Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Hvilket webshopsystem skal jeg vælge?

webshopsystem

Går du med tankerne om starte din egen webshop, så er du måske allerede stødt ind i det første store valg, nemlig hvilket webshopsystem du skal bruge.

Der findes adskillige webshopsystemer du kan anvende. De kan alle sammen noget, som de andre ikke kan – nogen koster penge mens andre ikke gør.

I denne artikel gennemgår vi en række webshopsystemer og kommer i den forbindelse ind på, hvad de egner sig godt til og hvad der evt. er deres svagheder.

Lad os springe ud i det første system, som faktisk er to systemer.

WordPress + WooCommerce

WooCommerce WebshopsystemVerdens mest udbredte hjemmesidesystem er WordPress. WordPress er utrolig brugervenligt, nemt at komme i gang med og så er det tilmed gratis. Til WordPress findes der en lang række udvidelser, og der findes også en kaldet WooCommerce, som i store træk tilføjer et webshop område til din eksisterende hjemmeside eller helt omdanner din hjemmeside til en webshop.

WooCommerce installeres på WordPress med et enkelt klik og er også gratis at bruge.

WordPress og WooCommerce egner sig rigtig godt til mindre webshops, hvor der ikke skal lave automatiserede integrationer til lagersystem og ERP-systemer. Med “mindre” mener vi webshops med 1 til 500 produkter (måske endda mere), så det er måske i virkeligeheden små til mellemstore webshops det egner sig til.

Det er super nemt at opsætte betaling med betalingskort igennem WooCommerce og du kan med kun nogle få klik og indstilling komme i gang med f.eks. Stripe. Fordi WordPress har udviklet sig over så mange år, så er søgemaskine-venligheden i WordPress også helt i top, hvis du installerer de rigtige plugins. Dette tages selvfølgelig også med over i din WooCommerce webshop, hvis du har disse plugins installeret, så dine produkter nemt vil kunne findes i Google.

Skal man sige noget dårligt om WooCommerce, så er det måske at du med systemet kun får de helt basale ting der skal til for at drive en webshop. Udvidelser, som f.eks. nyhedsbrev styring/udsending, skal du installere separat og det medfølger således ikke som en del af den samlede webshop pakke. Udvidelser er dog ofte gratis, så det er blot et spørgsmål om at finde og installere dem for at opnå den funktionalitet man ønsker.

Lyder WordPress og WooCommerce som den rette løsning for dig, så kan vi anbefale dig, at du læse vores artikel om webhoteller til WordPress.

Prestashop

Prestashop webshopsystem

Prestashop er et dedikeret webshop system, som du kan installere på dit webhotel og domæne. I modsætning til WordPress og WooCommerce, så har Prestashop aldrig været et hjemmesidesystem, men har altid været et system som udelukkende kan bruges som webshop.

Prestashop er en del mere avanceret end WooCommerce, og det kan også virke lidt mere uoverskueligt for en begynder. Udover de grundlæggende webshop funktionaliteter, finder du nemlig også mange andre udvidede funktioner i Prestashop såsom:

  • Avanceret lagerstsyring
  • Automatisk e-mail nyhedsbrev udsending og skedulering
  • Indbygget SEO værktøj
  • Ecommerce Analytics
  • Indbygget kundeservice-værktøjer

Ligesom WooCommerce, så er Prestashop opensource. Det betyder, at du som udvikler kan få lov at lave rettelser og tilføjelser i koden, så du kan få præcis den webshop du ønsker. For almindelige brugere betyder det blandt andet, at systemet er gratis at bruge for alle.

Prestashop er og bliver lidt sværere at komme i gang med end f.eks. WooCommerce og Shopify nedenfor, og det tæller en smule ned. Til gengæld, så er Prestashop også en del mere avanceret, og du får en masse funktioner og features som du ikke som standard vil se i den to andre systemer.

Lyder Prestashop som den rette løsning for dig, så kan du her læse mere om webhoteller til Prestashop.

Shopify

Shopify webshopsystem

Shopify har de senere år vundet stor fremgang, som et af Danskernes foretrukne webshopsystemer. Shopify er super nemt at komme i gang med, da det ikke kræver en større teknisk viden for at få til at virke.

Shopify er ikke gratis, da man betaler et antal dollars om måneden alt efter hvilken løsning man vælger.

Kort beskrevet så er Shopify en komplet webshopløsning, hvor du kun med nogle enkelte klik kan opsætte din egen webshop med kortbetaling.

I modsætning til Prestashop og WooCommerce skal du ikke selv købe webhotel og domæne, samt opsætte webshopsystemet herpå med Shopify. Istedet køber du adgang til en onlineløsning, hvor du blot skal vælge hvilket domæne webshoppen skal ligge på, og så klarer Shopify resten. Shopify er på den måde det man kalder for en hosted webshop løsning, da der automatisk følger webhotel med i pakken.

Er du begynder og gerne vil hurtigt igang med en webshop, så er Shopify en rigtig god løsning. Har du dog større ambitioner med din webshop og vil du gerne have lidt større frihed i forhold til funktioner og udvidelser, så kan du godt risikere at Shopify ikke kan opfylde alle dine behov, netop fordi det er et  meget standardiseret og lukket system, hvor der ikke er gjort plads til, at man selv kan rette i koden eller gøre andre ting, som personer med en it-teknisk viden kunne have lyst.

Skal man pege et svaghed ud ved Shopify er det således, at man er begrænset til deres “lukkede” system, så hvis du er udvikler, så kan du ikke selv lave tilretninger i koden og i selve shoppen.

 

Kender du til andre gode webshopsystemer, skal du være velkommen til at dele dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

  Skrevet af: Redaktionen     10-04-2016     Skrevet i: Guides, WordPress

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Webhotel nyheder

Danske nordicway udvider i udlandet

Mailhosting hos DanDomain stiger i pris

Hastighedstest: nordicway vs simply.com vs one.com

Danske WP Engine kunder kan ikke længere opdatere deres WordPress

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2025

Vores komplette guide til hosting markedet 2025 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

nyheder

Plugins

SSL

WordPress