Ledige domæner

Ledige domæner | Sådan finder og køber du dem, så snart de er ledige!

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Leder du efter et ledigt (og godt) domæne? Du får her en komplet guide til at finde, udvælge og købe det perfekte domæne til din hjemmeside, blog eller webshop.

Der findes mange situationer, når man skal have finde et ledigt domæne, men lad os starte med det udgangspunkt som de fleste har, nemlig at du har ét eller flere domænenavne, som du gerne vil tjekke om er ledige og evt. købe efterfølgende.

Vi har herunder lavet en funktion, hvor du hurtigt og nemt kan få svar på, om domænet er ledigt. Hvis det er ledigt, kan du registrere det med det samme.

Tjek domænets ledighed her

Indtast dit ønskede domæne og tjek om det er ledigt.

Nu ved du om domænet er ledigt eller ej, men er prisen nu den rigtige? Du kan på vores side med domænepriser se, hvad det koster at registrere et domæne hos de forskellige udbydere på markedet. Brug vores sammenligning til at vælge den billigste løsning.

Nu gik vi ud fra, at det domæne du ønskede dig var ledigt, men i mange tilfælde er dette desværre ikke tilfældet, og hvad gør man så?

Når domænet er optaget

Er dit ønskede domæne ikke ledigt, har du en række muligheder. Du kan…

  1. Kontakte ejeren af domænet
  2. Skrive dig på venteliste til domænet
  3. Finde et alternativt domænenavn

Kontakt ejeren af domænet

Det første du kan prøve er at kontakte den nuværende ejer/registrator af domænet. Hvis du f.eks. kan se, at han ikke bruger domænet til noget, kan du være heldig at få lov at overtage det.

I mange tilfælde vil den nuværende ejer forsøge at sælge domænet fremfor bare at give dig det, og derfor er det vigtigt, at du fremstår som en der ikke har alt for mange penge at bruge på et domæne, når du henvender. Skal du f.eks. købe et domæne for din virksomhed, så undlad at kontakte domæne-ejeren, hvor det fremgår at det er en virksomhed der skal købe det, da det i nogle tilfælde vil få sælgeren til at sætte en højere pris, hvis han f.eks. kan læse i regnskabet, at din virksomhed laver et stort overskud.

Du kan herunder bruge vores funktion til at finde frem til ejeren af det domæne du ønsker at overtage. Brug den info du finder under “Registrant” til at kontakte ejeren. I nogle tilfælde er denne information skjult, og du må finde ejeren af andre veje.

 

Skrive dig på venteliste til domænet

Kan du ikke komme i kontakt med ejer, kan du (hvis du ikke skal bruge domænet med det samme) skrive dig på vente liste til det. At stå på venteliste betyder, at du får førsteret til domænet den dag den nuværende registrant ikke længere ønsker det.

Denne venteliste-funktion eksisterer kun for .dk domæner og administreres af punktum.dk. Du kan skrive dig på venteliste ved at fremsøge et optaget domæne hos dem, hvorefter du får mulighed for at skrive dig på venteliste. Det koster et mindre gebyr hvert år at stå på venteliste til et domæne.

Den sidste mulighed, og den som de fleste ender med at vælge, når et domæne ikke er ledigt, er at finde på et andet domænenavn. Her findes der en række muligheder, og dem kigger vi på i næste afsnit.

Sådan finder du et alternativt domænenavn

Alternative domænenavne

Hvis dit domæne ikke er ledigt, kan du altid prøve på at finde et alternativ, der måske er næsten lige så godt. Du kan f.eks. overveje følgende:

Køb det samme domæne, men med en bindestreg. Er billigsokker.dk ikke ledigt, så er billig-sokker.dk måske ledigt. Husk dog på, at hvis der er et brand tilknyttet det eksisterende domæne, så risikerer du, at komme i juridiske problemer, hvis dit domæne lægger sig for meget op af deres. At have en bindestreg i sit domæne heller ikke altid så smart, da det er svært for folk at huske, og så ender de typisk med at lande på domænet uden bindestreg, når de forsøger at besøge din side direkte.

