Hvordan skifter jeg webhotel?

Hvordan skifter jeg webhotel? Step by step guide til skift af webhotel

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Der kan være mange grunde til, at man vil skifte webhotel. Måske er der sket ændringer hos ens udbyder, som har gjort ens webhotel langt dyrere, eller også er servicen bare ikke så god, som den har været.

Desværre er det ikke altid lige nemt at flytte webhotel, da det ofte indebærer at man skal flytte sin hjemmeside eller webshop samt email-adresser.

Er man ikke teknisk anlagt, kan dette virke helt uoverskueligt, og mange vælger derfor ofte, at blive hvor de er, til trods for at prisen er fordoblet eller servicen er helt i bund.

Dette synes vi er en skam, og man skal selvfølgelig ikke betale for et webhotel, som man ikke bryder sig om eller ikke er tilfreds med. Derfor har vi skrevet denne artikel, hvor vi giver dig en grundig step-by-step guide til at skifte webhotel.

Vælg først dit nye webhotel

Vil man skifte webhotel, skal man selvfølgelig have fundet et nyt webhotel at flytte til.

Hvad man vælger, afhænger selvfølgelig meget af, hvad man var utilfreds med hos sin tidligere udbyder, og derfor kan det være svært at anbefale en specifik udbyder. I stedet kan du med fordel bruge vores værktøj herunder, hvor du kan vælge de parametre, der er vigtige for dig og sammenligne webhoteller på baggrund af disse.

Det kunne f.eks. være, at du er utilfreds med pris og antal domæne-pladser hos din nuværende udbyder, og derfor vælger at sammenligne webhoteller på netop disse to parametre for at finde en udbyder, som er bedre på begge områder.

Vores anbefaling

Har du svært ved at vælge, så kan vi anbefale nordicway (67% rabat lige nu!), som er en rigtig god all-round udbyder med personlig dansk support 24/7.

Hvad ønsker du at sammenligne hos webhotel-udbyderne?
Vælg hvad resultaterne skal sorteres efter (du kan vælge maks. 2):

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Det kan nogle gange også give mening at vælge en ny udbyder, som anvender det samme system, som det du kommer fra. Har du f.eks. brugt cPanel hos din gamle udbyder, kan det nogle gange være en fordel at vælge et nyt webhotel, som også anvender cPanel.

Sådan skifer du helt konkret webhotel

Når du skifter webhotel, er det vigtigt at huske på, at du sagtens kan købe dit nye webhotel og gøre alt klart her, inden du reelt set skifter.

Når man arbejder med hjemmesider og webhoteller, bruger man nemlig det man kalder for “navneservere”. Både dit nye og dit gamle webhotel har nogle navneservere, og det er først når du ændre navneserver til din nye udbyders navneservere på dit domæne, at din flytningen reelt set sker.

På den måde kan du købe webhotel og flytte dit domæne hertil, og når alt så er klart, så skifer du navneserver, så dit domæne begynder at pege mod dit nye webhotel istedet for det gamle. På den måde vil du også minimere nedetiden på din hjemmeside.

Giver det mening? Ellers skriv til os i kommentarsporet nederst på siden.

1 Start med at købe webhotel og domæne-flytning

Derfor skal du, når du skifter webhotel, starte med at købe det nye webhotel samt flytningen af dit domæne. Hvis du i denne process bliver spurgt om du vil skifte navneserver eller skal angive hvilken navneserver, der skal anvendes, angiver du blot din gamle (spørg evt. dit nuværende webhotel hvad den er). Du kan som sagt altid skifte den senere, når du er helt klar til at flytte.

Det her med at man “flytter sit domæne” betyder egentlig blot, at du begynder at betale det igennem din nye udbyder, og det betyder altså ikke, at din hjemmeside, emails osv flyttes til din nye udbyder automatisk.

Når du har købt dit nye webhotel samt flyttet dit domæne hertil, kan du begynde at flytte din hjemmeside. Læg desuden mærke til, at din hjemmeside og emails stadig fungerer hos din gamle udbyder, fordi du netop ikke har skiftet navneserver endnu – det kommer vi tilbage til senere.

2 Overfør din hjemmeside

En hjemmeside består typisk af en række filer og en database.

Det er dybest set disse ting, du skal have flyttet. Istedet for at skrive det igen i denne guide, vil vi genvise til en guide, som vi allerede har skrevet:

Flyt hjemmeside til webhotel

Her gennemgår vi helt konkret, hvordan du flytter både dine hjemmesidefiler og database til en ny udbyder.

2 Opret og overfør emails

Har du haft f.eks. ditnavn@mit-domæne.dk før, så skal du også have denne email adresse/konto oprettet hos din nye udbyder. Dette plejer ikke at være så svært, og alle udbydere har en guide til det – det tager typisk kun et par minutter.

Der hvor det potentielt kan drille er, hvis du ønsker at overflytte dine emails, altså det du har liggende i din indbakke.

IMAP

Sagen er nemlig den, at hvis du bruger IMAP, f.eks. i Outlook, så ligger dine emails på serveren hos din gamle webhotel-udbyder. Disse mails skal så flyttes fra denne server til din nye server, og det er ikke altid let. Hvis du flytter fra et cPanel webhotel til et andet, så kan dine mails flyttes nemt, men flytter du fra ét system til et andet, er det ikke så nemt. Der findes guides på nettet til det, men generelt anbefaler vi, at du gemmer de mails der er vigtige eller videresender dem til en outlook.com eller gmail konto, og så starter på en frisk på dit nye webhotel.

POP3

Bruger du POP3 er sagen en anden, for her gemmes dine emails i din mailklient, f.eks. i gmail eller lokalt på din computer i Outlook (hvis den er opsat med POP3). De ligger altså ikke på din gamle server, og du kan derfor skifte til et nyt webhotel uden at miste dine emails. Hvis du planlægger at skifte webhotel og det ikke haster, kan du evt. skifte din mail-opsætning over til POP3, og køre med dette i nogle måneder, inden du skifter. På den måde sikrer du, at de senste emails er gemt et andet sted end på din nuværende udbyders server, og du kan nu skifte uden at miste disse emails.

3 Skift navneserver

Nu har du flyttet alle dine ting fra det ene webhotel til det andet, og du er nu klar til at skifte navneserver. På danske .dk domæner gør du dette ved at logge ind hos punktum.dk.

Her vælger du “Skift navneserver” udfor dit domæne, når du er logget ind:

Skift navneserver / DNS

Herefter skal du under “Ny primær navneserver” vælge den nye navneserver. Hvis du er i tvivl om hvad denne er, så spørg dit nye webhotel.

På udenlandske domæner, f.eks. .com, skifer du navneserver via dit nye webhotel, som har en funktion til det. Spørg evt. din udbyder, hvis du ikke kan finde den.

Når du har skiftet navneserver, går der typisk 24 timer før dit domæne peger mod dit nye webhotel, og din hjemmeside og emails nu fungerer hos dem istedet for din gamle udbyder.

4 Tjek at alt er ok

Når du har skiftet navneserver, skal du selvfølgelig teste at alt er ok.  Inden du tester at alt er ok, skal du lige være sikker på, at din navneserver-ændring er slået igennem. Brug dette værktøj til at slå dit domæne op og se, hvilke navneservere dit domæne benytter.

Hvis det er navneserverne på dit nye webhotel der står, er du klar til at teste.

Du bør altid teste:

  • At din hjemmeside vises korrekt.
  • At du kan sende og modtage emails på dine email-konti.

5 Opsig dit gamle webhotel

Når alt er ok, og det hele fungerer på dit nye webhotel, kan du opsige dit gamle webhotel.

Hvorfor skifte webhotel?

Som beskrevet i indledning, kan der være flere grunde til, at man ønsker at skifte webhotel. Herunder har vi kigget på en række af de typisk årsager:

  1. Prisen er steget. Rigtig mange udbydere hæver deres priser løbende. Nogle gange er prisstigningerne så små, at du ikke lægger mærke til det, mens de andre gange fordobler eller tredobler fra den ene dag til den anden. Nogle gange er prisstigninger ok, så længe man også får noget ekstra til gengæld, f.eks. mere plads eller nye muligheder, men når prisstigninger kommer uden nogle former for forbedringer på produktet, så er det måske tid til at skifte webhotel.
  2. Dårlig service / performance. Alt var godt engang, men nu sejler det hos min udbyder. Sådan hører vi det tit. Folk har måske tidligere være meget tilfreds med deres udbyder, men desværre er de begyndt at falde af på den så supporten er blevet langsom til at svare eller der er kommet betydeligt mere nede tid. Dette sker desværre af og til i branchen, hvor webhoteller bliver startet op og evt. solgt videre til nogen, som ikke er lige så serviceminded, som dem der startede det. Ellers også er de nuværende ejere bare blevet trættet af at drive webhotel, og derfor ikke går op i deres kunder mere. Hvis dette sker, kan det være en god ide at skifte webhotel.
  3. Vokset ud af rammerne. Det kan også være, at din hjemmeside er vokset ud af rammerne, og måske bare har brug for et produkt, som dit nuværende webhotel ikke tilbyder. Måske du har brug for en VPS løsning eller ligefrem en dedikeret server, og tilbyder dit nuværende webhotel ikke det, så er det ikke andet for end at skifte til et webhotel, der gør.

Konklusion

Det er faktisk ikke så svært endda at skifte webhotel, og har man gjort det én gang, kan man typisk gøre det relativt nemt igen. Det er dog ikke en manøvre, som man har lyst til at gøre hele tiden, og derfor er det altid bedst at finde et webhotel, som man ikke skal skifte væk fra lige med det samme igen 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Hastighedstest: nordicway vs simply.com vs one.com

Stor hastighedstest af nordicway, simply.com og one.com - hvem kan hurtigst loade den præcis samme hjemmeside?... Læs nyhed

2024-10-06

Danske WP Engine kunder kan ikke længere opdatere deres WordPress

Danske WP Engine kunder kan ikke længere opdatere WordPress. Her er alternativerne, som du kan flytte dit webhotel til.... Læs nyhed

2024-09-26

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Det er ikke længe siden at Simply.com hævede deres priser og nu har deres største konkurrent i Danmark gjort det samme. One.com hæver nemlig prisen på blandt andet deres begynder pakker, så den fremover koster 59 kroner om måneden i stedet for de 49 kroner om måneden den hidtil har kostet. Vi har fået meldinger […]

... Læs nyhed

2024-05-30

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Ovejer du Duelhost som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse af Duelhost og bliv klogere på dem inden du køber.... Læs nyhed

2024-01-15

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2024-04-03

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

E-studio er et populært dansk webhotel. Læs vores anmeldelse af e-studio og bliv klogere på deres priser, alternativer og meget mere.... Læs nyhed

2024-05-15