Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Sådan gendanner du manuelt en WordPress hjemmeside fra en backup

backup WordPress

Har du en WordPress hjemmeside, så har du måske allerede oplevet at din side er gået ned, blevet hacket eller noget andet, som har gjort, at du har været nød til at rulle siden tilbage til en tidligere version, som virkede.

Det kan også være, at du læser denne guide lige nu, fordi du står i en situation, hvor du har brug for at gendanne en ældre version af din WordPress hjemmeside udfra en backup. I så fald – fortsæt med at læs, for vi vil nemlig i herunder vise dig, hvordan du step by step rulle din hjemmeside tilbage via en backup.

Har du en backup?

En WordPress hjemmeside består af en række filer og mapper samt en database. For at du har en komplet backup, skal du således både have en backup af filer og database.

Hvis du ikke selv har fået tag backup løbende, så har din hostingudbyder det heldigvis typisk. Prøv at skriv til din udbyder og spørg efter database og filer fra en given dato. De plejer at have backups af din hjemmeside liggende op til 30 dage tilbage i tiden, så de kan med al sandsynlighed skaffe dig filerne og databasen.

Herfra går vi udfra at du nu har:

  • Alle filer
  • Fuld databasebackup

1 – Importer backup af database

Det første du skal gøre er at importere backuppen af din database. Det er klart lettest, hvis du importere din backup som en ny database istedet for at overskrive den gamle.

På den måde kan du i de følgende trin blot sige til WordPress at den skal bruge din backup database istedet for den nyeste.

De fleste bruger phpMyAdmin til at administrere deres databaser, og derfor tager vi udgangspunkt i import via dette.

Gør først det at du logger ind med din phpMyAdmin admin-bruger. Brugeren skal gerne have DBA rettigheder.

Når du er logget ind i phpMyAdmin gør du følgende:

  1. Gå til menupunktet “Importér”.
  2. Tryg “vælg” og vælg backup-filen. Det skulle gerne være en sql fil som ender på .sql
  3. Tryk “Udfør”

Backup WP

Når du har gjort dette begynder PhpMyAdmin at importere din backup-database.

Når den er importeret vil den lægge sig ude til højre som vist herunder.

WordPress backup manuelt

Hvis du er logget ind med den bruger, som også har adgang til din nuværende database, vil du formentlig se, at den anden database som WordPress kører på lige nu også ligger der.

2 – Upload backup af filerne

Når du har importeret databasen, skal du finde backuppen af filerne frem.

Blandt disse filer skal du åbne den der hedder “wp-config.php”. Du kan åbne den med f.eks. Notepad

I denne fil skal du nu skifte navnet under “DB_NAME” til navnet på din backup database.

Confiq

*Husk også at tjekke at det er den rigtige bruger der står med brugernavn og adgangskode. Det skal være den samme bruger som den du loggede ind i phpMyAdmin med.

DB_HOST skal du ikke røre ved medmindre din nye database ligger på et nyt webhotel.

Når du har lavet rettelserne fortæller din fil nu, at WordPress skal bruge din backup database istedet for den du bruger nu, men inden du uploader dine filer er det vigtigt, at du tager en fuld backup af dine eksisterende filer.

Her vil vi anbefale at du bruger Filezilla, og henter alle dine eksisterende filer ned på din computer, inden du uploade din backup.

Du kan herunder se en kort film, der beskriver, hvordan du bruger Filezilla:

webhotel video

Når du har alle dine eksisterende filer hentet ned, kan du uploade alle dem fra din backup og overskrive dem der ligger der i forvejen.

Helt konkret, så gør du det, at du markerer alle de filer du har til din fil-backup og trækker den over til højre (som viser det du pt. har liggende på din server). I det du gør det begynder Filezilla at overskrive filerne på din server, så det nu er dine backup-filer der bliver lagt op.

Filezilla

Når Filezilla er færdig er det nu dine gamle filer der ligger på serveren og det vil også være din gamle database din hjemmeside bruger – du har altså nu rulle din hjemmeside tilbage, og forhåbentlig virker den igen!

Spørgsmål? Skriv til os herunder!

 

  Skrevet af: Redaktionen     16-02-2018     Skrevet i: Guides, Hosting, WordPress

2 Kommentarer

  • Milena siger:

    Hej men jer,

    Sagen er den, at jeg har skullet skifte domænenavn men beholde det samme webhotel hos simply.

    Jeg har derfor lavet en backup ud fra denne guide https://www.billig-webhosting.dk/wp/saadan-tager-du-manuelt-backup-din-wordpress-hjemmeside/ for så at følge denne guide.

    Problemet er bare at mit site bliver ved med at crashe og kan ikke finde ud af det. Det er som om det bliver ved med at redirecte til det gamle domæne.

    Nu ved jeg ikke om denne guide kun kan bruges, hvis man prøver at gendanne et wordpress site der har det samme domæne.

    Men jeg håber sådan, at I kan komme med råd til hvad jeg kan gøre, nu hvor jeg har et backup fra mit gamle domæne og gerne vil have det over på det nye.

    • Redaktionen siger:

      Hej Milena,

      Når du flytter en hjemmeside fra ét domæne til et andet, så vil der på selve hjemmesiden stadig være links og f.eks. ting der peger mod det gamle domæne. Så selvom du får flyttet filerne osv, så vil der stadig være ting der fra det gamle domæne som “sidder i” selve hjemmesiden, typisk databasen.

      Det du skal gøre er at følge denne guide: https://www.nemprogrammering.dk/Tutorials/Wordpress/wordpress_kursus28.php hvor du betragter localhost som dit tidligere domæne. På den måde flytter

      Du kan muligvis nøjes med at bruge din backup, som du har gjort før, og så køre det script i din database som anvist under videoen – det burde være nok.

      Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Webhotel nyheder

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

503 fejl & 508 fejl (Resource limit / Service Unavailable) hos Simply

Læs også

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...


Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...

Kategorier

Alternativer

Diverse

Domæne

Guides

Hosting

Infografikker

Plugins

SSL

WordPress