Webhotel sammenligning

Webhotel sammenligning 2022

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

At vælge det rigtige webhotel kan være en svær opgave, for hvad har man lige brug for, hvad kan man undvære, og giver det mening at vælge noget billigt fremfor noget der koster lidt mere? Det og meget mere skal vi se på i denne guide, hvor vi skal sammenligne en række danske webhoteller.

For at skabe overblik har vi valgt at sammenligne de forskellige parametre, som man typisk kommer ind på, når man vælger webhotel og til sidst i guiden give en samlet vurdering af de enkelte udbydere.

Du kan enten hoppe til den samlede vurdering med det samme eller dykke ned i de ting, som er vigtige for netop det webhotel, du er på udkig efter.

Sammenligning af priser

Prisen er uden tvivl et vigtigt parameter, når man sammenligner webhoteller, og man kan hurtigt komme til at betale for meget, hvis man ikke ser sig godt for.

De fleste webhoteller kører med en intro-pris det første år og en efterfølgende “normal” pris.

Da man typisk har et webhotel over flere år, er det derfor vigtigt at regne den samlede pris for webhotellet ud for en periode over 2-3 år.

Herunder har vi regnet ud, hvad det vil koste at have webhotel hos de forskellige udbydere over en 3 årig periode

Webhotel Priser
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 56 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
One.com webhotel 19 kr./md.Første år 49 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM One.com
Scannet webhotel 124 kr./md.Første år 249 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 7563 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 01.11.2022

Som du kan se, er der der i nogle tilfælde ikke den store forskel på prisen det første år, men begynder man at indregne prisen de efterfølgende år, så bliver forskellen lige pludselige meget stor.

Du skal derfor være meget opmærksom på normal-prisen, når du vælger webhotel og ikke kun gå efter prisen det første år.

Sammenligning af plads

Plads er en af de vigtigste faktorer at kigge på, når man vælger webhotel.

Hvis du allerede har en hjemmeside/webhotel

Har man en meget stor hjemmeside, så er det klart, at man har brug for plads. Hvis du allerede har en hjemmeside, så ved du, hvor meget plads du pt. bruger,  og det skal du selvfølgelig bruge, når du vælger dit webhotel.

Vær dog opmærksom på, at når du nu kigger på pladsen, så kan der sagtens gemme sig ting på dit nuværende webhotel, som optager en masse plads, men som du reelt set ikke bruger det kan f.eks. være:

  • Gamle backups (som du måske helt har glemt)
  • Gamle mails i din indbakke
  • Billeder og video, som ikke længere anvendes på din side

Pointen her er, at du nok bør undersøge dette, inden du vælger et nyt webhotel, for måske du slet ikke har brug for så meget plads, og dermed kan spare penge ved at købe en mindre pakke. Rydder du f.eks. op i dine mails og backup, kan du måske fjerne flere GB og dermed komme ned i et leje, hvor du ikke skal have den helt store pakke hos dit næste webhotel.

Hvis du ikke allerede her en hjemmeside/webhotel

Der er ingen grund til at starte med at købe den helt store pakke. Det er relativt nemt at opgradere, når det kommer til webhoteller, så start altid ud med den mindste pakke og opgrader hvis det bliver nødvendigt.

Hjemmesider fylder sjældent mere end 1 GB, og derfor er webhoteller med 5+ GB mere end rigeligt for de fleste.

Skulle du gå hen og få brug for mere plads, kan du hos stort set alle udbydere opgradere, men der er ingen grund til at betale ekstra fra start.

Sammenligning af ressourcer

Når man taler ressourcer er det typisk CPU og hukommelse i RAM man kigger på.

Disse parametre er kun vigtige for dig, hvis du allerede har en hjemmeside eller webshop, som du ved har nogle tunge scripts og processer. Her er det vigtigt at du kigger på dit eksisterende forbrug og sikre, at du ligger indenfor grænserne hos det webhotel du overvejer at flytte til.

Hvis det er første gang du køber webhotel behøver du ikke bekymre dig om disse parametre, da nye hjemmesider sjældent bruger ret meget CPU eller hukommelse. Skulle du begynde at have en “tung” side, så kan du lige som med pladsen, altså opgradere til en større pakke med flere resourcer.

Sammenligning af brugeranmeldelser

Et andet parameter som er vigtigt at kigge på, når man sammenligner webhoteller er service/support.

Dette kan dog være svært at måle og teste, og derfor er det bedste du kan gøre at kigge på brugeranmeldelser af det givne webhotel, da det giver dig et indtryk af, hvor gode webhotellet er til at hjælpe og støtte sine kunder.

Kigger man mod Trustpilot har vi registeret følgende scores hos de forskellige udbydere.

Webhotel Score
nordicway webhotel 4.9/5 LÆS MERE
Simply.com webhotel 4.9/5 LÆS MERE
One.com webhotel 4.1/5 LÆS MERE
DanDomain webhotel 4.2/5 LÆS MERE
cHosting webhotel 4.9/5 LÆS MERE
Scannet webhotel 4.8/5 LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.11.2022

Vi anbefaler, at du selv går ind og læse nogle af anmeldelserne, måde de positive og negative for på den måde at få et indtryk af, hvordan de forskellige webhoteller behandler deres kunder.

Sammenligning af mail-muligheder

Hjemmeside/webshop og mail er de to ting, som man typisk bruger på sit webhotel.

Derfor er mail-mulighederne selvfølgelig også en faktor, man bør kigge på, når man sammenligner webhoteller.

Det er nemlig sådan, at det er forskellige hvor meget plads du har til mails samt om du kan have flere mailadresser på samme webhotel.

Har du f.eks. to domæner, domæne1.dk og domæne2.dk, så er det ikke hos alle webhoteller, at du også kan få adresserne kontakt@domæne1.dk og kontakt@domæne2.dk

Hos nogle webhoteller er der også en maksimum begrænsning på plads per mail-indbakke samt et maksimalt antal indbakker du må have. Hos andre kan du have de indbakke du vil, så længe du ikke rammer den samlede plads-grænse for hele webhotellet

Herunder har vi prøvet at sammenligne en række webhoteller og kigget på, hvor meget plads du har til mails samt om du kan have mail på flere domæner på samme webhotel.

Mailhotel Pris Plads Domæner
nordicway webhotel 9,-/md. første år 29,-/md. efterfølgende år 10 GBTil emails Ubegrænsetdomæner SE MERE HOS nordicway
Simply.com webhotel 5,-/md. første år 56,-/md. efterfølgende år 2 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS Simply.com
One.com webhotel 19,-/md. første år 49,-/md. efterfølgende år 50 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS One.com
DanDomain webhotel 16,-/md. første år 161,-/md. efterfølgende år 15 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS DanDomain
cHosting webhotel 22,-/md. første år 22,-/md. efterfølgende år 5 GBTil emails 2domæner SE MERE HOS cHosting
Scannet webhotel 124,-/md. første år 249,-/md. efterfølgende år 2 GBTil emails 1domæne SE MERE HOS Scannet

Data senest opdateret: 01.11.2022

Hvis du er i tvivl om dine behov for mail kan blive opfyldt hos den udbyder du har i tankerne, så skriv til dem inden du køber – de svarer typisk ret hurtigt.

Et webhotel som udelukkende bliver brugt til mail kaldes i øvrigt et mailhotel.

Sammenligning af muligheder for WordPress

WordPress er danskerne foretrukne valg, når det kommer til det system, ens hjemmesiden skal bygges med.

Nogle webhoteller kalder sig direkte for WordPress webhoteller, da det rent markedsføringsmæssigt kan give mening at have det fokus. Det betyder dog ikke webhoteller, som ikke slår sig på at være gode til WordPress ikke kan køre det.

Sandheden er nemlig at stort set alle webhoteller kan køre WordPress, da det kun kræver PHP og MySQL.

Dog er der visse ting, som gør et webhotel bedre til WordPress end andre. Her kan vi f.eks. nævne:

  • WordPress installation via 1-klik, så du nemt kan komme igang
  • WordPress stageing og vedligeholdelse, så du kan oprette en test side af din WordPress inden du skubbe opdateringer ud på live siden.
  • WordPress sikkerheds scans, så dit webhotel automatisk scanner WordPress sider og sørger for at de er sikret.
  • Supportere der ved noget om WordPress, så de hurtigere/bedre kan hjælpe dig, hvis du har en WordPress side

Herunder kan du se en video om, hvordan man vælger webhotel til sin WordPress side.

Vores samlede vurdering

Ud fra parametre som plads, pris, ressourcer og muligheder når det kommer til WordPress, har vi valgt at give udbyderne en samlet score som vist i tabellen herunder.

Webhotel Score
nordicway webhotel 10/10 LÆS MERE
Simply.com webhotel 10/10 LÆS MERE
One.com webhotel 7/10 LÆS MERE
DanDomain webhotel 6/10 LÆS MERE
cHosting webhotel 6/10 LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.11.2022

Deres scores er et udtryk for hvordan vi oplever de respektive udbydere (vi har selv webhotel hos en del af dem) samt hvordan de ligger i forhold til pris, plads og brugeranmeldelser i forhold til hinanden.

Du kan vælge at følge vores anbefalinger eller lade være, det er op til dig, og det er bestemt ikke det samme webhotel, der er det rigtige for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2022

Vores komplette guide til hosting markedet 2022 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Sådan bruger du hosts-filen til at se din hjemmeside på dit nye webhotel

Vi skal i denne guide se på, hvordan du kan bruger din hosts-fil på computeren til at se og arbejde på din hjemmeside på dit nye webhotel... Læs nyhed

2022-11-14

Webhotel sammenligning 2022

Leder du efter sammenligning af webhoteller på det danske marked? Læs med i denne guide, hvor vi ser nærmere på en række danske webhoteller.... Læs nyhed

2022-10-14

Simply.com hæver priserne 2022

Simply hævede priserne tilbage i 2020, men nu er det altså sket igen her blot to år efter i 2022. Vi kigger på, hvor meget priserne er blevet hævet.... Læs nyhed

2022-10-09

Dandomain webhotel | Anmeldelse, priser og funktioner

Vi skal i denne guide kigge nærmere på webhotel hos DanDomain. Vi skal blandt andet se på anmeldelser, priser og funktioner.... Læs nyhed

2022-09-22

Kan det betale sig at købe hosting i udlandet?

Man kan nogle gange godt fristes til at kigge mod udlandet, når  man køber hosting, men kan det betaler sig? Udenladske hosting udbydere, f.eks. dem beskrevet her, er kæmpe store, og man skulle tro, at de ville kunne trykke prisen helt i bund ved hjælp af “stordrift”. Sådan er det dog midlertidigt ikke, for efter […]

... Læs nyhed

2022-08-26

Wix hjemmeside | Alt du skal vide, inden du går i gang

I denne guide skal vi kigge på, hvordan du bygger en Wix hjemmeside og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger Wix.... Læs nyhed

2022-07-12