Serverplacering og SEO | Påvirker serverplaceringen din SEO?

Serverplacering og SEO

Når du vælger hosting, bør du så vælge et webhotel, hvor serverne er placeret i Danmark af hensyn til SEO?

Dette spørgsmål er der rigtig mange hjemmesideejere der spøger sig selv om, når de arbejder med SEO på deres side, og det korte svar er, JA, det har en effekt på din SEO, men der er ingen der ved, hvor stor effekten egentlig er.

Det er derfor vigtigt at se på, hvad effekten er versus hvad du evt. kan spare i hosting udgifter ved at vælge et webhotel, der benytter sig af servere i udlandet.

Hvad siger Google?

Google har en videoblog på YouTube, hvor de er så venlige at svare på spørgmål omkring deres søgemaskine og hvordan deres SERP´s (Search Engine Result Pages) fungerer. Heldig for os SEO- og hostingnørder har de allerede besvaret spørgsmålet om serverens placering har en indflydelse på ens placeringer i Google. Se videoen nedenfor for deres svar.

Så Google kigger altså på din IP (Server) samt en række andre faktorer for at bestemme, hvilket land din hjemmeside henvender sig til. Når de ved dette, så vil en hjemmeside, som henvender sig til eksemplevis Danmark få prioritet på søgninger lavet igennem google.dk og sider der henvender sig til Norge få prioritet i søgninger på Google.no.  Google bestemmer, hvilket land din side henvender sig til og er relevant for, ved at kigge på faktorer såsom:

 • Sprog på siden.
 • TLD (Top Level Domain) – altså er det et .dk er det sandsynligvis en Dansk side. TLD´er som .com , .org og .edu skal derfor typisk kun benyttes, når din hjemmeside henvender sig til flere lande.
 • Adresser og telefonnumre på siden.
 • Domæne-registrants adresse.
 • IP (server lokation)

Serverens lokation er altså ikke det eneste, som Google bruger til at bestemme din sides relevans i det lokale søgemaskiner, så spørgsmålet er, hvor vigtig det er.

En undersøgelse lavet af seochat.com viser, at på en søgning på “buy books” på Google.com, var 70% af top 10 af domænerne i søgeresultaterne hostet i USA. Den samme søgning på Google.co.uk viste, at 80% af alle de sider som lå i top 10 var hostet i UK.

Dette giver en stærk indikation om, at din servers lokation har en betydning for dine placeringer.

Den samme undersøgelse viser dog også, at på den samme søgning, var henholdvis 70% (UK) og 100% (US) af domæner i top 10 registeret i samme land. Om det er registrantens placering eller serverlokationen der vejer mest i denne forbindelse kan således være svært at vurdere.

Besparelse vs. SEO

Vi har nu fået på plads, at placeringen af din server HAR en betydning, men kan den betydning så opveje de besparelser du kan måske opnå ved at vælge en host der anvender servere i udlandet.

Hvis vi kigger på en række gudbydere i udlandet som vi ved ikke har servere i Danmark ser priserne for de billigste hostingpakker ud således:

 • Hostgator: 15-20 kr. /mdr.
 • Bluehost: 20-25 kr. / mdr.
 • GoDaddy: 25-35 kr. / mdr.
 • Dreamhost: 40-50 kr. /mdr.
 • Strato.de: 30-40 kr. / mdr.
 • Alfahosting.de: 20-25 kr. / mdr.
 • 1und1.de: 25-30 kr. / mdr.

Prisen i Danske kroner afhænger selvfølgelig af valutakursen og derfor anvendes der intervaller. Derudover anvendes der forskellige prisstrategier i de enkelte lande. F.eks. anhænger prisen i Tyskland typisk af, hvor land tid du er villige til at binde dig til webhotellet. Er du villige til at binde dig i min. to år, kan du få webhoteller helt ned til 5-10 kr. om måneden. Med disse løsninger kan det dog være svært at gennemskue, hvad man kommer til at betale efter de første to år. Efter to år er man typisk er stærkt bundet op til webhotellet og kan have svært ved at flytte til en anden host, og derfor skal man tænke sig godt om inden man binder sig så længe.

Kigger man på priserne hos de danske udbydere, som har servere i Danmark, så står det hurtigt klart, at der ikke er ret mange, ja faktisk ingen, penge at spare ved at vælge en hosting udbyder i udlandet. F.eks. kan man hos nordicway (67% rabat lige nu!) få et rigtig godt begynder-webhotel på servere i Danmark til mellem 9 og 15 kr. om måneden, som har alt, hvad du har brug for, for at kunne køre en hjemmeside eller webshop. De danske webhotel priser er desuden en del mere gennemsigtige end dem man f.eks. finder i Tyskland, da man i Danmark typisk maks har 6. mdr. binding eller slet ingen. Du kan se en samlet oversigt over alle danske hostingudbydere og webhotelpriser her.

Når man sammenligner webhoteller i Danmark og i udlandet, skal man selvfølgelig også medregne, hvor meget plads, trafik, hastighed, funktioner/muligheder osv. man får hos de forskellige udbydere, men for en lille til mellemstor hjemmeside, er de billigste løsninger typisk ganske fine, ligegyldigt hvilke specifikationer webhotellet har (de grundlæggende pakke hos fleste udbydere indeholder typisk alt hvad du skal bruge). Derfor kan man godt retfærdiggøre at sammenligne de billigste webhoteller i udlandet med de billigste i Danmark, da man man typisk vil få nogenlunde det samme hos dem alle.

Konklusionen på denne guide må være, at din servers placering bestemt har en påvirkning på din SEO, men at det kan være svært at vurdere, hvor stor den er. Det kan dog ikke betale sig at kigge til udlandet for billig hosting, da priserne i Danmark faktisk er ganske konkurrencedygtige og ofte mere gennemskuelige. Vores råd er derfor, at hvis du har en dansk hjemmeside, så skal du vælge dansk hosting, hvor webhotellerne ligger på en dansk server.

Har du en holdning til hosting i udlandet eller i Danmark for den sags skyld, skal du være velkommen til at smide en kommentar nedenfor!

 

  Skrevet af: Redaktionen     13-06-2016     Skrevet i: Guides, Hosting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Webhotel nyheder

Nordicway anmeldelse | Alt du skal vide om danske nordicway

Start en blog | Den komplette guide

WordPress sikkerhed

Ny hjemmeside | Danmarks største guide til din nye hjemmeside

Magento hosting

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2021

Vores komplette guide til hosting markedet 2021 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress