Wix hjemmeside

Wix hjemmeside | Alt du skal vide, inden du går i gang

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

I denne guide kigger vi nærmere på Wix. Vi ser på hvordan du kommer i gang, hvad du skal være opmærksom på, samt hvilke alternativer der findes Wix. Denne guide er derfor det perfekte sted at starte, hvis du overvejer en Wix hjemmeside.

Værd at vide om Wix

Wix er et meget populært system til dem, der gerne vil hurtigt i gang med en hjemmeside. Wix er dog ikke gratis, og der er også visse begrænsninger i Wix, som man før eller siden vil støde på, specielt hvis man som dansker bygger en hjemmeside på et .dk domæne. Dette kigger vi nærmere på i de kommende afsnit.

Priser

Priserne hos Wix ændrer sig løbende og de har periodevis også kampagner, hvor du får enkelte af deres pakker til en billigere pris de første måneder.

Lige nu ser deres priser ud som vist herunder. Du kan finde de aktuelle priser her.

Wix priser

 

Som du kan se er der en del forskellige prisniveauer hos Wix, og der findes faktisk også dedikerede ecommerce-pakker.

Wix er ikke gratis, og i deres mindste pakke er du desuden bundet til at vise annoncer for Wix på din hjemmeside. I den mindste pakke har du desuden kun 500 MB plads og 1 GB båndbredde til trafik, og skal du have en nogenlunde seriøs hjemmeside, er du derfor nød til at vælge deres Combo-pakke. Denne pakke koster 10 Euro/md, hvilket svarer til 60-70 DKK / md, hvilket er betydeligt mere end det gennemsnitlige webhotel, hvor du f.eks. kan installerer WordPress gratis.

Begrænsninger

Der er visse begrænsninger, som man skal være opmærksom på, inden man vælger Wix.

  1. Du kan ikke have et .dk domæne hos Wix, og skal derfor betale/købe det hos en ekstern udbyder (mere om det senere)
  2. Du skal som minimum betale 60-70 kr. / md. for at få et hjemmeside uden reklamer og nok trafik/plads
  3. Du kan ikke flytte din Wix-hjemmeside, du er bundet til at bruge Wix og kan ikke flytte, hvis de hæver priserne, eller du støder ind i begrænsninger
  4. Ønsker du at tilknytte en webshop til din hjemmeside, skal du forvente at betale ekstra.
  5. Du kan ikke få special-udvikede moduler/funktioner til Wix. Du er begrænset til det du finder i Wix App Market.
  6. Skal du have video på din side, er du begrænset til et bestemt antal minutter afhængigt af din pakke

Der findes dog alternativer til Wix, som du kan læse om længere nede i denne artikel i afsnittet “Alternativ til Wix”

Muligheder

Med Wix får du alle de værktøjer, du har brug for, for at starte og drive din egen hjemmeside. Du får SSL certifikat (https beskyttelse), en moderne website-builder og meget mere.

Wix er et rigtig godt sted at starte, hvis man ikke kan kode, kan du kan designe en side ved blot at trække elementer rundt på side og placere dem der, hvor du ønsker.

Det er nemt at komme i gang med Wix, og deres kontrolpanel er meget intuitivt. Der er mulighed for både billeder, lyd og video i Wix, dog skal man være opmærksom på at antallet af video-minutter er begrænset i henhold til den pakke du har.

Wix er også udemærket optimeret i forhold til SEO, og søgemaskinerne skal nok finde din Wix side og indeksere den korrekt. Wix har desuden en række integrationer til sociale medier, som f.eks. gør det nemt at tilknytte Facebook, Instragram eller Tiktok til din konto.

Kom i gang med Wix

Det giver klart bedste mening at vise, hvordan man kommer i gang med Wix, og derfor har vi fundet en video herunder, som viser det på en rigtig god måde:

Eget domæne med Wix

Som vi allerede har været inde på, så kan du hos Wix få tilknyttet dit eget domænet til din hjemmeside, hvis du vel og mærke køber en pakke, der understøtter dette.

Problemet med Wix er dog, at du ikke kan registrere .dk domæner hos dem, så du kan ikke knytte et .dk domæne direkte i din konto hos Wix.

I stedet skal du registrere dit domæne hos en webhotel-udbyder og pege domænet herfra og til Wix.

Dette lyder måske lidt indviklet, men det er faktisk relativt simpelt.

Start med at søge på dit domæne herunder og register domæne hos din foretrukne danske webhotel udbyder:

Når du har dit domæne på plads, skal du hos dit webhotel ind i DNS-indstillingerne for domænet.

Her skal du ændre din A-record, så den peger mod din ip hos Wix. Du finder dette i dit Wix kontrolpanel. Hvis du ikke kan finde det, kan du altid skrive til Wix og spørge.

I det du skifter denne A-record på dit domæne, vil det begynde at pege mod serverne hos Wix, og din hjemmeside burde blive vist på dit domæne efter nogle timer.

Mailkonti og Wix

Har man lavet sin egen hjemmeside eller webshop hos Wix, så vil man typisk også gerne have en mailkonto tilknyttet. Har du f.eks. webshoppen sejesokker.dk, så giver det god mening at have en mail, som f.eks. kontakt@sejesokker.dk.

Wix tilbyder en mailtjeneste, hvis du har dit domæne hos dem, men da man ikke kan registrere danske .dk domæner hos dem, kan du ikke benytte dig af denne mulighed.

Her skal du i stedet købe dit domæne hos en dansk webhotel-udbyder (som beskrevet ovenfor) og pege dit domæne mod Wix.

Dog skal du, hvis du vil have mail også, lave nogle ændringer i dine MX-records under DNS for domænet hos din webhoteludbyder, så hjemmesiden vises hos Wix, men mails lander på din mailkonto hos din webhotel-udbyder.

Herunder kan du se et eksempel på, hvordan dine DNS-records skal se ud, hvis du har webhotel hos danske nordicway , eller en anden udbyder der bruger cPanel:

Som du kan se peges dit domæne med en IP hos WIX, mens din MX-record (Mail-Exchange) peges mod en IP hos webhotel udbyderen. Herved har du hjemmeside hos Wix, men mail hos en webhoteludbyder.

Alternativ til Wix

Wix er et rigtig godt system, hvis man vil hurtigt og nemt i gang.

Der er dog én stor udfordring ved Wix, nemlig at du ikke som sådan ejer din side. Du kan med andre ord ikke tage din hjemmeside og dens indhold med dig, hvis Wix bliver for dyrt eller ikke har de funktioner, du gerne vil have.

Du er altså bundet til Wix.

Kan man acceptere dette, er Wix et glimrende sted at starte en hjemmeside, men for mange er det vigtigt at eje sit indhold og site, og vil man det, kan vi i stedet anbefale, at man tager et kig på WordPress, ikke WordPress.com, men WordPress.org, altså den WordPress man installerer på et webhotel og som er gratis.

Med WordPress ejer du dit indhold samt design, og du er ikke bundet til en bestemt udbyder.

Det gode ved WordPress er, at du har fuld kontrol med alt, og er det funktioner du mangler eller specielle designs du ønsker, så kan det typisk installeres eller udvikles i WordPress.

WordPress er som udgangspunkt gratis, og for at kunne bruge det skal du blot have et webhotel, som typisk koster 10-20 kr. om måneden.

Prisen på WordPress er derfor i den grad konkurrence dygtig med Wix, og så undgår du også en masse begrænsninger. Ønsker du et bedre eller billigere webhotel, kan du sagtens flytte og tage din WordPress side samt domæne med dig.

WordPress har efterhånden også fået en side-designer, som ligner Wix en del, hvor du kan opsætte sider og indhold helt uden kode.  I de fleste tilfælde handler det blot om at installere et tema, og så har du hele din hjemmeside klar, og du skal blot oprette indhold.

Vores anbefaling er derfor  altid WordPress, til den der leder efter et alternativ til Wix.

Herunder finder du en række webhoteller som specialiserer sig i WordPress, og hvor du kan komme i gang med det på få minutter:

Webhotel Priser
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 56 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
One.com webhotel 19 kr./md.Første år 49 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM One.com
Scannet webhotel 124 kr./md.Første år 249 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 7563 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 01.11.2022

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2022

Vores komplette guide til hosting markedet 2022 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Sådan bruger du hosts-filen til at se din hjemmeside på dit nye webhotel

Vi skal i denne guide se på, hvordan du kan bruger din hosts-fil på computeren til at se og arbejde på din hjemmeside på dit nye webhotel... Læs nyhed

2022-11-14

Webhotel sammenligning 2022

Leder du efter sammenligning af webhoteller på det danske marked? Læs med i denne guide, hvor vi ser nærmere på en række danske webhoteller.... Læs nyhed

2022-10-14

Simply.com hæver priserne 2022

Simply hævede priserne tilbage i 2020, men nu er det altså sket igen her blot to år efter i 2022. Vi kigger på, hvor meget priserne er blevet hævet.... Læs nyhed

2022-10-09

Dandomain webhotel | Anmeldelse, priser og funktioner

Vi skal i denne guide kigge nærmere på webhotel hos DanDomain. Vi skal blandt andet se på anmeldelser, priser og funktioner.... Læs nyhed

2022-09-22

Kan det betale sig at købe hosting i udlandet?

Man kan nogle gange godt fristes til at kigge mod udlandet, når  man køber hosting, men kan det betaler sig? Udenladske hosting udbydere, f.eks. dem beskrevet her, er kæmpe store, og man skulle tro, at de ville kunne trykke prisen helt i bund ved hjælp af “stordrift”. Sådan er det dog midlertidigt ikke, for efter […]

... Læs nyhed

2022-08-26

Wix hjemmeside | Alt du skal vide, inden du går i gang

I denne guide skal vi kigge på, hvordan du bygger en Wix hjemmeside og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger Wix.... Læs nyhed

2022-07-12