Findes der synonymer for dit domænenavn? Prøv at tænk i disse baner, altså ord, der giver den samme mening, som det domæne-navn/ord du oprindeligt havde tænkt dig

Find et helt andet navn. Måske du har valgt et navn der rent faktisk giver mening, i forhold til det din side skal handle om, men er det nødvendigt? Google.com gav f.eks. ikke mange associationer til det at søge efter noget på nettet, før brandet blev kendt, så måske du også kan finde på noget “abstrakt” istedet?

I næste afsnit giver vi en række tips til at finde det perfekte domæne, hvis det du først havde tænkt dig, ikke er ledigt.

Det perfekte domæne

Der findes en række grundlæggende huskeregler, som man skal have med i sine overvejelser, når man leder efter ledige domæner.

Vi har herunder udarbejde en tjek-liste, som du kan bruge, når du skal finde på det perfekte domæne til din side:

  • Undgå altid æ, ø, å og andre special-karakterer i navnet. Det vil kun give problemer på den lange bane, da internettet ikke er bygget til disse.
  • Vælg et domæne med to stavelser. Det er nemt at huske og udtale. Kig bare på alle de store brands. Rigtig mange bruger kun to stavelser: Fiat, Google, Arla, Samsung, Sony, Apple, Snapchat, Facebook osv…
  • Du skal vælge et TLD, der passer til din side. Et TLD er endelsen på domænet, altså f.eks. .dk, .com eller .de. Hvis din side er på dansk, bør du altid vælge .dk, også selvom dit ønskede domænenavn er ledigt med en anden endelse. Det virker f.eks. underligt med billigsokker.com, så lad være med at vælge et udenlandsk TLD blot fordi dit navn er ledigt med denne endelse. Nogle domæner er dog ikke landespecifikke, men temaspecifikke, og er du et dansk softwarehus, kan du eksempelvis godt vælge .io fremfor .dk.
  • Når du vælger dit domæne, så undlad at låse dig for meget i navnet. Vil du gerne lave en webshop, hvor du sælger underbukser, skal du nødvendigvis ikke vælge underbukser.dk, for hvad nu, hvis du også en dag vil sælge jakker? Jakker passe ret dårligt ind på underbukser.dk. Vælg derfor et domæne der er bredt nok til, at du evt. kan udvide din forretning eller fokusområde.

Find gamle domæner der netop er blevet ledige

Hver dag bliver gamle domæner ledige, og du kan være heldig at få fat på et, som netop passer til dine behov. Det smarte ved at vælge et “brugt” domæne er, at det måske allerede har fået noget omtale og links på nettet – en værdi du kan få ved at overtage og føre domænet videre.

Der findes en række tjenester, hvor du kan se, hvilke domæner der netop er blevet ledige. En af disse er:

Du skal dog være forberedt på, at der er rift om de gode domæner, så du skal være hurtigt.

Et webhotel til dit domæne?

Et domæne er ikke meget værd uden et webhotel, i hvert fald ikke hvis du vil have en hjemmeside på domænet. Herunder har vi derfor samlet priser på en lang række danske webhotel-udbydere, så du kan vælge et godt og billigt webhotel til dit nye domæne.

Webhotel Priser
nordicway webhotel 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år 110 kr.Oprettelse 914 kr.Over 3 år LÆS MERE OM nordicway
Netsite webhotel 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 2160 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Netsite
Simply.com webhotel 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år 0 kr.Oprettelse 1644 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Simply.com
DanDomain webhotel 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 4155 kr.Over 3 år LÆS MERE OM DanDomain
Scannet webhotel 99 kr./md.Første år 199 kr./md.Efterfølgende år 99 kr.Oprettelse 6063 kr.Over 3 år LÆS MERE OM Scannet
Data senest opdateret: 01.12.2023

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig til at finde ledige domæner samt givet dig ideer til at vælge alternative (og bedre) domænenavne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2023-12-01

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

E-studio er et populært dansk webhotel. Læs vores anmeldelse af e-studio og bliv klogere på deres priser, alternativer og meget mere.... Læs nyhed

2023-10-26

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed

2023-09-22

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed

2023-08-24

503 fejl & 508 fejl (Resource limit / Service Unavailable) hos Simply

Oplever du også 503 fejl eller 508 fejl Resource limit reached hos Simply? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for at løse det.... Læs nyhed

2023-10-25

Woocommerce vs Shopify

Læs mere om fordele og ulemper ved WooCommerce og Shopify og bliv klogere på, hvad du bør vælge til din webshop.... Læs nyhed

2023-08-08