
Sådan flytter du manuelt en hjemmeside fra et webhotel til et andet
på dit nye webhotel
Der kan være mange grunde til, at man vil flytte sin hjemmeside til et nyt webhotel.
Det kan være, at ens webhotel lukker, at det er for langsomt, at det er for dyrt eller også vil man bare samle sine aktiviteter på ét og samme webhotel.
Hvis du stadig ikke har fundet et nyt webhotel, kan du med fordel benytte dig af vores sammenlignings-funktion herunder, hvor du helt specifikt kan vælge, hvad du vil sammenligne og sortere på. Hvis du f.eks. flytter fordi du har brug for mere plads eller fordi du har brug for mail-adresser på alle dine domæner, så kan du specifikt sammenligne webhotellerne på markedet på baggrund af dette.
Swipe for at se fuld tabel
Det at flytte en hjemmeside eller webshop fra ét webhotel til en andet, kan for mange virke som en meget uoverskuelig process, og derfor opgiver man typisk eller betaler for, at få nogle andre til at gøre det for en.
Men det er faktisk ikke så svært. Her på Billig-Webhosting.dk måtte vi for nogle uger siden flytte over 15 sites, fordi vores daværende host lukkede, og derfor har vi virkelig fået det ind under hunden, hvordan man flytter en hjemmeside – vi kan nærmest gøre det i søvne nu!
I denne artikel giver vi vores rutine videre til dig, så du hurtigt og uden fejl kan flytte din egen hjemmeside fra et webhotel til et andet.
Vi tager i artiklen udgangspunkt i, hvordan du flytter en WordPress side, men processen er nogenlunde den samme, hvis du bruger et andet CMS.
Hent alle dine filer og database ned lokalt
Det første du skal gøre er, at hente alle dine filer samt en kopi af din database ned lokalt på din computer.
Filerne kan du hente ned med filezilla. Du kan her læse en guide til, hvordan du arbejder med filezilla.
Når du har hentet filerne, så tag en kopi af dem, så du nu har dem liggende i to forskellige mapper på din computer. På den måde har du en backup i tilfælde af, at du ødelægger noget i den anden.
Hvis din hjemmeside benytter sig af en database, skal du også have taget en kopi af denne.
Det gør du via phpMyAdmin, som du kan tilgå via dit webhotels kontrolpanel. Skriv til din udbyder, hvis du ikke ved, hvordan du gør.
Inde i phpMyAdmin, skal du først markere din database og derefter gå ind under “Eksportér”. Herefter trykker du blot “Udfør”, og du vil nu få dannet en .sql fil med din database.
VIGTIGT:
Du skal markere en database i phpMyAdmin inden du eksporterer, ellers eksporterer du alle databaser. Der skal gerne så “Eksporter tabeller fra database “XXX”” som vist på billede herunder, så gør du det rigtigt.
Nu har du filerne og databasen til din hjemmeside liggende lokalt på din computer. For de fleste vil dette være det, der udgør din hjemmeside og det, som skal flyttes til det nye webhotel.
Opret database på det nye webhotel
Du skal have et sted på det nye webhotel, hvor du kan uploade din database.
Derfor skal du have oprettet en tom database på dit webhotel.
- Har du Simply.com, kan du under MySQL trykket “Tilføj en database mere”
- Bruger du cPanel (bruger mange danske webhoteller), kan du under “Databases” og “MySQL® Databases” oprette en ny database
Når du har oprettet den nye database, skal du notere følgende:
- Databasens fulde navn
- Brugeren som har adgang til databasen (brugernavnet)
- Koden som brugeren skal anvende for at få adgang til databasen
- Værten til databasen (HOST)
Det er vigtigt, at den bruger du har, som skal have adgang til databasen, både har skrive og læse rettigheder. Giv evt. din bruger adgang til alle funktioner på databasen, så er du helt sikker.
Når du køber nyt webhotel har du sandsynligvis allerede fået en admin-databasebruger og måske en database, som du kan bruge, og i dette filfælde behøver du ikke oprette en ny, som beskrevet ovenfor.
Få evt. hjælp af dit nye webhotel til at få oprettet en ny database og en tilhørende admin bruger.
Udskift databaselogin i alle filer
Dine sider skal ikke længere bruge databasen på det gamle webhotel, og derfor skal du have ændret dine filer, så de logger ind på den nye database på det nye webhotel.
