Flyt domæne

Flyt domæne | Sådan flytter du et domæne til et nyt webhotel

Når man flytter sit domæne er der egentlig to forskellige situationer. Enten så ønsker du at:

  1. Flytte dit domæne med hjemmeside til et nyt webhotel
  2. Flytte dit domæne uden hjemmeside til et andet webhotel

Fremgangsmåde er egentlig den samme, du skal bare ikke igennem så mange tekniske steps, hvis du blot skal flytte dit domæne uden en hjemmeside.

Med eller uden webhotel?

Hvis du ønsker at flytte din hjemmeside og domæne til et nyt webhotel, så har vi en komplet guide hertil. Den kan du læse her: Flyt hjemmeside til et nyt webhotel

Denne guide forudsætter dog, at du har et webhotel at flytte til. Hvis du ikke allerede har et webhotel, kan du med fordel bruge nedenstående liste til at vælge et, inden du følger guiden, og flytter dit domæne til det nye webhotel.

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Nr Udbyder Pris / mdr Oprettelse Få et tilbud!
1 nordicway webhotel 19 DKK 0 DKK LÆS MERE OM nordicway
2 UnoEuro webhotel 19 DKK 112 DKK LÆS MERE OM UnoEuro
Populært valg
3 One.com webhotel 19 DKK 90 DKK LÆS MERE OM One.com
4 Cliche webhotel 19 DKK 139 DKK LÆS MERE OM Cliche
5 WPhosting webhotel 19 DKK 99 DKK LÆS MERE OM WPhosting
6 cHosting webhotel 22 DKK 0 DKK LÆS MERE OM cHosting
7 Azehosting webhotel 29 DKK 99 DKK LÆS MERE OM Azehosting
8 Team Internet webhotel 29 DKK 120 DKK LÆS MERE OM Team Internet
9 DanDomain webhotel 49 DKK 99 DKK LÆS MERE OM DanDomain
10 Scannet webhotel 149 DKK 0 DKK LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 12.09.2019

I nogle tilfælde vil man dog blot flytte et domæne, som der måske ikke er en hjemmeside på endnu. Det kan være, at du blot har domænet liggende hos DK-hostmaster eller en gratis DNS-løsning, og nu skal have dit domæne flyttet til et webhotel for at lave en hjemmeside eller få en webmail på domænet. Det kan også være, at du har dit domæne liggende på et webhotel sammen med andre hjemmesider, men ønsker at dit domæne skal over på sit egen webhotel.

Ligegyldigt hvad, så er fremgangsmåden den samme. Lad os kigge på, hvordan du gør hos et par af de store hosting udbydere.

Flyt domæne til UnoEuro

Hvis du gerne vil flytte dit domæne til UnoEuro, skal du først fremsøde dit domæne hos dem.

Det kan du gøre direkte igennem os, med søgeren herunder:


Når du fremsøger dit domæne, vil du se, at det af gode grunde er optaget, da du jo allerede har registeret det. Selvom det er optaget, skal du trykke “Bestil”

Herefter kommer du til en side, hvor du kan vælge, om du vil tilknytte et webhotel eller blot DNS.

Hvis du ikke skal bruge en hjemmeside til dit domæne, kan du blot vælge “Kun domæne”, ellers skal du tilføje et webhotel.

I det du trykker videre, skal du igen vælge det domæne du ønsker, hvorefter du vil få to muligheder nemlig:

  1. Bestil UDEN flytning til UnoEuro
  2. Flyt domænet til UnoEuro

Her vælger du selvfølgelig den sidste mulighed.

Herefter skal du blot gennemgøre betalingen, og der vil ikke gå længe før dit domæne er flyttet til UnoEuro.

Rent tekniske sker der det, at:

  • UnoEuro opretter dit domæne på deres server
  • De skifter automatisk navneserver på dit doæmæne til at pege mod deres server.

På din måde bliver dit domæne flyttet til UnoEuro, og når nogen forsøger at tilgå det, vil de få vist det indhold du har liggende på din server hos UnoEuro.

Skal du også flytte din hjemmeside, skal du følge denne guide.

Hvis dine navneservere ikke automatisk bliver skiftet hos f.eks. DK-hostmaster (.dk domæner), så kan du selv logge ind og skifte dem. Det kan du også se, hvordan du gør i guiden vi linker til herover.

Flyt domæne til One.com og andre udbdyere

Hos One.com og andre udbydere er processen den samme.

Du skal gå ind og søge på dit domæne og se, at det er optaget. Herefter kan du vælge at det er dit domæne, og at du vil have det flyttet til den pågældende webhotel-udbyder.

Flytning af udenlandske domæner

Hvis du flytter udenlandske domæner er processen også den samme, dog med den lille forskel, at du skal oplyse en Auth/EPP kode, når du flytter domænet til dit nye webhotel. Auth/EPP koden får du fra din gamle host. Du skal blot oprette en support ticket og sige at du er ved at flytte det pågældende domæne og at du skal bruge en Auth/EPP kode hertil.

Herefter følger du blot processen som beskrevet ovenfor og oplyser Auth/EPP koden, når du bliver bedst om det hos din nye host.

Auth/EPP er lavet for at sikre, at man ikke kan flytte domæner uden at det er blevet autoriseret af den reelle registrant af domænet.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...