Bedste WordPress webhotel

Bedste WordPress Webhotel 2024 | Her er dine muligheder!

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

WordPress er verdens mest udbredte CMS, og når du skal finde det bedste WordPress webhotel, er der derfor rigeligt med gode valgmuligheder. Dog skal du ikke vælge hvad som helst, da nogle webhoteller er bedre end andre til at køre WordPress. Ja faktisk findes der idag webhoteller, som udelukkende specialiserer sig i WordPress.

Det og meget mere vil vi komme ind på i denne guide.

Specialiserede danske WordPress webhoteller

Inden vi begynder at kigge på en masse forskellige udbydere, så skal det først og fremmest slås fast, at lagt de fleste webhoteludbydere på markedet idag kan køre WordPress.

Når det handler om at vælge webhotel til din WordPress hjemmeside, er det altså ikke så meget et spørgsmål om at vælge et, som rent faktisk kan køre det, men snarer et spørgsmål om at vælge et webhotel, der har alle de ekstra  funktioner, specialiseret til WordPress, som man ønsker.

Herunder har vi lavet en samlet liste med webhoteller, som alle kan køre WordPress, og som har de nødvendige WordPress funktioner:

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 209 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6303 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 05.04.2024

Når du vælger dit  WordPress  webhotel, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er en database tilknyttet webhotellet, og at du kan køre PHP. Hvis disse ting er opfyldt, så kan du køre WordPress på webhotellet. Du kan se de præcise anbefaler til WordPress her. Husk dog på, at dette kun er anbefalinger, og WordPress kan godt fungere på ændre PHP-versioner, end hvad der står oplyst.

nordicway

nordicway logo Nordicway , som du også finder på listen ovenfor, er et af de nyeste skud på stammen, når det kommer til webhoteller, som 100% går efter WordPress kunderne.

Hos nordicway kan du selv vælge, hvilken PHP version du vil køre. Dette er ganske smart, hvis du har en ændre version af WordPress, som kun kan køre på en af de gamle versioner af PHP, men for langt de fleste, er den nyeste version altid at foretrække, da du typisk altid vil holde din WordPress hjemmeside opdateret.

Nordicway, tilbyder som rigtig mange andre udbydere de såkaldte 1-click installationer, som gør det muligt at installere f.eks. WordPress med kun et enkelt klik. Denne funktion er utrolig nyttig for folk, som ikke er så IT-kyndige, da man ikke behøver at vide en masse om FTP programmer, databaser og servere for at installere WordPress.

Derudover tilbyder nordicway, som en af de eneste på det danske marked, staging og deployment af WordPress sites. Dette er en funktion som gør det muligt for dig hurtigt at skabe et testmiljø, hvor du kan prøve ting af, inden du bruger det på din rigtige side. Og når så alt virker, kan du med et enkelt klik flytte(deploy) det til din rigtige side. Du kan også klone hele site, hvis du vil oprette en kopi af din eksisterende side på f.eks. et subdomæne.

Nordicway har også andre specialudviklede WordPress-værktøjer, som blandt andet gør det muligt automatisk at holde sin WordPress side opdateret samt en scanner, som scanner din WordPress-hjemmeside for sikkerhedshuller, som du så efterfølgende kan udbedre med et enkelt klik.

Når det kommer til prisen, så er nordicway også ganske konkurrencedygtige, og de ligger faktisk prismæssigt blandt de billigste på det danske marked. Du kan se en fuld oversigt over webhotel priser på det danske marked her: Webhotel priser

Nordicway.dk er en af de første danske hostingvirksomhed, der specifikt henvender sig til WordPress. Dog har firmaer i udlandet gjort dette i mange år, så lad og kigge på, hvad der findes uden for det Danmarks grænser.

Specialiserede WordPress webhoteller i udlandet

wpengine.com

wordpress webhotel hos wpengine.comHos wpengine.com får du webhoteller, som er skræddersyet til WordPress. Udover at have en 1-click installation har de også lavet et system, hvor du nemt og hurtigt kan opsætte en WordPress side på et subdomæne og begynde at arbejde på det herfra. Når siden er færdig, trykker du blot på en enkelt knap og så bliver hjemmesiden flyttet ud på dit rigtige domæne. Hos wpengine er du i helt sikre hænder, og det er næsten umuligt at ødelægge noget.

Ja faktisk er deres kontrolpanel så brugervenligt og “idiotsikret”, at man til tider føler sig begrænset. Skal du eksempelvis lave redirects på din side, kan du ikke få lov at gøre det ved at tilføje dem i din htaccess fil. I stedet skal du bruge deres funtion i kontrolpanelet til at opsætte dine redirects. For begynderene er dette super lækkert, da man ikke skal kunne kode og istedet bare udfylde nogle felter, men for andre, der måske har lidt mere teknisk snilde, kan det godt føles som en begrænsning.

