Hvad er et subdomæne?

Subdomæne

Et subdomæne er et domæne er et underdomæne til dit hoved domæne. På et subdomæne kan man oprette en anden hjemmeside eller applikation end den der findes på hoveddomænet. Ejer du f.eks. minhjemmeside.dk, kan du lave et subdomæne, der hedder minwebshop.minhjemmeside.dk.

Subdomæner koster ikke ekstra, og du kan typisk have lige så mange subdomæner under dit hovedomæne som du ønsker.

Dit hoveddomæne kaldes iøvrigt for dit TLD (Top level domain). På webhoteller indikerer man typisk, at der er mulighed for subdomæner således: *.domæne.dk, hvor * betyder, at du kan oprette lige så mange subdomæner som du ønsker på dit TLD (domæne.dk).

Oprettelser af subdomæner

Det er nemt at oprette et subdomæne hos de fleste webhotel-udbydere.

Hos nordicway (67% rabat lige nu!), som er en af de udbydere vi anbefaler, skal du blot logge ind på dit kontrolpanel. Herfra vælger du først menupunktet Administration. Herefter vælger du + subdomæne.

Du kan nu vælge hvad dit subdomæne skal være og hvad mappen, hvor filerne der skal bruges på subdomænet skal hedde:

Opret subdomæne

I eksemplet overenfor at vi skrevet “.ditdomæne.dk”, men her vil navnet på dit domæne selvfølgelig stå.

Så snart du har trykket “Opret subdomæne” vil dit subdomæne bliver oprettet, og du kan nu begynde at placere indhold på det.

SSL på subdomæner

Hvis du ønsker at SSL beskytte dit subdomæne, så er det vigtigt, at du vælger det rigtige SSL-certifikat. Til subdomæner skal du nemlig bruge det man kalder et wildcard certifikat, da det beskytter både dit hoveddomæne (TLD) og alle de subdomæner du kunne finde på at oprettet (igen indikeret med *). Normale certifikater gælder kun til dit TLD. Du kan købe wildcard certifkater hos blandt andet billig SSL.

Hvilke udbydere tilbyder subdomæner?

Lang de fleste danske webhoteludbydere tilbyder subdomæner til det domæne du køber hos dem. Nedenfor har vi lavet en samlet liste med de webhoteller der tilbyder subdomæner. Hos hver udbyder har vi fundet deres nuværende Trustpilot score, så du udfra denne kan finde det bedste webhotel (hvis du altså ikke allerede har et)

Webhotel Score Få tilbud
Scannet webhotel 4.9 ★ LÆS MERE
Simply.com webhotel 4.8 ★ LÆS MERE
cHosting webhotel 4.8 ★ LÆS MERE
nordicway webhotel 4.7 ★ LÆS MERE
DanDomain webhotel 4.5 ★ LÆS MERE
Azehosting webhotel 4.3 ★ LÆS MERE
One.com webhotel 3.7 ★ LÆS MERE
Data senest opdateret: 12.10.2020

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på, hvad et subdomæner er! Skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os i kommentarsporet nedenfor.

 

  Skrevet af: Redaktionen     15-11-2016     Skrevet i: Domæne, Guides

8 Kommentarer

 • Avatar Michelle Elbæk Jensen siger:

  Hvordan fungere det på subdomæne i forhold til data?
  Jeg har oprettet et subdomæne for at lave et nyt design til min blog, men er usikker på om det kan slette noget på mit domæne hvis jeg installere wordpress på mit subdomæne. Kan i hjælpe her?

  Med venlig hilsen
  Michelle Elbæk Jensen

  • Redaktionen Redaktionen siger:

   Hej Michelle,

   Man kan sagtens installere WordPress på et subdomæne uden at de påvirker hoveddomænet. Kontakt evt. din hostingudbyder og sprøg, hvordan du skal bære dig ad hos dem. Hvis de har en 1-klik installation, er det sandsynligvis noget med, at du skal vælge at installere på subdomæne fremfor domænet eller undermappe.

   Mvh.

   • Avatar Michelle Elbæk Jensen siger:

    Jeps, jeg kører igennem UnoEuro – og jeg kan installere direkte på mit subdomæne, men jeg blev i tvivl om det var sikkert da den sagde “hvis du installere wordpress kan du overskrive evt. indhold i mapper og undermapper” – det gjorde mig selvfølgelig nervøs, om det kun var på subdomænet den ville slette eller også på hoveddomænet. 🙂 ..

    Med venlig hilsen
    Michelle Elbæk Jensen

    • Redaktionen Redaktionen siger:

     Godt du fandt ud af det – husk altid at tage backup af dit site på hoveddomænet, inden du installerer flere WordPress sider på webhotellet.

 • Avatar Thilde siger:

  Jeg mangler en forklaring på, hvad man egentlig skal bruge subdomæner til. Hvordan adskiller det sig fra undersider ? Hvorfor er det smart med et subdomæne ? Kan man flytte indhold (fx et wordpress website) fra et subdomæne til hoveddomænet ?

  • Redaktionen Redaktionen siger:

   Hej Thilde,

   Tak for din kommentar.

   Et subdomæne er en helt andet hjemmeside og behandles også sådan af Google. Så hvis du laver undersider som subdomæner vil du får en masse små hjemmesider istedet for undersider. Du skal altså kun bruge subdomæner i tilfælde af, at du har noget meget unikt, der adskiller sig fra resten af din hjemmeside.

   Hvis du f.eks. laver en funktion, hvor folk kan teste deres hjemmeside, en funktion som kører på et helt andet system end din originale hjemmeside. Så ville det måske give mening at placere denne på test.ditdomæne.dk. Hvis du har et brugersystem/sofware bagved din hjemmeside, som folk kan logge ind på, så vælger man også ofte at placere dette på et subdomæne, f.eks. app.ditdomæne.dk.

   Du kan sagtens flytte indhold fra WordPress fra et domæne til et subdomæne.

   Mvh.

 • Avatar KarinMai siger:

  Hvor let er det at lave et subdomæne til hoved domænet?
  Tak for fin forklaring

  • Redaktionen Redaktionen siger:

   Hej KarinMai,
   Det er typisk ret nemt. Inde i kontrolpanelet hos din hostingudbyder finders der næsten altid et menupunkt, hvor du kan oprette og administrere subdomæner. Er det ikke til at finde, så skriv til din udbyder og spørg efter en guide. De har sandsynligvis allerede skrevet en, som de bare kan sende dig et link til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Webhotel nyheder

Webhotel med telefonsupport

dns_probe_finished_nxdomain | Hvad betyder det og hvordan løser du fejlen?

DNS Service guiden

Hvad er SSL?

Simply.com hæver priserne

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2020

Vores komplette guide til hosting markedet 2020 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress