WooCommerce vs. shopify

Woocommerce vs Shopify

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Du har besluttet dig for at lave en webshop eller også skal du vælge et nyt system til en eksisterende shop. Lige gyldigt hvad din indgangsvinkel er, vil du med vores guide til WooCommerce og Shopify få en godt og let forståeligt overblik over de to systemer og deres fordele og ulemper, så du kan vælge det system, der er bedst til dine behov.

WooCommerce

webshop fra Woocommerce Score:8/10
Pris:Gratis
Fordele:

Gratis
Kan 100% tilpasses
Godt til små og mellemstore shops
Flytbar
fungerer med .dk domæner og mail herpå

Ulemper:

Begrænset adgang til support
Udvidelser kan koste ekstra
Du skal selv stå for betalingsløsning

WooCommerce er et af det mest udbredte webshop-systemer på nettet lige nu. WooCommerce er ikke i sig selv et webshop system, men et system som du installerer på din WordPress side og som derfor kræver WordPress for at fungerer.

Både WooCommerce og WordPress er dog gratis, så det ændrer ikke ved at det er nemt og meget billigt at komme i gang med.

WooCommerce udmærker sig blandt andet ved, at systemet kan tilpasses 100% efter dine behov, og du kan udvide det med alle de funktioner og designs som du vil. WooCommerce er nemlig “open source”, hvilket betyder, at alle kan udvikle moduler og designs til systemet, og dermed er der rigtig mange muligheder, hvis du bruger WooCommerce. Er du villig til at hyre en webdesigner, kan han også tilpasse WooCommerce præcis, som du gerne vil have det.

Som sagt fungerer WooCommerce som en udvidelse til WordPress, og det betyder, at du skal have WordPress, inden du kan få WooCommerce. For at komme i gang starter man derfor typisk med at købe et webhotel og domæne til sin webshop.

Herefter installerer man WordPress, og derefter WooCommerce (hvis man ikke allerede har valgt et tema, hvor WooCommerce allerede er installeret fra start).

Netop fordi WordPress+WooCommerce kører på et webhotel, som du ejer, så kan du også flytte din hjemmeside, hvis du på et tidspunkt vil have den hostet et andet sted eller vil have nogle professionelle til at køre den.

WooCommerce egner sig godt til små og mellemstore webshops, og du kan sagtens håndtere mange produkter i systemet, også selvom du måske har flere tusinde.

Idet WordPress+WooCommerce kører på et webhotel på dit eget domænet, kan du også med en shop i dette system have dine egne mails. Så hvis du f.eks. har lavet webshoppen billigkaffekopper.dk, kan du få mailen kontakt@billigkaffekopper.dk og modtage mails på denne enten i en webmail eller hvis du opsætter den i Outlook eller Gmail.

Kigge man på nogle af ulemperne ved WooCommerce, så er det selvfølgelig, at der ikke er support inkluderet i løsningen, hvilket giver god mening, når det nu er gratis. Man skal i stedet hen og spørge på nettet eller købe sig til hjælp, hvis man har noget man ikke kan finde ud af i WooCommerce.

Generelt er WooCommerce en gør-det-selv løsning, og det betyder også, at du selv skal sørge for at få lavet indløsningsaftaler og opsætte betalingsgateways, hvis du vil modtage betalinger på din webshop. Dette er dog ret nemt, og der findes mange guide på nettet til det. Du kan også uden problemer modtage betaling via Dankort, MobilePay og Visa/Mastercard med WooCommerce.

Når man arbejder med WooCommerce, vil man også løbe ind i, at man mangler funktioner, der som standard ikke er i systemet. Heldigvis er det dog sådan, at der findes uendeligt mange udvidelser til WooCommerce, og den funktion du mangler er typisk bare et par klik væk. Et minus er dog, at disse udvidelser i nogle tilfælde koster penge, og dermed ender WooCommerce ikke altid med at være helt gratis.

Shopify

webshop fra Shopify Score:7/10
Pris:270 kr./md. (mindste pakke)
Fordele:

Nemt at komme i gang med
Gennemprøvet
Adgang til support
Indbygget betalings-modul

Ulemper:

Mail på .dk domæner kræver separat mailhotel
Dyrt

Shopify er et system som virkelig har fået medvind de seneste år, og det er der en god grund til. Shopify er nemlig utrolig nemt at komme i gang med og man skal blot oprette en konto hos dem og vælge et domæne for at komme i gang med sin egen webshop.

Shopify er et all-in-one system, og du får både betalingsløsninger, design, funktioner og support i én løsning. Det betyder at du ikke behøver ret meget teknisk viden for at lave en webshop med Shopify, da deres systemet er lavet til begyndere, som bare skal nemt i gang.

Der findes også utrolig meget Shopify materiale, som kan hjælpe dig i gang med din shop, f.eks. dette danske online Shopify kursus.

Shopify har en masse tilpasningsmuligheder, og du har en hav af forskellige design at vælge imellem, når du laver din webshop. Dog er du begrænset til de funktioner og tilpasningsmuligheder som Shopify tilbyder, og du kan f.eks. ikke hyre en webdesigner til at rette i koden (Som du kan med WordPress/WooCommerce), da Shopify er en lukket system

Shopify har dog også en pris, og du betaler hurtigt 270 kroner om måneden for den mest skrabede version af en webshop. Til gengæld får du adgang til support direkte hos Shopify, så du hurtigt kan komme videre, hvis der er noget der driller.7

En af udfordringerne med Shopify er, at det ikke fungerer helt optimalt med danske .dk domæner på den måde, at du ikke kan have en mail på dit domæne, medmindre du køber et webhotel eller mailhotel ved siden af din shopify konto. Rent økonomisk betyder det, at du, hvis du f.eks. vil have en kontaktmail på din shop, skal hen og købe en mailløsning udover Shopify.

Dermed bliver en Shopify webshop hurtigt betydeligt dyrere end en webshop med WooCommerce, da til dem begge skal bruge et webhotel/mailhotel, men udover skal du med Shopify også betale for selve systemet.

Forskellen på WooCommerce og Shopify

Der er mange forskelle på WooCommerce og Shopify, her er et par af tydeligste forskelle:

  • Åben vs. lukket
    • WooCommerce er et åbent system, men Shopify er et lukket system. Det betyder i praksis at alle udviklere og webdesignere kan bidrage og ændre i WooCommerce, hvilket gør det nemt at finde hjælp samt tilpasse sin shop præcis til ens behov. Shopify er derimod et lukket sysstem, hvilket betyder at du er begrænset til de funktioner og designs som Shopify tilbyder, og du kan ikke selv ændre i systemet (hvis du f.eks.kan lidt CSS eller HTML).
  • Betalt vs. gratis
    • WooCommerce er gratis, mens Shopify koster penge. Dette betyder, at du f.eks. ikke kan forvente support og hjælp til WooCommerce, det skal du selv betale for hos en udvikler eller spørge på nettet, mens du hos Shopify kan spørge deres support, da det er dem der har lavet systemet og kender det ud og ind.
  • Mail vs ingen mail (danske domæner)
    • Hos Shopify har de faktisk en mail-tjeneste, men den fungerer ikke med danske (.dk) domæner og derfor skal man med Shopify ud og have et mailhotel, hvis man også vil have mails forbundet til sit domæne. Denne mulighed får du helt automatisk med WooCommerce, da det næsten altid er inkluderet i det webhotel, hvor du har WordPress/WooCommerce kørende.

Hosting af WooCommerce og Shopify

Lige gyldigt hvad du ender med at vælge kommer du med alt sandsynlighed til at få brug for et web/mailhotel, hvor du kan køre mail (hvis du vælger Shopify) eller sho+mail, hvis du vælger WooCommerce.

Derfor har vi herunder fundet en række god danske webhoteller, som både kan bruges til mail og web og som dermed både kan bruges omend du vælger WooCommerce eller Shopify:

Webhotel Priser
nordicway webhotel 1 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 818 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Duelhost webhotel 39 kr./md.Første år 39 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1404 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Duelhost
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 209 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6303 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 29.11.2024

I tabellen er der fokus på prisen, da dette er et stort parameter, når man vælger webhotel. Mange udbydere kører også med en pris første og og derefter en anden pris. Derfor er det vigtigt at regne prisen (som vi har gjort ovenfor) for en længere peeriode, så man ikke ender med at købe noget, der med tiden bliver alt for dyrt.

Vi håber at du har kunne bruge denne sammenligning af WooCommerce og Shopify.

Har du spørgsmål, skal du være velkommen til at stille dem herunder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Mailhosting hos DanDomain stiger i pris

Har du eget domæne med "Simpel E-mail" hos DanDomain, så har du sandsynligvis oplevet at prisen på din mailkonto er steget betydeligt... Læs nyhed

2024-11-14

Hastighedstest: nordicway vs simply.com vs one.com

Stor hastighedstest af nordicway, simply.com og one.com - hvem kan hurtigst loade den præcis samme hjemmeside?... Læs nyhed

2024-10-06

Danske WP Engine kunder kan ikke længere opdatere deres WordPress

Danske WP Engine kunder kan ikke længere opdatere WordPress. Her er alternativerne, som du kan flytte dit webhotel til.... Læs nyhed

2024-09-26

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Det er ikke længe siden at Simply.com hævede deres priser og nu har deres største konkurrent i Danmark gjort det samme. One.com hæver nemlig prisen på blandt andet deres begynder pakker, så den fremover koster 59 kroner om måneden i stedet for de 49 kroner om måneden den hidtil har kostet. Vi har fået meldinger […]

... Læs nyhed

2024-05-30

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Ovejer du Duelhost som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse af Duelhost og bliv klogere på dem inden du køber.... Læs nyhed

2024-01-15

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2024-04-03