Prismæssigt er wpengine.com lidt dyere end andre udbyder (også de danske), men til gengæld får du også verdenklasse support, som endda hjælper dig med små rettelser på din WordPress side, hvis du ønsker det – og så endda helt gratis!

Et minus ved wpengien er dog, at alting selvfølgelig er på engelsk, og ønsker du et dansk kontrolpanel er wpengine ikke det rette valg for dig.

Bluehost

Bluehostwordpress webhotel hos bluehost er et af de ældste hosting firmaer, som startede helt tilbage i 1996. Selvom Bluehost som sådan ikke promoverer sig som en dedikeret WordPress host, så er det ikke destomindre en af de få webhoteludbydere, som WordPress.org anbefaler. Alene af den grund er Bluehost et rigtig godt bud på en specialiseret WordPress hostingudbyder.

Allround webhoteller

Som vi også skrev i starten, så er det bestemt ikke en krav, at du vælger en specialiseret WordPress hostingløsning for at du kan køre WordPress. Langt de fleste webhoteller kan nemlig idag køre WordPress, og faktisk har de fleste også en 1-click installation til systemet, hvilket må siges, at være den vigtigste funktion, når det kommer til at vælge det bedste webhotel til WordPress .

Her på Billig-Webhosting.dk sammenligner vi en lang række danske webhoteller, og på så godt som alle kan du faktisk køre WordPress helt problemfrit. Vi kan i den forbindelse anbefale dig at tage et kig på oversigten på vores forside, hvor vi har lavet en sammenligning af de fire største og bedste webhoteludbydere i Danmark, som vi ved alle kan køre WordPress.

Når du derfra har fundet en udbyder, som du synes godt om, så gør dig selv den tjeneste og tag et kig på vores side med rabatkoder til webhoteller, da du jo lige så godt kan spare lidt penge, når du køber webhotel.

Har du netop startet din egen hjemmeside, og har du brug for et gratis begynderkursus i WordPress, så kan vi anbefale, at du ser dette gratis videokursus hos NemProgrammering.dk: WordPress kursus

Hvad er det gode WordPress webhotel

Folkene hos NemProgrammering.dk har lavet en rigtig god video, der forklarer, hvordan du vælger et godt webhotel til WordPress. Vi samler op på konklusionerne under videoen.

I videoen beskrives nogle anbefalede WordPress webhoteller. Dem kan du se her.

Vi har allerede være inde på en del af det, der beskrives i videoen. Dog er der et par småting, som vi er lidt uenige i. F.eks. så anbefales der i videoen telefonsupport, men for at få adgang til dette skal du typisk betale 3-5 gange prisen for et “normalt” webhotel med chat og mail-support. Her synes vi ikke, at det er det værd, at betale for telefon-support, da hosting-selskabet alligevel ikke vil hjælpe dig med din WordPress-hjemmeside, men udelukkende webhotel-relaterede problemer – problemer, som du sagtens kan få hjælp til over e-mail.

Det vi synes er vigtigst, når man vælger et WordPress Webhotel, er at supporten kender til WordPress, altså at supporterne selv har arbejdet med systemet, og derfor hurtigt kan hjælpe dig, selvom det måske ligger lidt ud over den normale support på webhotellet. Det kan selvfølgelig være svært at vide, hvor meget de ved om WordPress, men prøv evt. at skrive til dem inden du bliver kunde og spørg – det skader ikke.

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at webhotellet opfylder kravene til WordPress, men det gør de fleste, så det er typisk ikke noget du behøver at tænke så meget over.

I videoen nævnes også, at der minimum skal være 5 GB plads. Dette er vi delvist enige i, men eftersom en gennemsnitlig WordPress side fylder 0,2GB, så er 5 GB plads altså mere end rigeligt. At nogle hosting-udbydere giver dig meget mere end 10 GB er lidt overflødigt, da du aldrig vil komme til at bruge så meget. Så lad være med at vælge den, der giver dig mest plads, så længe du bare har 3-5 GB, så er det rigeligt til en WordPress side.

Forskellige webhotel former

Når du kigger på wordpress webhoteller, vil lang de fleste være det man kalder for shared-hosting.

Shared hosting er webhoteller, hvor du deler server med andre hjemmesider. Forestil dig en server med 5000 GB plads. Her ville webhotellet dele serveren op, så hver kunde får 5GB, hvilket giver 1000 kunder på samme server. Alle kunder har de samme muligheder og indstillinger.

Sådan fungerer det de fleste steder, og antaller af kunder på samme server har naturlig en indflydelse på, hvor hurtig din side vil være. Nogle webhoteller fylder 5000 kunder på samme server, mens andre ikke fylder så mange på, og hvis du kan finde en af dem, som ikke “overfylder” deres servere, så får du også et hurtigere produkt og en hurtigere WordPress hjemmeside.

Hvis du virkelige vil have fart på din side, kan du også overveje en dedikeret servere.

På en dedikeret server får din side alle ressourcerne,  og du skal ikke dele med andre. En dedikeret løsning er dog også 50-100 gange dyrere end en shared løsning, og derfor egner denne sig ikke til den gennemsnitlige WordPress side. Vi anbefaler egentlig kun dedikerede servere til store virksomheder med rigtige mange besøgende.

Der findes også en tredje webhotel form kaldet VPS.

VPS står for Virtuel Private Server. VPS hosting er en blanding af de to foregående former, da du med en VPS får de samme muligheder som på en dedikeret server, men på et shared miljø. Forestil dig igen en server med 5000 GB plads. Denne kunne man med VPS splitte op i 50 VPS løsninger, hver med 100 GB plads. Hver VPS løsning kan lave deres egne indstillinger, og de kan således have deres egen virtuelle server på en delt server.

Til dig private samt små og mellemstore virksomheder, anbefaler vi altid et shared hosting miljø, da de typisk er rigeligt til de fleste behov.

Sådan flytter du en eksisterende WordPress side til et nyt webhotel

Det at flytte en WordPress sider er ikke altid helt nemt.

Det er grundlæggende to ting du skal flytte:

 1. Database
 2. Filer

Du flytter databasen ved først at eksportere den fra din nuværende udbyder. Dette lyder sværere end det egentlig er, man skal blot vide, hvor man skal trykke. Vi har skrevet en komplet og detaljeret guide til, hvordan man flytter en hjemmeside til et nyt webhotel, som du evt. kan følge.

Når du har databasen, skal den importeres hos din nye webhotel udbyder. Du bliver således nød til at have webhotel hos to udbydere i den periode, hvor du skifter webhotel, da du ellers vil opleve nedetid.

Når du har importeret databasen, er det tid til at downloade dine filer fra dit nuværende webhotel og uploade dem til det nye.

Dette gøres nemmest ved at bruge Filezilla, hvor du nemt kan trække og slippe filerne fra et webhotel til det andet.

Når du har fået uploadet filerne til dit nye webhotel, skal du gå ind i den fil der hedder wp-config.php og ændre database-oplysningerne, så det er oplysningerne på din nye database hos dit nye webhotel du bruger.

Og det var faktisk det – nu er din side flyttet og du kan opsige dit gamle webhotel.

Brug et migrationsplugin

Denne metode kan for mange virke ret uoverskuelige nogle, men her er det så heldigt, at der findes en række migrationsplugin, som gør arbejdet for dig. Du skal blot eksportere din hjemmeside hos din nuværende webhotel-udbyder, og efterfølgende importere den i en frisk WordPress-installation hos din nye udbyder.

Dette kan de fleste finde ud af og nogle webhotel-udbydere har også guides til det. Her er f.eks. en guide hos danske nordicway.dk, som ret fint viser, hvordan du bruger et migrationsplugin til at flytte en WordPress til deres webhotel. Se video-guiden her

4 Kommentarer

 • frederik Lauritsen siger:

  Hej

  Syntes lidt i glemmer danske limecity.dk – som outperformer mange udbydere

  • Redaktionen siger:

   Hej Frederik,

   Vi kender desværre ikke nok til Limecity til at kunne anbefale eller beskrive dem. Men ved første øjekast virker de ret dyre i forhold til de specs, der findes på deres pakker. Du skriver desuden at de outperformer mange udbydere, men hvor har du det fra? De bruger SSD diske (Men er det NVMe ?) og sandsynligvis med Litespeed teknologi, men udover det, hvad gør dem så hurtigere? Mange andre udbydere tilbyder præcis det samme, men til en langt lavere pris.

   Mvh.

 • Jakob B. siger:

  Jeg syntes godt at I tilføje Kinsta til jeres liste.

  Efter at have prøvet det over en længere periode, er det blevet min go-to hosting platform.
  God performance, overskueligt interface, super support, og hvis man har en smule erfaring med det tekniske, så er der gode værktøjer som Git, SSH og WP-CLI.

  • Redaktionen siger:

   Hej Jakob,

   Undskyld det sene svar – bedre sent end aldrig.

   Kinsta ser interessant ud, men det virker ret dyrt i forhold til hvad man kan få hos andre udbydere, deriblandt de danske som f.eks. Simply.com og nordicway.

   Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Det er ikke længe siden at Simply.com hævede deres priser og nu har deres største konkurrent i Danmark gjort det samme. One.com hæver nemlig prisen på blandt andet deres begynder pakker, så den fremover koster 59 kroner om måneden i stedet for de 49 kroner om måneden den hidtil har kostet. Vi har fået meldinger […]

... Læs nyhed

2024-05-30

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Ovejer du Duelhost som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse af Duelhost og bliv klogere på dem inden du køber.... Læs nyhed

2024-01-15

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2024-04-03

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

E-studio er et populært dansk webhotel. Læs vores anmeldelse af e-studio og bliv klogere på deres priser, alternativer og meget mere.... Læs nyhed

2024-05-15

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed

2023-09-22

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed

2024-04-03