I CMS´er er det typisk blot ét sted, at dette skal rettes. I WordPress er det i filen wp-confiq.php, at vi skal kigge.
Her skal vi ind og ændre nedenstående:
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'Navnet på din nye database');
/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'brugernavnet på din bruger, som har fuld adgang');
/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'Koden som din bruger anvender');
/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'Værtsnavn / hostname');
For at ændre dette skal du finde filen blandt de filer, du hentede ned med Filezilla. Du kan åbne filen med f.eks. Notepad eller Notesblok. Efter du har åbnet den, udskifter du blot info i filen, som anvist ovenfor, og slutter af med at gemme filen.
Hvis du ved, at der er andre filer som forbinder til din database, skal du huske også at ændre forbindelsesinfo i disse filer, men som sagt, så er det typisk kun ét sted, du skal ændre det, hvis du anvender et CMS som f.eks. WordPress.
Upload dine filer til det nye webhotel
Når du har lavet rettelserne som beskrevet ovenfor i de filer, du hentede ned fra webhotellet, er du nu klar til at uploade dem igen til det nye webhotel.
Forbind derfor til dit nye webhotel og upload filerne fra din computer til webhotellet. Det kan du også læse om hvordan du gør i denne guide.
Dine filer ligger nu på de nye webhotel, og de forsøger at forbinde til den nye database. Problemet er blot, at den nye database er tom, så vi skal lige have uploadet den kopi du tog af databasen til det nye webhotel også.
Note:
Hvis du flytter din hjemmeside til et webhotel, hvor du allerede har andre hjemmesider liggende, så husk at få tilføjet dit nye domæne til webhotellet via kontrolpanelet, således at du får en ny mappe, typisk med dit domæne som navn, hvor du kan uploade dine filer (dette forudsætter selvfølgelig, at du har et webhotel, hvor der er plads til flere domæner).
Upload database
For at uploade din database til det nye webhotel, skal du logge ind på din nye og tomme database via phpMyAdmin på dit nye webhotel.
Herefter skal du markere den tomme database og gå ind under “Import”.
Herefter vælger du .sql filen, som du fik dannet tidligere og trykker “Udfør”.
Herefter, skulle du gerne få en sucess besked. Du kan tjekke om der er kommet data i din database ved at trykke på det lille plus/kryds udfor databasen til venstre. Hvis der kommer tabeller, og du ikke har fået en fejlbesked, så er din database importeret korrekt.
Og nu er du i mål
Og det er faktisk det. Nu har du flyttet dine filer og database til det nye webhotel. Du har desuden rettet dine filer, så de forbinder til databasen på det nye webhotel.
Du mangler nu blot at skifte DNS, så man bliver sendt til din nye host, når man besøger din side.
Skift DNS
På .dk domæner skifter du DNS hos punktum.dk.
Her vælger du “Skift navneserver” udfor dit domæne, når du er logget ind:
Herefter skal du under “Ny primær navneserver” vælge den nye navneserver. Hvis du er i tvivl om hvad denne er, så spørg dit nye webhotel.
Efter du har ændret navneserver hos punktum.dk, vil der gå op til 48 timer før alle servere peger mod dit nyt webhotel, og det er siden her der vises. Du kan evt. lave en lille ændring på din side, når du uploader den til dit webhotel, så du kan se, når sitet vises via dit nye webhotel.
Flere populære artikler
Nyheder
Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer
Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed
2023-09-22AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer
Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed
2023-08-24503 / 508 fejl – Resource limit / Service Unavailable hos Simply
Oplever du også 503 eller 508 Resource limit reached hos Simply? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for at løse det.... Læs nyhed
2023-08-15Woocommerce vs Shopify
Læs mere om fordele og ulemper ved WooCommerce og Shopify og bliv klogere på, hvad du bør vælge til din webshop.... Læs nyhed
2023-08-08Sådan tager du manuelt backup af din WordPress side
Stoler du heller ikke på diverse backup-plugins eller for den sags skyld den backup din webhotel-udbyder tager for dig? Bare rolig, du er ikke alene, og det giver faktisk god mening selv at tage en manuel backup af sin WordPress side af og til. Har du en manuelt backup, er du nemlig sikker på at […]
... Læs nyhed 2023-07-06Netsite webhotel | Anmeldelse, priser og alternativer
Overvejer du Netsite som dit nye webhotel? Læs med her, hvor vi kigger på anmeldelser, priser, alternativer og meget mere... Læs nyhed
2023-09-22