IMAP understøttelse og plads på mailhoteller

Mailhotel

Leder du efter et mailhotel til dit domæne, så er det her du skal kigge! Nedenfor giver vi dig et komplet overblik over, hvilke webhoteller der tilbyder webmail med IMAP, hvor meget plads du får og hvad webhotellet/mailhotellet koster per måned.

Priserne du ser i tabellen er for selve webhotellet, og skal IMAP tilkøbes, skal du regne med en merpris på mellem 15 og 30 kroner.

I nogle tilfælde oplyser webhotellet ikke, om der er mulighed for IMAP, i så fald står der “ukendt” i tabellen udfor det givne webhotel.

 

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Udbyder IMAP / plads Pris / mdr Flere detaljer
Azehosting webhotel Inkluderet / 5 GB 14 DKK LÆS MERE OM Azehosting
cHosting webhotel Inkluderet / 5GB 22 DKK LÆS MERE OM cHosting
UnoEuro webhotel Inkluderet / 1 GB 19 DKK LÆS MERE OM UnoEuro
Surftown Inkluderet / 2GB 29 DKK Inaktiv udbyder
Webdomain webhotel Kan tilkøbes 9 DKK LÆS MERE OM Webdomain
Cliche webhotel Ukendt 19 DKK LÆS MERE OM Cliche
WPhosting webhotel inkluderet / 5 GB 19 DKK LÆS MERE OM WPhosting
Team Internet webhotel Kan tilkøbes 29 DKK LÆS MERE OM Team Internet
DanDomain webhotel Inkluderet / 5 GB 49 DKK LÆS MERE OM DanDomain
One.com webhotel Inkluderet / 25 GB 19 DKK LÆS MERE OM One.com
NN Hosting Ukendt 45 DKK Inaktiv udbyder
Data senest opdateret: 10.08.2018

Hvad er et mailhotel?

Et mailhotel kan sammenlignes med et webhotel, og hos mange udbydere er et webhotel og et mailhotel det samme.

Et mailhotel er et sted, hvor du kan tilknytte dit domæne og derved få mulighed for at oprette mailkonti på domænet. Hvis du f.eks. ejer domænet jenshansen.dk, kan du oprette mail-adresser såsom kontakt@jenshansen.dk eller hej@jenshansen.dk.

Et mailhotel er derfor rigtig smart, hvis du vil have en personlig og unik mailadresse. Har du en virksomhed er det f.eks. godt at have virksomhedens navn efter @, og hvis du er jobsøgende, kan det i nogle tilfælde virke mere professionelt, hvis du har din egen unikke mail fremfor f.eks. en gmail.

Hvorfor vælge IMAP?

Mange webhoteller tilbyder det vi kender som en POP3 email-protokol, men da dette efterhånden er en gammel teknologi, anbefaler vi klart, at du vælger et webhotel med IMAP understøttelse også.

Forskellen på POP3 og IMAP er, at med POP3, der gemmes dine mails på den computer, hvor du har dit mailprogram. Med IMAP gemmes dine mails på serveren hos mailhotellet, og kan således tilgås ligegyldigt hvilken computer eller mailklient du bruger.

Hvis du bruger POP3 kan du altså, hvis du en dag bruger en anden computer, ikke tilgå dine gamle emails, da de er gemt på din anden computer. Med IMAP ligger dine mails “i skyen” på serveren, og du kan tilgå dem ved at logge på din mailserver via en vilkårlig mailklient.

Mailklienter kan være Outlook, Gmail osv.

Hvorfor er pladsen vigtig?

Fordi dine mails bliver gemt på serveren, er det vigtigt, at der er godt med plads, da du ellers risikerer at skulle hen og slette mails, fordi du løber tør for plads.

Du kan i tabellen ovenfor se, hvor meget plads du får til dine mails hos hver enkelt udbyder. Hos nogle udbydere deler du din plads til mails med en eventuel hjemmeside på domænet, så hvis du f.eks. har 30 GB plads, og din hjemmeside fylder 10 GB, så har du “kun” plads til 20 GB mails.

Hvis du udelukkende skal bruge webhotellet som en mailserver, og ikke skal have en hjemmeside, er dette selvfølgelig ikke noget du skal bekymre dig om.

Skal jeg have min eget domæne i forvejen?

Nej, det skal du ikke. Hos langt de fleste udbydere, kan du når du køber dit mailhotel, købe et domæne samtidig, som så automatisk kobles op på dit mailhotel.

Hvis du allerede har et domæne, skal du blot husk, at angive dette når du laver din bestilling, så din hosting-udbyder kan sørge for, at få knytte dit domæne til din konto.

Hvis du ikke allerede har et domæne, kan du herunder tjekke, om det domæne du har i tankerne, er ledigt:


Vi kan desuden anbefale følgende artikel om at vælge et godt domænenavn, hvis du har brug for lidt inspiration.

 

  Skrevet af: Redaktionen     20-09-2017     Skrevet i: Guides, Hosting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyt fra bloggen

Test af server-loadtid hos UnoEuro, Surftown, one.com og cHosting | Se hvem der er hurtigst!

Firma bag UnoEuro overtager Surftown

4 ting du skal tænke over, før du laver en webshop

Sådan gendanner du manuelt en WordPress hjemmeside fra en backup

Sådan aktiverer du gratis SSL hos UnoEuro

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hvordan får jeg mit eget domæne?

Denne artikel fortæller dig, hvordan du får dit helt eget domæne. Vi beskriver blandt andet, hvordan du køber og registrerer dit helt eget domæne. Læs mere...

Kategorier

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress