjemmeside

I denne guide skal vi se på, hvordan du får en ny hjemmeside. Vi ser på alle de muligheder du har, og hvad prisen vil være.... Læs nyhed

2021-02-23

Magento hosting

I denne artikel skal vi kigge på Magento hosting, og hvor du kan få din Magento webshop hostet hos en dansk hosting-udbyder.... Læs nyhed

2021-02-04