INFOGRAFIK: Shared, VPS, dedikeret og cloud hosting | Fordele og ulemper

shared hosting, VPS, dedikeret server og cloud

Du må gerne bruge vores infografik på din egen side.

Brug koden nedenfor for at indsætte den på din side eller skriv til os her

Infografikken i tekst

Hostingtyper

Hvilke hostingtyper findes der og hvilke fordele og ulemper er der ved dem hver i sær? Få svaret med denne infografik!

Shared hosting

Med shared hosting deler mange websites pladsen og ressourcerne på den samme server. På store webhoteller kan du risikere at dele server med over 1.000 andre websites. Dit websites performance kan altså til en vis grad blive påvirket af de andre websites på serveren.

Shared hosting er den type hosting de fleste køber, ofte uden at vide at der rent faktisk er tale om shared hosting. Shared hosting er nemlig billigt, og så er det super nemt at komme i gang med, også selvom man aldrig har arbejde med servere før og ikke er specielt it-kyndig.

På shared hosting deler alle de samme server indstillinger. Det betyder, at du skal tilpasse dig den server du kører på og ikke omvendt.

VPS hosting

VPS hosting er lidt en mellemting mellem shared hosting og en dedikeret server (mere om det nedenfor). Med VPS deler du stadig en server med andre websites, dog langt færre end ved shared hosting. Selvom du deler serveren med andre, så har du stadig mulighed for at opsætte dine egen server indstillinger. Det kan du fordi du får en virtuel server, på den maskine vi kalder for serveren. Med den virtuelle server kan du lave alle de indstillinger du vil og du kan sågar vælge at køre et andet operativsystem end hvad der ellers køres på severen.

VPS hosting giver dig altså langt mere frihed, men det er så også lidt dyrere end shared hosting, og samtidig ikke noget som begynder bare kan gå i gang med.

Dedikeret hosting

Dedikeret hosting er når du har din egen server, dedikeret til din hjemmeside alene. Denne type hosting er dyr, da man ikke er flere om at dele omkostningerne til serveren. Denne løsning kræver også, at man ved en del om servere eller har en ansat som gør, da du selv skal stå for at drive din server, holde den opdateret osv.

Fordelene ved denne type hosting er, at du få maksimal fleksibilitet, da det er din server, og du kan opsætte den som du vil. Derudover får du også maksimal performance, da alle ressourcerne på serveren ene og alene kan bruges af dig og dit website.

Cloud hosting

Clould hosting er lidt den omvendte verden af de tre foregående hostingtyper. Ved cloud hosting er det nemlig et website der hostes på flere servere, og ikke flere websites der hostes på samme server.

Med cloud hosting får du skalerbarhed, da du med blot nogle få klik kan koble flere server (og dermed ressourcer) til, i tilfælde af at du i en periode får mere trafik end du normalt gør.

Med cloud hosting får du også en højere oppetid, da dit website kører på flere server, således at hvis en går ned, så overtager en anden. Nogle mener, at cloud hosting også er mere usikkert, da hackere har flere adgangpunkter, i og med at din side ligger på flere servere. Der er dog ikke helt enighed omkring dette punkt.

Cloud hosting kan være en billigere løsning end f.eks. en dedikeret server, da du kun betaler for den plads og de ressourcer du har brug for. Med en dedikeret server har du masser af plads og resourcer til rådighed, som du måske ikke bruger, og derfor risikerer du at betale for noget som du ikke bruger – det vil ikke ske med cloud hosting.


Har du spørgmål til en af hostingtyperne eller infografikken i den hele taget, skal du være velkommen til at skrive til os i en kommentar herunder!

Priser på shared hosting

Det er klart shared hosting, som er den mest populære form for hosting herhjemme. Det er den fordi det er nemt at gå til også selvom man ikke har arbejdet med servere før.

Nedenfor har vi sammensat en tabel med priser på shared hosting fra alle danske hostingudbydere. Tabellen inkluderer også udbyderens trustpilot scores, så du ikke vælger en udbyder, der leverer et dårligt produkt og kundeservice Brug listen til at finde den udbyder og den pris der passer til dig:

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Nr Udbyder Trustpilot
score
Pris (billigste)
1 Azehosting webhotel 9.7 ★ 14 kr./mdr. LÆS MERE OM Azehosting
2 cHosting webhotel 9.4 ★ 22 kr./mdr. LÆS MERE OM cHosting
3 UnoEuro webhotel 9.2 ★ 19 kr./mdr. LÆS MERE OM UnoEuro
4 Surftown 9.2 ★ 29 kr./mdr. Inaktiv udbyder
5 Webdomain webhotel 9 ★ 9 kr./mdr. LÆS MERE OM Webdomain
6 Cliche webhotel 8.8 ★ 19 kr./mdr. LÆS MERE OM Cliche
7 WPhosting webhotel 8.6 ★ 19 kr./mdr. LÆS MERE OM WPhosting
8 Team Internet webhotel 7.4 ★ 29 kr./mdr. LÆS MERE OM Team Internet
9 One.com webhotel 7.1 ★ 19 kr./mdr. LÆS MERE OM One.com
10 DanDomain webhotel 7.1 ★ 49 kr./mdr. LÆS MERE OM DanDomain
11 NN Hosting 0 ★ 45 kr./mdr. Inaktiv udbyder
Data senest opdateret: 24.05.2018

 

  Skrevet af: Redaktionen     25-04-2017     Skrevet i: Guides, Hosting, Infografikker

2 Kommentarer

 • Lucas R siger:

  Shared hosting:
  – Ulempe: Deling af server-ressourcer med flere tusinde andre websites

  Det kommer jo an på den given hosting udbyder, det kan også være under 100 eller lige over – det er stadig shared hosting.

  – Alle websites deler de samme server indstillinger

  De deler de samme apache indstillinger og MySQL indstillinger, sjældent samme PHP indstilinger, og mængden af ressourcer variere også for de forskellige webhoteller.

  VPS:
  – Fordele: dedikerede ressourcer fra egen virtuelle server

  Det kommer an på hvad type virtualisering du tager brug af – men du har sjældent dedikeret CPU og netværk – din over-provisioning faktor på en CPU er oftest 2.5-4x

  – fuld kontrol over operativ-system

  Hvis det er OpenVZ, så nej.

  – Ulemper: Dyrere end shared hosting

  Muligvis.

  Dedikeret server:
  – Fordele: Egen IP adresse

  Det har du også ved de fleste VPS’er, udover hvis det er NAT.

  – Ulemper: kræver stort server-kendskab eller ansættelse af server-tekniker

  Ca. samme arbejde som ved en VPS, udover håndtering af raid.

  Cloud Hosting:
  – Fordele: Billigere end dedikeret server

  Det kommer an på mange ting – cloud hosting er ikke billigere hvis du ikke kan finde ud af at skalere din applikation (op og ned), da ressourcer ved cloud hosting generelt set koster mere end det fysiske hardware gør.

  – Ulemper: Mindre sikkerhed, da dine filer ligger på flere servere

  Det kommer an på hvad du forbinder ved cloud hosting – er Digital Ocean cloud hosting? Så nej, dine filer ligger ikke på flere servere – snakker vi amazon? Så ligger de enten på en EBS volume eller lokalt på den given maskine.

  Det samme gælder VPS, de kan være koblet op på et SAN – det kan dedikeret servere egentligt også.

  • Redaktionen siger:

   Hej Lucas,

   Mange tak for din brugbare kommentar – dejligt med nogle flere ulemper og fordele! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyt fra bloggen

Firma bag UnoEuro overtager Surftown

4 ting du skal tænke over, før du laver en webshop

Sådan gendanner du manuelt en WordPress hjemmeside fra en backup

Sådan aktiverer du gratis SSL hos UnoEuro

Prisen på .dk domæner stiger til 50 kr.

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hvordan får jeg mit eget domæne?

Denne artikel fortæller dig, hvordan du får dit helt eget domæne. Vi beskriver blandt andet, hvordan du køber og registrerer dit helt eget domæne. Læs mere...

Kategorier

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress