Start en blog

Start en blog | Den komplette guide

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Har du altid godt kunne tænke dig at starte en blog? Læs med i denne guide, hvor vi både fortæller dig, hvordan du starter op, samt hvad det vil koste dig i kroner, øre og ikke mindst tid.

Dit emne

Noget af det første du skal tage stilling til er, hvad du vil skrive om. Måske du allerede har bestemt dig for et emne, når du nu sidder og læser denne guide, men har du nu også valgt det helt rigtige emne?

Der findes millioner af blogs der ude, og det er derfor vigtigere end nogensinde før at vælge et emne, som ikke alle andre skriver om. Det er i dag ikke nok at starte en modeblog, og skrive om at hvad der rører sig indenfor mode. Du er i stedet nød til at fokusere og specialisere dig et emne, der ligger netop dig nært.

På den måde kan du skrive fængende indlæg,  og dine læsere vil kunne mærke, at du brænder for emnet og ved en masse om det. Du tænker måske, at der er mindre potentiale i at skrive om noget meget specifikt, og det er der måske også, men for de fleste er det sjovere at få succes med noget unikt fremfor at drukne i mængden. Og hvem ved, hvis du du bliver en stor succes indenfor din niche, så er der jo ingen der siger, at du ikke kan udvide.

Domæne

Når du har dit emne på plads, er du klar til at vælge det perfekte domænenavn.

Her har du sikkert en masse ideer, men du vil desværre hurtigt finde ud af, at der desværre ikke er frit valg på alle hylder, når det kommer til domænenavne – stort set alle de gode domæner er optaget!

Alle domæner optaget

Jeps, det er rigtigt – lang de fleste gode navne er optaget, så det kan være lidt af et arbejde at finde på noget, der er godt, men som ikke er taget endnu. Har du allerede en idé til et domæne, kan du teste om det er ledigt med det samme her:

Hvis dit domæne er ledigt er det vigtigt, at du ikke køber det det første og bedste sted. Der er nemlig forskel på domæne-priserne hos de forskellige udbydere, og da du også skal have et webhotel samme med dit domænet, er det en god idé at undersøge markedet, inden du køber. Det kommer vi tilbage til senere, men du kan allerede nu prøve vores pris-test på domæner, hvor du kan købe domæner og se hvor meget de koster hos de forskellige udbydere: Køb domæne

Er dit foretrukne domæne ikke ledigt, så må du tilbage til din brainstorm.

Her er er et par tips til at at finde et godt domænenavn:

 • Undgå æ, ø og å – de fungerer bare dårligt på nettet
 • Begræns brugen af bindestreger
 • Vælg noget der er kort og catchy, gerne kun to eller tre stavelser
 • Vælg et domænenavn der ikke binder dig til et bestemt emne (så du senere kan udvide)
 • Overvej noget du kan bygge et brand omkring, som måske ikke giver så meget mening, men som på sigt kan blive et brandnavn.

Platformen

Dit domænenavn er på plads, og det er nu tid til at vælge, hvilket system du skal blogge med.

Her er der et hav af muligheder, og vi vælger derfor her at fokusere på én som vi selv bruger, og som vi er meget tilfredse med, nemlig WordPress.

WordPress er verdens nok mest udbredte blog-platform, og du kan nemt og hurtigt komme i gang med at blogge med WordPress helt uden at kode. Med WordPress kan du bygge din hjemmeside ved at trække og slippe elementer ind på siden, som vist herunder, og det gør det ideelt for bloggere, der gerne vil fokusere på indholdet og ikke bøvle for meget med teknikken.

WordPress gif

WordPress kan udvides uendeligt, og vil du gerne knytte en webshop til din blog, kan du også sagtens gøre det med WordPress.

Der findes dog to versioner af WordPress, nemlig WordPress.org og WordPress.com.

WordPress.com er en betalt tjeneste, hvor du køber dig ind på platformen hos WordPress.com. Vi vil generelt ikke anbefale denne løsning, da du får en begrænset udgave af WordPress, og du vil få svært ved at udvikle din blog præcis som du vil i fremtiden.

I stedet bør du vælge WordPress.org, som er den åbne gratis version af WordPress, og som installeres på et webhotel.

