Internettets og World Wide Web´s historie

Historien om The World Wide Web

Du må gerne bruge vores infografik på din egen side.

Brug koden nedenfor for at indsætte den på din side eller skriv til os her

Infografikken i tekst

Det er vigtigt at forstå, at internettet og the World Wide Web ikke er helt den samme ting. Faktisk blev selve internettet opfundet længe før the World Wide Web.

Licklider var den første, som forestillede sig et netværk af computere. Det gjorde han i 1962, og allerede i 1965 blev denne forestilling til virkelighed, da computerne TX-2 og Q-32 opnåede en forbindelse med hinanden via en telefonlinje.

Dette var dog kun to computere i et netværk, og tricket var nu at få mere end to computere komplet på, på samme tid. Dette skete 4 år efter i 1969, hvor flere computere opnåede forbindelse med hinanden i en netværk der fik navnet ARPANET.

Internettet bliver født

11 år skulle der efterfølgende gå, før selve internettet, som vi kender det idag, blev født. Fødselen er dog lang og sker i løbet af 1980´erne, hvor teknologier som TCL/IP og DNS opfindes. Det var også i 1989 at Sir Timothy John Berners-Lee suscesfuldt opnår kommunikation mellem en Hypertext Transfer Protocol (HTTP) klient og en server via internettet.

Kun 2 år efter i 1991 gøres internettet tilgængeligt for alle, og kan nu kaldes for the World Wide Web.

Giganterns tid

Internettet stormer nu frem med raketfart, og virksomheder som Google (1998) og Wikipedia (2001) ser dagens lys. Selvom vi bedst kender Google som verdens foretrukne søgemaskine, så var Google faktisk ikke den første søgemaskine af sin slags. WebCrawler fra 1994 anses af mange, som den første egentlige søgemaskine.

Indenfor hosting af hjemmesider sker der også en masse, allerede i 1991 begynder de første hostingselskaber at dukke op. Amazon bliver i 2002 en af de første til at tilbyde cloud-hosting via sin platform AWS (Amazon Web Services).

i 2000´erne går det også stærkt, og internet giganter såsom Facebook, YouTube, Twitter samt det populære blogging-systemet WordPress ser dagens lys. I 2015 runder antallet af hjemmesider på nettet 1.2 milliarder. 152 millioner af disse er blogs – 144 millioner flere end i 2005!

Det er også i 2015, at hjemmesider og blogs verden over begynder at fokusere på “mobile first”, fordi brugerne af internettet i højere grad bruger deres mobil-telefoner til at surfe på nettet.

Fremtiden

Det er svært at sige, hvordan internettet vil se ud om 10, 20 og 30 år. En ting er dog helt sikkert, og det er, at det vil ske store forandringer. Internettet udvikler sig stadig med et vanvittigt tempo, og der vil ikke gå længe før at alle vores ting i hverdagen er koblet på nettet på en eller anden måde (IOT). Derudover vil verden også få brug for mere plads på nettet, og derfor vil der blive investeret intensivt i hosting-infrastruktur, såsom nye datacentre  – Se bare alle de datacentre der er på vej / er bygget færdig i Danmark!

  Skrevet af: Redaktionen     26-09-2017     Skrevet i: Infografikker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyt fra bloggen

Test af server-loadtid hos UnoEuro, Surftown, one.com og cHosting | Se hvem der er hurtigst!

Firma bag UnoEuro overtager Surftown

4 ting du skal tænke over, før du laver en webshop

Sådan gendanner du manuelt en WordPress hjemmeside fra en backup

Sådan aktiverer du gratis SSL hos UnoEuro

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hvordan får jeg mit eget domæne?

Denne artikel fortæller dig, hvordan du får dit helt eget domæne. Vi beskriver blandt andet, hvordan du køber og registrerer dit helt eget domæne. Læs mere...

Kategorier

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress