Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

GratisDNS alternativer

GratisDNS alternativer

GratisDNS er blevet købt af koncernen bag hostingudbyderen one.com.

Selvom der ikke er sket ændringer i tjenesterne hos GratisDNS endnu, forudser vi her på billig-webhosting.dk, at DNS hos GratisDNS ikke vil forblive helt gratis i fremtiden, og at kunder muligvis vil blive flytte til en ligende betalt tjeneste hos one.com. Det er ihvertfald det der er sket med andre opkøb, senest ved overtagelsen af Cliche, WebDomain og Team Internet.


UPDATE 1. februar 2022

Det er netop blevet meldt ud, at alle kunder hos GratisDNS flyttes til lignende produkter hos one.com. Dette sker ca. 1,5 år efter opkøbet af GratisDNS.

Er du en af dem der bliver flyttet? Vi hører gerne fra dig i kommentarsporet! Hvad havde du før, og hvad får du hos one.com? Er der forskel i prisen?


Videre på oprindelig artikel…

Derfor kigger vi her på, hvilke muligheder du har, hvis du skulle gå hen og få brug for et billigt eller helt gratis alternativ til GratisDNS eller One.com.

Vil du fortsat ikke betale for din DNS service, så findes der udenlandske virksomheder, som tilbyder en gratis DNS service, men i Danmark findes der umiddelbart ikke et gratis alternativ. Istedet kan du bruge udbydere som namecheap.com, men da de har forskellige DNS-pakker, kan vi godt være i tvivl om, hvad du egentlig får i deres gratis version, og om det er nok til at kunne styre dine domæner, som du vil.

Billig hosting med DNS service

Et alternativt til en dedikeret DNS-løsning er at købe et webhotel, hvor du kan have ubegrænsede domæner og tilhørene DNS service, hvorved du kan bruge webhotellet på samme måde som du tidligere har brugt GratisDNS. Et billigt webhotel med ubegrænsede domæne-plaser og DNS service på samtlige domlner, kan du f.eks. få hos danske nordicway og Simply, hvor du hos nordicway for kun 9 kr. / mdr. det første år får en hosting pakke med ubegrænsede domæner og DNS service samt mail inkluderet på dem alle.

Så selvom nordicway ikke er helt gratis, så er nok stadig det nærmeste man kommer på GratisDNS (Hvis altså GratisDNS skulle begynde at koste penge eller ligefrem lukke og flytte kunder til one.com).

Er du kunde hos GratisDNS og har du mærket noget til overtagelsen, så hører vi gerne fra dig i kommentarsporet herunder.

  Skrevet af: Redaktionen     18-08-2020     Skrevet i: Alternativer

27 Kommentarer

 • Sune Scherfig siger:

  one.com SLETTER DNS-HOSTING (overtaget fra GratisDNS) hvis man opsiger webhotel eller hvis man laver transfer af domæne (det sidste nok kun for alle andre end .dk domæneer)!

  Jeg har i dag haft en længere chat med one.com front-end supporter.
  Jeg opdagede – lidt tilfældigt – at one.com har slettet deres navneserver DNS-records for et .org domæne, som blev flyttet til anden registrar.
  Supporten skrev at fordi domænenavnet var flyttet, så blev alting slettet – også DNS-Hosting.
  Jeg spurgte om dette også gjaldt webhosting, og fik samme svar.
  Dette chokerer mig – ikke midnst da jeg ikke har fået besked om dette.

  En meget vægtig årsag til at benytte hin GratisDNS var netop at være uafhængig af webhotel, domæneregistrar og Mailhotel: Al DNS var uafhængigt.
  Dette er det så ikke længere hos one.com.

  PS. Jeg spurgte til sidst supporteren om hun var sikker på sin sag. Og om dette er korrekt beksrevet i betingelserne.
  Hun ville så vende det med “Tehnichal Support”.
  Jeg føler mig både chokeret og foruroliget og må nok afsætte en juledag til at få flyttet samtlige “GratisDNS”-domæner fra one.com til et andet, endnu ikke udvalgt gratis DNS hosting.

 • Jacob siger:

  Jeg har først nu logget ind og tjekket opsætningen for det domæne, som jeg fik flyttet. Det er virkeligt sjældent, at jeg tjekker DNS når det virker.

  Det mærkelige er, at jeg i forvejen havde en one.com konto, som jeg brugte til et klient- domæne. One.com har flyttet mit private domæne fra gratisdns over på den konto hos dem, som havde mit klient domæne.

  I processen har de også indsat reklame for dem selv på “www” adressen, som ellers ikke havde opsat DNS record hos gratisdns.

  Godt nok er deres kontrolpanel noget nemmere at bruge end gratisdns’ var, men det irriterer mig bare at være hos dem, netop fordi der sker mystiske ting. For det ikke skal være løgn, så havde de også opsat en MX record, selvom det pågældende domæne hverken har webhotel eller e-mail tilknyttet.