Med denne version har du fuld kontrol over din WordPress-side, og du kan udbygge og udvikle den præcis, som du ønsker det. WordPress er et relativt sikkert system, men hvis du alligevel vil sikre din WordPress side ekstra godt mod hackere, har vi skrevet en rigtig god artikel om WordPress sikkerhed, som du kan kaste et blik på.

WordPress.org versionen installeres ved hjælp af en 1-klik installation som langt de fleste webhoteller udbyder, og du kan således være i gang med WordPress 10 minutter efter du har købt dit webhotel.

På NemProgrammering.dk finder du et genialt og GRATIS WordPress kursus, som du kan følge og nemt komme i gang med WordPress.

Hvis du er mere til skrevne guides, kan vi også anbefale WordPress Manualen, som er en god og billig manual til netop WordPress. Manualen bliver opdateret hvert år, så den er altid opdateret i forhold til den seneste version af WordPress.

Webhotel

Nu antager vi, at du har valgt at bruge WordPress, men hvis du ikke har, så er det også helt fint – du skal sandsynligvis stadig hen og have dig et webhotel. Her findes der igen et hav af muligheder, men det er vigtigt at huske på, at en blog altså ikke er noget der kræver ret meget, og derfor er der ingen grund til at gå ud og købe en stor og forkromet hosting-løsning.

Vælg i stedet en simpel løsning, hvor der er mulighed for at opgradere, hvis du får behov for det.

Herunder har vi samlet en række priser på webhoteller, så du kan se hvem der er billigst på den lange bane. Du kan klikke ind på de enkelte udbydere for at se, om der er nogle af dem, der er noget for dig.

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 209 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6303 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 05.04.2024

Pris for en blog

Prisen for en blog afhænger selvfølgelig af, hvilken platform du vælger, men hvis vi tager udgangspunkt i, at du køber et webhotel + .dk domæne og opsætter WordPress på det, vil en pris se således ud:

 • .dk  domæne – ca. 99 kr. / år
 • Webhotel – ca. 400 kr. / år

og det er faktisk det – ca. 499 kr. om året for en blog. Vælger du en anden løsning, f.eks. WordPress.com eller Wix.com, vil det sandsynligvis blive lidt dyrere. Derudover er udenlandske domæner, f.eks. .com, også lidt dyrere end danske domæner.

Markedsføring

Når du er kommet i gang med din blog, så kunne det jo være sjovt, hvis der også kom nogle besøgende forbi og læste dine indlæg.

Besøgende på din blog kommer desværre ikke af sig selv, og du skal altid selv lave markedsføring for at få gang i det.

Her er et par ting du kan gøre for at skabe trafik til din blog:

 • Arbejd med din SEO og undersøg dine muligheder for link-building (Se f.eks. dette SEO kursus)
 • Lav socialt indhold på Instagram, Facebook og YouTube, som leder folk over på din blog
 • Får andre bloggere til at nævne dig og visa versa – link gerne til hinanden
 • Sponsorer noget eller nogen indenfor din niche
 • Skriv anmeldelser af produkter og spørg virksomhederne bag produkterne, om de vil bruge dig og din anmeldelse i deres egen markedsføring – på den måde får du nemlig noget gratis eksponering, og de får en god anmeldelse af deres produkt = win-win.

Der er rigtig mange muligheder, hvis man bare er lidt kreativ.

Ellers er der ikke andet at sige end: Held og lykke med din blog!

Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Det er ikke længe siden at Simply.com hævede deres priser og nu har deres største konkurrent i Danmark gjort det samme. One.com hæver nemlig prisen på blandt andet deres begynder pakker, så den fremover koster 59 kroner om måneden i stedet for de 49 kroner om måneden den hidtil har kostet. Vi har fået meldinger […]

... Læs nyhed

2024-05-30

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Ovejer du Duelhost som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse af Duelhost og bliv klogere på dem inden du køber.... Læs nyhed

2024-01-15

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2024-04-03

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

E-studio er et populært dansk webhotel. Læs vores anmeldelse af e-studio og bliv klogere på deres priser, alternativer og meget mere.... Læs nyhed

2024-05-15

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed

2023-09-22

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed

2024-04-03