Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Se hvem der ejer domæne | Tjek det her!

Se hvem der ejer domæne

Har du et domæne som du godt kunne tænke dig, men hvor det desværre allerede er optaget, så kan du nedenfor tjekke, hvem der ejer det og evt. kontakten denne person eller virksomhed.

Du kan desuden se, hvor hjemmesiden er hostet og hvor langt ud fremtiden domænet er betalt og reserveret.

Du skal i nogle tilfælde bekræfte, at du ikke er en robot, for at få lov til at slå domænet op.

Værktøjet ovenfor vil give dig de informationer, som er offentligt tilgængelig på domænet, og i mange tilfælde vil der måske også være kontaktinformation på selve siden, som kan hjælpe dig med at komme i kontakt med ejeren.

Dog vil man ofte løbe ind i problemer, specielt hvis ejeren af domænet gerne vil gemme sig.

Begrænsninger

Der er visse begrænsninger i, hvor meget du kan se omkring domæneejeren. Det kan eksempelvis være, at domæneejeren har skjulte adresse- og personoplysninger og i så fald vil du ikke kunne se hvem ejeren af domænet er. Her vil det blot stå “Informationen er ikke offentligt tilgængelig.”.

Det som du kan se, ved at slå et domæne op via punktum.dk er, blandt andet registrantens adresse og måske telefonnummer. Derudover vil du også kunne se, hvilken server og hostingudbyder hjemmesiden ligger hos, så du evt. kan kontakte dem, hvis det er absolut vigtigt, at du få kontaktoplysninger til den person der ejer domænet.

Du vil også kunne se, hvornår domænet er blevet oprettet, samt om det er aktivt eller ej.

Er domænet ikke ledigt og vil personen eller virksomheden der ejer det ikke sælge, kan du skrive dig på en venteliste til domænet. Du betaler 75 kr. i årligt gebyr for at stå på venteliste til et domæne. Efter som det er en liste, så er det ikke sikkert at du står nummer 1. F.eks. kan du stå som nummer 5 på en venteliste og først få chancen for at overtage domænet når de fire der er foran dig har givet afkald på deres ret til domænet.

Venteliste-muligheden er kun mulig med .dk domæne igennem punktum.dk.

Hvis listen til domænet er langt og dem der ejer det ikke vil sælge, så kan du evt. prøve at finde på et nyt domænenavn. Her kan vi anbefale at du læser vores artikel om at finde er godt domænenavn.

Køb dit domæne med det samme!

Har du fundet på et andet domænenavn, som ikke allerede er taget, så er det vigtigt, at du slår til hurtigt, inden der er andre der tager det.

Hvis du er i tvivl om det er et godt domæne, så undgå for så vidt muligt at spørge andre, hvad de synes om domænet, hvis der er en risiko for at de også kunne finde på at registrere det. Vi har f.eks. set eksempler på, at folk på forummet Amino.dk eller Facebook har spurgt ind til, hvad folk synes om et bestemt domæne. Hvad de ikke lige regner med er, at folk går ind og køber domænet foran næsen på dem og forlanger betaling for at videregive domænet.

Så, vær forsigtig når du har fundet et godt domæne. Få kun feedback på dit domæne fra dem, som du ved ikke vil tage det for næsen af dig. Ellers koster et domæne jo ikke så meget, så for det meste kan du bare registrere det, og bare købe et andet, hvis det ikke var det rigtige alligevel.

Herunder kan du købe dit domæne med det samme, sammen med et godt og billigt dansk webhotel! Så dit domæne op for at komme i gang!

Hvordan ser man hvem der ejer udenlandske domæner?

Du finder ejeren af et udenlandsk domæne på præcis samme måde som danske domæner, nemlig ved at slå det op via en who is service.

Det er dog ikke altid helt let at finde ud af hvem der ejer udenlandske domæner som f.eks. .com, .net og .org.

Det kan der være flere grunde til.

EU-borger

Ejeren er EU-borger, og er derfor per automatisk omfattet af GDPR lovgivning, som gør, at informationer om registranten er skjult for offentligheden. Det kan f.eks. se ud som nedenfor, når man fremsøger domænet via en who is tjeneste.

redacted

I disse tilfælde kan det nærmest være umuligt at finde ud af, hvem ejeren af domænet er.

Betalt sløring

Hos nogle domæneudbydere kan du også tilkøbe ekstra anonymitet, så dem der søger på dit domæne, ikke kan se hvem du er.

Det er der rigtig mange der gør, og har man tilkøbt sådan en sløring kan det være helt umuligt at finde ud af, hvem ejeren er.

En tjeneste som dette sælges blandt andet af  WHOISTrustee.com

Andre ledetråde der kan afsløre ejeren

Navneserveren / A-record

Vil man gerne spore sig ind på ejeren af domænet, kan man også kigge på, hvor det peger hen.

Det gør du også ved at slå domænet op via en who is service.

Her kan navneserveren give et prej om, hvor domænet er hostet. Alternativt kan du via f.eks. MX-tools se, hvor domænets A-record peger hen og dermed få en ip/hostnavn for den server hvor domænet er hostet.

Ud fra dette kan du evt. kontakte webhotellet der hoster ejeren og bede dem videregive en besked til ham/hende.

Hvis man gerne vil skjule sig, kan man dog vælge at bruge cloudflare, hvilket ofte vil sløre, hvor domænet er hostet.

Sociale Medier

I nogle tilfælde vil der ikke være informationer om ejeren af hjemmesiden på selve siden eller via en who-is søgning, men i stedet kan du være heldig at den virksomhed eller organisation, som benytter domænet er aktive på sociale medier, således at du den vej igennem kan komme i kontakt med den som ejer domænet.

Virk.dk

Er der ikke en kontaktmail og heller ikke en kontaktformular på domænet, så kan du i stedet kigge efter et CVR-nummer. Et CVR-nummer kan du nemlig slå op på virk.dk, og finde ud af hvem der står bag. Her vil kontakinformationer på ejerne af det givne CVR-nummer også være oplyst.

CVR-nummer finder du typisk nederst på siden eller i sidens privatlivsbetingeler eller handelsbetingelser.

  Skrevet af: Redaktionen     02-05-2016     Skrevet i: Domæne, Guides

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Webhotel nyheder

Hastighedstest: nordicway vs simply.com vs one.com

Danske WP Engine kunder kan ikke længere opdatere deres WordPress

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

nyheder

Plugins

SSL

WordPress