  IMO er det altså forkert, at flytte folk. Hvis man opkøber en service, så køre man selvfølgelig den service videre, eventuelt med forbedringer. Jeg hader når ting ændre sig fra andres side, og jeg skal bruge tid på at fikse det.

  • Redaktionen siger:

   Hej Jacob,

   Tak fordi du deler dine erfaringer.
   Vi oplever en del, der har været utilfredse med flytningen, men det har nok været svært for one.com at passe alle ned i den samme kasse hos dem. Så vidt vi kan forstå har folk rent faktisk fået gratis DNS hos one.com, hvilket da er positivt – det kunne sagtens have kostet penge, når man blev flyttet, men heldigvis blev det ikke sådan.

   Mvh.

   • Jacob siger:

    Jeg er ligeglad med, at det ikke koster penge. Jeg betaler stadig for registrering af mit .dk domæne. Hosting, herunder DNS, er en adskilt ting i mine øjne, og der vil DNS være det billigste.

    Jeg opdaterede i samme forbindelse også min betalingsmetode for mit domæne, men opdagede så her, i går, at jeg havde fået en besked om, at de nu har fjernet min betalingsmetode igen. Det er helt uden forklaring. Det er bare super underligt. Der sker jo “magiske” ting hos dem.

    Gid man dog kunne have .dk domæner hos AWS, Azure eller Digitalocean, hvor man selv skal opdatere DNS. Det er super besværligt, at vi skal have .dk hos suspekte amatørudbydere, som ændre i folks DNS og indsætter reklamer på vores domænenavne. Jeg tolerere bare ikke reklamer fra min host på mit domæne.

    • Jacob siger:

     Bare en tilføjelse til min forrige kommentar. At de har fjernet min betalingsmetode kan måske skyldes, at DNS jo er gratis hos one.com. Vi betaler vel fortsat til hostmaster for registrering af domæne.

     Det ville også være noget nemmere, hvis man bare kunne betale det hele til sin hostingudbyder, eller dem som står for DNS.

     Igen ville det alstå være meget bedre, hvis man kunne købe .dk igennem cloud hosting udbyderne – det er alligevel dem jeg bruger til hosting jo.

 • J siger:

  Jeg har brugt GDNS i alle årene for ikke at kunne blive taget som gidsel hos et webhotel, men det er slut nu. Jeg skiftede ikke over for at spare penge, men for at få adskilt webhosting fra dns.

  Jeg har et .com domæne som jeg ikke kan flytte væk fra one.com. Jeg har bedt om en transfer code fra one.com, men den kommer bare ikke.

  Jeg føler at jeg nu får lov til at betale for den gratis service.

 • Cyrus siger:

  En af de ting som gjord at GratisDNS var super fedt, var at man faktisk kunne bruge deres navne servere til domæner, man havde købt andet steds.

  Jeg har f.eks mange kunder på Cypern, som vi køber .cy domæner til. Dem skal jeg ud og finde en ny løsning til, da lokale services på Cypern er ringe og one.com tillader ikke man benytter deres navneservere til domæne købt hos 3.part. Og one.com sælger ikke selv .cy domæner….

  Det kommer jeg til at savne.

  Hvis nogle af jer har et godt alternativ til gratisdns, er jeg gerne åben for forslag.

 • Anders S. Kühl siger:

  I følgende tråd bliver alternativer diskuteret:
  https://www.version2.dk/blog/rip-gratisdns-tak-mange-gode-aar-1094128

  Den kan anbefales.

 • Jacob Andersen siger:

  Hej @ Jens H. Eriksen,

  Husk at det er ulovligt at horde domæner, og at alle kan bede om at overtage et eller flere af dine domæner, hvis disse ikke anses for værende i brug.
  Jeg tænker at dette er tilfældet, når du ønsker at gøre brug af en DNS-service til “over” 500 domæner.
  Er du i tvivl, eller skulle andre være i tvivl, så læs denne artikel:
  https://www.version2.dk/artikel/advokat-saadan-lirker-du-domaenet-ud-af-domaenehajen-gratis-18098

 • Jacob Andersen siger:

  Har idag migreret mine 3 domains til https://www.cloudflare.com/

  Det var meget ligetil og tog under en halv så havde jeg flyttet alt og lavet ændringer ved DK Hostmaster.

  /Jacob

 • M siger:

  Jeg havde alligevel min server hos digitalocean og de havde også et DNS setup, så det endte jeg med at bruge. Men det så ud til at cloudflare også havde et gratis setup

 • Per Mejdal Rasmussen siger:

  One har sendt en ny mail ud.
  DNS kommer til at koste 99 DKK pr dk-domæne pr år. Prisen er inklusiv de 60 DKK til DK-Hostmaster.

  • Benny Pedersen siger:

   det kan du slippe for hvis du vælger dk-hostmaster som registra, ellers er det one.com som er din registra som så opkræver de 99 kr

 • John siger:

  hvis man læser om det:

  Vil DNS stadig være gratis?
  Ja. Alle nuværende gratis DNS-opsætninger vil blive overført til en ny one.com-pakke med gratis DNS-admin. Det betyder, at alle GratisDNS-kunder vil kunne fortsætte med at administrere deres domæne- og DNS-indstillinger gratis efter migreringen.

  Såvidt jeg kan læse, så migrerer de selv alle domænenavne over, og man skal bare huske at skifte fra gratisdns.dk
  ns01.one.com
  ns02.one.com

  Om man så bryder sig om one.com er jo en smagssag.

  Mine 10 hobby domæner kan fint ligge derovre.

  • Christian Trygve Erichsen siger:

   Det passer så ikke helt, de vil lave en opkrævning på 119 kr om året, for at man må bruge deres kontrolpanel, hvilket jeg syntes er absurd, når man selv står med administrationen

 • Claus siger:

  Jeg skal væk – det kan ikke gå hurtigt nok – indtil videre flytter jeg nok det hele over på AzeHosting.dk, som jeg har et VIP1 abbonnement hos.

 • Jens H. Eriksen siger:

  nogen som har en fornuftig løsning når man har over 500 domæner, benyttet deres SSL værktøjer, rDNS samt MiniRegistrater igennem de sidste15 år ? Det virker ikke til det reelt er noget alternativt ?

  • Søren Jensen siger:

   Hos https://dns.services kan du have gratis DNS hotel, rDNS, og mulighed for at indsætte kredit, så det er nemt at købe og forny domæner.

   Disclaimer: Jeg er medejer af dns.services

   • Benny Pedersen siger:

    så vil jeg gerne vide om der er rfc 7505 samt dnssec + tlsa hos jer ?

    for så skifter jeg fra one 🙂

   • Flemming Bjerke siger:

    Så vil jeg gerne rose Søren Jensen. Dns.services fungerer bare helt enkelt med både login og opsætning af dns samt skift af navneserver hos dk-hostmaster. Og opdateringen slog igennem lynhurtigt! Inden for minutter kunne jeg sende mails fra min vps. Flot arbejde!

 • Claus siger:

  Hej
  Gigahost.dk kan også være en mulighed

  Claus

 • Kasper siger:

  Jeg har her til aften rykket mine netværks-hobby-domæner over på cloudflares DNS service. Det var lidt arbejde, for gratisdns eksport-funktionen er i udu med mine domæner.

  I danmark er der stadig quickdns.dk. Den var ved at blive nedlagt for år tilbage, men nogen var så glade for den at de greb den i faldet. Sammenlignet med gratisdns mangler muligheden for dnssec og hidden primary.

 • Mads siger:

  Jeg prøvede løsningen med at skifte til nordicway, og det har fungeret rigtig godt for mig. De er også flinke til at hjælpe på supporten, når der er behov for det. Men kombinationen af ubegrænset antal domæner og DNS styring på det hele fungerer perfekt.

 • B siger:

  Jeg har oplevet den uforskammede support som GratisDNS har været berygtet for.
  Under flytning af Authenticator fra en telefon til en anden, mistede jeg min 2FA konto og kontaktede supporten for hjælp til genoprettelse.
  Det ville de ikke før jeg betalte 800,- for en validering hvor de ville sende mig et brev med posten.
  Prisen synes at være ude af proportion med ydelsen, men det er ikke den høje pris, men derimod den overraskende arrogante mangel på imødekommenhed først på skrift, og siden på telefon, der gør at jeg nu er på udkig efter en anden udbyder. Jeg har ellers brugt GratisDNS i henved 20 år efterhånden, men nu er det slut.
  Om det skyldes One.com overtagelsen at deres businesscase ikke længere rummer private med et par foreningsdomæner ved jeg ikke. Men man skal lede længe efter så dårlig support.

  • Claus siger:

   GratisDNS yder ikke support, med mindre de har lavet fejlen – så virker det fint

  • Simon Tue Clemmensen siger:

   Min erfaring fortæller mig at det skyldes one.com. Jeg skal så hurtigt væk derfra, at de ikke kan se min mås for bare fodsåler.

   Jeg kneb ærlig talt en lille nørde-tåre, da jeg læste om opkøbet. Gratis DNS var et elsket sted.

  • Allan Nielsen siger:

   Nu er one.com Jo præcis de samme ejere som hos gratisdns.
   Nemlig Peter Larsen i spidsen sammen med Christian & co.

   One.com opkøbet var vel en undskyldning for at kunne tage betaling af gratisdns kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Webhotel nyheder

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

503 fejl & 508 fejl (Resource limit / Service Unavailable) hos Simply

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress