Sådan tilknytter/opsætter du et domæne mere på din UnoEuro konto

Sådan tilknytter/opsætter du et domæne mere på din UnoEuro konto

Kunne du tænke dig at tilknytte et domæne mere til dit UnoEuro webhotel, så læs med her. Vi giver dig en step by step guide til, hvordan du gør i praksis.

Vi skal i denne artikel se på, hvordan du kan tilknytte / opsætte et ekstra domæne på dit UnoEuro webhotel.

Du skal være opmærksom på, at når du tilføjer et ekstra domæne til et eksisterende webhotel, så medfølger der ikke mulighed for statistik, subdomæner eller særskilt mail. For at få dette skal du opgradere med et webhotel til domænet.

Tilnyt domæne til webhotel

For at tilknytte et domæne til et eksisterende webhotel, skal du for det første sørge for, at det er dit hoved-webhotel, der er valgt, altså det domæne som er knyttet til dit webhotel.

Når dette er gjort, skal du først vælge “Website” i menuen og derefter vælge “Tilknyt domæner til webhotel”:

Tilknyt domæne

Herefter kommer du til en side, hvor du enten kan vælge at tilknytte et eksisterende domæne eller tilføje et nyt.

Muligheder for tilknytning af domæne

Hvis du har et domæne, som du har overtaget eller er ønsker at flytte til UnoEuro fra en anden host, skal du vælge “Tilføj nyt domæne”. Når du vælger dette, vil du blive sendt til UnoEuro´s domænekøbguide, som du blot skal gennemføre og sørge for at vælge den mulighed der hedder  at “du allerede ejer domænet”.

Efter du har gennemført denne process kan du gå tilbage til “Tillnyt domæner til webhotel” og vælge det domæne, som nu er oprettet hos UnoEuro.

Under “Tillnyt domæner til webhotel” har du en række valgmuligheder:

opsæt domæne

Det man ofte er interesseret i er den første mulighed kaldet “Vis unikt indhold fra en undermappe med samme navn som det tilknyttede domæne”. Med denne mulighed vil du få en undermappe på din FTP server, hvor du kan placere dine filer til dit nye domæne. Undermappen vil ligge side om side med mappen til dit hoveddomæne, men den vil ikke påvirke dit hoveddomæne og indholdet herpå.

Du kan også vælge “Peg domænet ned i webroden på html.dk og vis samme indhold.”, hvilket vil betyder, at hvis man besøger dit nye domæne, så vil det samme indhold som på dit hoveddomæne blive vist. Dette er man sjældent interesseret i, da det vil skabe “dublicate” indhold, altså det samme indhold på to forskellige domæner.

Det kan også være, at du allerede har en mappe med indhold på serveren, som du gerne vil have vist på dit domæne, og så så fald skal du vælge muligheden “Vis indhold fra mappen”…

Sidst men ikke mindst, så kan du også vælge at vise indhold på dit nye domæne fra en undermappe på dit hoveddomæne. Hvis du f.eks. har en simpel landingsside liggende på dit hoveddomæne i en separat undermappen, så kan du vælge at få denne vist på dit nye domæne.

Det næste step er blot at trykke “Opret domæne alias”.

Hold øje med mails fra dk-hostmaster

Herefter starter Unoeuro processen med at tilknytte dit domæne på deres servere og ændre navneserver hos dk-hostmaster. Du vil sandsynligvis få en mail med titlen “Anmodning om skift af navneservere” fra dk-hostmaster. Denne skal du åbne og klikke på det link der vil være, for at acceptere at dit domæne´s navneservere nu skal pege mod UnoEuro´s servere.

Du kan også selv ændre navneservere hos DK-hostmaster, men vær opmærksom på, at domænet også skal være kendt på UnoEuro´s servere først, ellers vil du få nedenstående fejl:

Fejl navneserver

Når du har accepteret navneserverskiftet, vil der typisk gå et times tid før UnoEuro har tilføjet dit nye domæne 100% til dit webhotel. Derfra vil det tage yderligere op til 24 timer før alle DNS servere rundt omkring i verden vil begynde at pege mod serveren hos UnoEuro.

Hvis du ikke uploader indhold til dit nye domæne inden DNS´en er slået igennem, vil du kunne se, at det hele fungere og DNS´en er slået igennem ved at følgende kan ses på dit nytilføjede domæne:

Domæne hostet hos UnpEuro

Du er nu klar til at oprette en hjemmeside, webshop eller noget helt tredje på dit ny-tilføjede domæne hos UnoEuro.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...