
Sådan tager du manuelt backup af din WordPress side
på dit nye webhotel
Stoler du heller ikke på diverse backup-plugins eller for den sags skyld den backup din webhotel-udbyder tager for dig?
Bare rolig, du er ikke alene, og det giver faktisk god mening selv at tage en manuel backup af sin WordPress side af og til.
Har du en manuelt backup, er du nemlig sikker på at du har ALT fra din side med og at den rent faktisk kan gendannes ud fra det. Derudover har du sandsynligvis kopien af din side liggende lokalt på din computer, og du har samtidig mulighed for at uploade den til dropbox eller andet i skyen for ekstra sikkerhed.
Så lad se på, hvordan du manuelt tager en backup af din WordPress side.
En WordPress side består grundlæggende set af to ting:
- Filer
- Database
Backup af WordPress filer
Det første du skal gøre, er at tage backup af dine filer.
Det kan gøre på to måder. Enten bruger du en FTP-klient, som f.eks. filezilla eller også bruger du den filmanager, som dit webhotel udbyder.
Filezilla
Med filezilla skal du logge på serveren med FTP. Herefter får du vist alle de filer du har på din hjemmeside. Hjemmesidefilerne ligger ente i public_html mappen, www-mappen eller en mappe med samme navn som dit domæne (det afhænger af webhoteludbyderen)
Herunder kan du se en video, der beskriver, hvordan du med FileZilla, kan hente filerne fra din WordPress side ned på din computer:
Fil-manager
Med de fleste fil-managers kan du up- og downloade filer til dit webhotel, men det er desværre ikke alle, hvor du kan hente alle filer på én gang.
Bruger din webhotel udbyder cPanel, har du dog muligheden for at markere alle dine filer og pakke dem ned i en zip-fil og herefter downloade denne ene fil (med alle dine filer i)
Herunder har vi f.eks. logget ind hos nordicway (som bruger cPanel) og hoppet ind i deres fil-manager.
Herinde har vi markeret alle WordPress-filerne og højreklikket på dem.
Herefter dannes der en zip-fil, som du kan downloade og wupti, så har du hentet alle dine wordpress-filer.
Vi synes faktisk det er en del nemmere end via en FTP-klient, men det kræver selvfølgelig at din udbyder understøtter at kunne komprimere og downloade filer på den her måde.
Backup af WordPress database
Du mangler du at tage backup af din database, hvilket næsten er det vigtigste, da det er her alle dine indlæg, tekster, titler osv. ligger.
Din WordPress database ligger inde i noget der hedder PhpMyAdmin, som er administrationspanelet for dine database.
Så find frem til PhpMyAdmin hos dit webhotel og log ind.
Når du er kommet ind, skal du markere den database, som din WordPress side bruger, hvis du har flere sider er det vigtigt at du vælger den rigtige.
Du kan se om det er den rigtige ved at klikke på databasen og vælge tabellen der hedder noget med “options”, som vist herunder:
Klikker du på options, kommer du ind og ser, hvilke URL siden bruger, og hvis det passer med den side du vil tage backup af, så er du inde i den rigtige database.
Nu skal du klikke på selve databasen og herefter eksporter for at eksportere hele database:
Under “Eskporter” trykker du blot OK eller “Eksporter” – du skal ikke ændre på nogle indstillinger.
PhpMyAdmin begynder nu at eksportere din database og resultatet vil være en .sql fil.
Og det er faktisk det, nu har du downloadet din filer og hentet din database i en .sql fil, hvilket er det din WordPress side består af.
Gemt dine filer et sikkert sted
Du kan nu gemme disse ting et sted på din computer og måske navngive mappen, hvor de ligger i med den dato du tog din backup.
Gør du dette hver 3. måned, så er du godt sikret i forhold til altid at kunne genskabe din WordPress side.
Flere populære artikler
Nyheder
Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer
Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed
2023-09-22AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer
Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed
2023-08-24503 / 508 fejl – Resource limit / Service Unavailable hos Simply
Oplever du også 503 eller 508 Resource limit reached hos Simply? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for at løse det.... Læs nyhed
2023-08-15Woocommerce vs Shopify
Læs mere om fordele og ulemper ved WooCommerce og Shopify og bliv klogere på, hvad du bør vælge til din webshop.... Læs nyhed
2023-08-08Sådan tager du manuelt backup af din WordPress side
Stoler du heller ikke på diverse backup-plugins eller for den sags skyld den backup din webhotel-udbyder tager for dig? Bare rolig, du er ikke alene, og det giver faktisk god mening selv at tage en manuel backup af sin WordPress side af og til. Har du en manuelt backup, er du nemlig sikker på at […]
... Læs nyhed 2023-07-06Netsite webhotel | Anmeldelse, priser og alternativer
Overvejer du Netsite som dit nye webhotel? Læs med her, hvor vi kigger på anmeldelser, priser, alternativer og meget mere... Læs nyhed
2023-09-22