Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Hjemmeside og webhosting for begyndere
Sådan kommer du i gang!

I dag er det meget nemt at lave sin egen hjemmeside. Man behøver ikke at kunne kode, for der findes systemer, hvor du får layoutet foræret og kun skal koncentrere dig om at skabe indholdet. Det kaldes et CMS-system. CMS står for Content Management System.

Mange bruger WordPress som CMS-system, fordi det er et open source-system. Det er både fleksibelt og nemt at bruge. Du kan bygge en almindelig hjemmeside i WordPress, men du kan også lave mere avancerede sider som for eksempel en webshop. Der er et utal af temaer at vælge imellem, så det er nemt at finde et tema, som passer til indholdet på din hjemmeside.

Når du har fundet et CMS-system, skal du finde på et godt navn til din hjemmeside. Det kaldes også et domænenavn. Vælg et navn, som relaterer til indholdet på din hjemmeside. Når du har fundet på et godt navn, skal du registrere det. Det koster mellem 50 og 130 kroner. Prisen afhænger af, hvor du køber domænenavnet, og hvad det skal ende på.

Domæner, der ender på .dk er som regel billigere end domæner, som ender på .com. Når du vælger domænenavn, skal du tænke på, om dine besøgende på hjemmesiden forventes at komme fra Danmark eller fra hele verden. Hvis dine besøgende forventes at være fra Danmark, er det en god idé at vælge et navn, som ender på .dk. Hvis din side skal være international, er det klogt at købe et domæne, som slutter på .com eller .net.

Med vores domæne-finder kan du hurtigt se, om det domæne du godt kunne tænke dig er ledigt. Brug vores domæne-find her: Find og køb domæne.

Når du har registreret dit domænenavn, skal du anskaffe dig en hosting løsning. Ofte er det smartest at købe hosting samme sted, som du registrerer dit domæne. Der er rigtigt mange hosting leverandører i Danmark. Nogle hosting leverandører leverer primært til store kunder, som har behov for egne servere, men der findes også mange, som leverer hosting til små hjemmesider. Sidstnævnte er naturligvis billigere.

På Billig-Webhosting.dk anbefaler vi blandt andet nordicway (67% rabat lige nu!) til hosting. Vi anbefaler nordicway fordi de tilbyder gode webhoteller og kompetent support til fornuftige priser. Derudover er nordicway også et af de bedste webhoteller på det danske marked på Trustpilot, hvilket også bevidner om, at du her har at gøre med en rigtig god webhosting-udbyder.

Der findes dog rigtig mange forskellige udbydere på markedet, og det kan godt være svært at vurdere, hvad men egentlig bør vælge.

Derfor har vi lavet en funktion herunder, hvor du kan vælge, hvad der er vigtig for dig i et webhotel og finde data fra webhotel-udbydere sorteret i henhold til dette. Hvis du f.eks. har brug for meget plads og mulighed for flere domæner (hjemmesider) på samme webhotel, kan du søge efter og sortere på dette via funktionen herunder.

Hvad ønsker du at sammenligne hos webhotel-udbyderne?
Vælg hvad resultaterne skal sorteres efter (du kan vælge maks. 2):

swipe webhotelSwipe for at se fuld tabel

Hvordan registrerer jeg et domæne?

Der findes i Danmark mange domæneudbydere. Prisen for at registrere et domæne er ret lav. Typisk koster det mellem 50 og 200 kroner om året. Et domæne, som ender på .dk, er som regel billigst. Det kan som regel betale sig at vælge en løsning, hvor du køber domæne og hosting af den samme leverandør. På den måde fornys dit domænenavn og webhotel automatisk en gang om året, og du slipper for at skulle huske, hvor og hvordan man gør det.

Pengene trækkes automatisk på din kreditkort, og du oplever ikke rykkere eller afbrydelser. Hos udbyderen af webhotel kan du som oftest finde en funktion, der lader dig afprøve forskellige domænenavne for at se, om din idé allerede er optaget. Du skal måske prøve mange navne, før du finder det perfekte, som ikke allerede er taget.

Hvad skal du med en hjemmeside?

Du kan have en særlig interesse i og viden om sportsfiskeri, slægtsforskning eller svenske egnsretter, som du gerne vil dele med andre. Det kan også være, at du bare gerne vil have et slags visitkort på nettet, så potentielle arbejdsgivere kan se, hvad du står for. Måske vil du sælge dine egne oliemalerier eller træskærerarbejder i din egen webshop på internettet. Uanset formålet så giver en hjemmeside dig større mulighed for at komme i kontakt med flere mennesker, end hvis du personligt skulle opsøge folk.

Hvad koster det at have en hjemmeside?

Det er ikke dyrt at have en hjemmeside. Du skal betale en årlig afgift for at have for dit domæne og et webhotel. Hvis du har valgt at brug Wordpress, skal du måske også betale for et tema til din side. Priserne svinger lidt fra webhotel til webhotel, men du kan sagtens lave en hjemmeside for under 1000 kroner. Det er dog en god idé at se dig for, inden du vælger en hosting løsning, så du ikke kommer til at betale for noget, som du alligevel aldrig kommer til at bruge.

Hvordan laver jeg en hjemmeside?

Som nævnt tidligere skal du i dag ikke vide noget om programmeringssprog for at kunne oprette din egen hjemmeside. Der findes mange CMS-systemer, som gør det nemt for dig at uploade både tekst og billeder til din hjemmeside. Hvis du ikke har haft erfaring med hjemmesider før, er det en god idé at vælge et CMS-system. Selvom CMS-systemerne er nemme at anvende, er det stadig muligt at skabe en professionelt udseende hjemmeside eller webshop.

Behøver jeg lave hjemmesiden selv?

Hvis du ikke selv har mod på at lave din egen hjemmeside, kan du få hjælp fra et professionelt webbureau. Et webbureau har mennesker ansat, som er eksperter i at skabe flotte og funktionelle layouts, og som kan rådgive dig med hensyn til indhold, søgemaskineoptimering og mange andre ting. Du kommer naturligvis til at betale for de ansattes arbejdstid og ekspertise, så prisen for at oprette en hjemmeside bliver noget højere, end hvis du selv lavede den.

Webhotel nyheder

Prisen stiger igen – denne gang hos one.com

Duelhost | Anmeldelse, priser og alternativer

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2024

Vores komplette guide til hosting markedet 2024 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

nyheder

Plugins

SSL

WordPress