Email hosting i Danmark

Email hosting i Danmark | Priser og muligheder

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Denne artikel er til dig, som enten allerede har, eller ønsker at have din helt egen personlige email f.eks. hej@jenshansen.dk, og som derfor har brug det man kalder for “email hosting” eller på godt dansk “mailhotel“, altså et sted på nettet, hvor du kan have dit domæne liggende og hvor du kan modtage, sende og opbevare emails.

I denne artikel skal vi se på de muligheder du har for email hosting her i Danmark. Vi skal se, hvad de forskellige udbydere koster, og hvad du får inkluderet i denne pris.

Pris og plads

De fleste email hosting løsninger understøtter idag alle de funktioner og muligheder du skal bruge for at opsætte en mailkonto på dit domæne, og de to vigtigste parametre at vælge email hosting på, er derfor plads og pris.

Emails optager plads, og derfor skal man selvfølgelig have nok plads til at kunne have alle sine emails liggende. Man skal dog huske på, at emails ikke fylder alverden, så medmindre du har 20 email konti og modtager 200-300 e-mails hver dag, så vil du sjældent bruge ret meget mere en 5-7 GB på e-mails. Og hvis du gør, kan du altid rydde lidt ud i dem, ved eksempelvis at rydde ud i nogle af dem der er flere år gamle.

Når du vælger email hosting, er der derfor ingen grund til at vælge en stor løsning med meget plads, da du sandsynligvis aldrig får brug for den (og hvis du gør, kan du de fleste steder opgradere til mere plads)

Vores råd er derfor at vælge en løsning med 5-10 GB plads, hvor prisen er til at arbejde med.

Herunder har vi fundet priser og den inkluderede plads hos en række danske udbydere.

Udbyder Plads Priser Flere detaljer
nordicway webhotel 10 GB Til emails 9 kr./md.Første år 29 kr./md.Efterfølgende år LÆS MERE OM nordicway
DanDomain webhotel 15 GB Til emails 16 kr./md.Første år 161 kr./md.Efterfølgende år LÆS MERE OM DanDomain
cHosting webhotel 5 GB Til emails 22 kr./md.Første år 22 kr./md.Efterfølgende år LÆS MERE OM cHosting
Simply.com webhotel 2 GB Til emails 5 kr./md.Første år 66 kr./md.Efterfølgende år LÆS MERE OM Simply.com
Scannet webhotel 2 GB Til emails 99 kr./md.Første år 199 kr./md.Efterfølgende år LÆS MERE OM Scannet
Netsite webhotel 10 GB Til emails 60 kr./md.Første år 60 kr./md.Efterfølgende år LÆS MERE OM Netsite
Data senest opdateret: 01.12.2023

Ud fra ovenstående tabel står det klart at du hos danske nordicway (67% rabat lige nu!) får rigtig meget for pengene – du får masser af plads til en utrolig lav pris. Dette stemmer også godt over ens med vores indtryk af dem som hosting-udbyder. De er helt klart blandt vores favoritter, både fordi de er billige, men også fordi de yder den bedste service på markedet, hvilket deres Trustpilot også vidner om.

Hvad skal man være opmærksom på når man vælger email hosting?

Det er værd at lægge mærke til, at mange udbydere ikke tilbyder en dedikeret email hosting løsning, men istedet et webhotel, som både kan bruges til hjemmesider og email hosting – du bestemmer her selv, hvad du vil bruge pladsen på, om det er på emails eller hjemmesider.

Når du køber email hosting, behøver du således ikke at vælge en dedikeret email løsning, da du sagtens kan bruge mange webhoteller til dedikerede email hoteller. Dette gælder eksempelvis hos udbydere som f.eks. Nordicway, AzeHosting og cHosting.

En anden ting du skal være opmærksom på, når du vælger email hosting er, om du har mulighed for at opsætte flere mailkonti.

Har du f.eks. domænerne mit-domæne.dk og mit-andet-domæne.dk, og gerne vil have følgende to emails:

 • kontakt@mit-domæne.dk
 • kontakt@mit-andet-domæne.dk

Så er det ikke hos alle udbydere at dette er muligt. Hos mange kan du kun få mailkonti på én domæne, og du skal således købe to hosting-løsninger for at få de nævne mails.

Der er dog udbydere som f.eks. nordicway, hvor du kan have lige så mange domæner og email-konti som du ønsker, uden at det koster mere.

Must-have og nice-to-have funktioner

Når man køber email hosting, så er de vigtigste funktioner:

 • Plads til opbevaring af emails
 • Inkluderet DNS service
 • Mulighed for flere mail-konti
 • Webmail
 • Mulighed for POP3 eller IMAP

Med disse funktioner er du grundlæggende dækket godt ind.

Der findes dog også en række nice-to-have funktioner, som nogle email hosting udbydere tilbyder. Disse kan f.eks. være:

 • Spamfilter-funktion
 • Antivirus-funktion
 • Inkluderet mulighed for eksport af emails

Den sidste er relevant i tilfælde af, at du ønsker at skifte udbyder. Det forholder sig nemlig sådan, at det ikke altid er helt nemt flytte emails fra én udbyder til en anden. Hos nogle udbydere er det slet ikke muligt at udtrække emails og hos andre koster det en engangs-gebyr, hver gang du ønsker at eksportere alle dine emails.

Derfor kan det være en fordel at vælge en udbyder som tilbyder eksport af alle dine emails som en del af dit abonnement, da du på den måde nemt kan skifte og flytte udbyder, hvis du ønsker det.

Hvordan fungerer e-mail hosting?

Email hosting fungerer på den måde, at du kobler dit domæne til hosting-løsningen. Herefter får du en række server-informationer, som du kan bruge i din mailklient til at sende og modtage emails. Hvis du ikke allerede har et domæne kan du altid købe det via hosting-udbyderen, som automatisk vil koble det til deres server, så du kan begynde at bruge din mail.

Du bestemmer altid selv hvilke emails du vil have på dit domæne. Du kan f.eks. vælge peter@mit-domæne.dk eller hej@mit-domæne.dk – eller måske begge dele!

Alle de emails du sender og modtager gemmes på serveren, hvor du har købt email hosting, så du altid kan tilgå dem via en webmail eller via din egen mailklient, hvor du forbinder til din host via POP3 eller IMAP.

Email hosting er et alternativ til f.eks. en klassisk gmail konto, da du med en gmail ikke kan få dit eget domæne efter @, her skal du altid bruge @gmail.com.

Email hosting er således en mulighed for at få din helt personlige email som også er reklamefri (i Gmail er der f.eks. mange reklamer)

Vil du flytte fra ét mailhotel til et andet?

Vi oplever rigtig mange allerede har et mailhotel hos en udbyder og som ønsker at flytte til en ny. Desværre er det ikke altid helt nemt at flytte mailhotel.

Det er nemt at købe et nyt mailhotel og få oprettet de samme mailadresser her, som man havde før. Så hvis du f.eks. havde peter@hansen.dk, så tager det ikke mange minutter at oprette den selv samme mailadresse hos din nye mailhotel-udbyder.

Der hvor det kan blive svært er hvis du vil have alle dine gamle e-mails flyttet til den nye udbyder også – altså overføre alle e-mails i din indbakke til den nye udbyder.  Desværre er det sådan, at de fleste mailhoteller har deres helt egne mail-formater, og derfor kan en e-mail ikke flytte 1:1. Anvender din mailhotel-udbyder dog cPanel, kan du flytte mails 1:1, hvis den nye udbyder også anvender cPanel.

Hvis det ikke er tilfældet findes der en måde at overføre e-mails, hvor du anvender Outlook, som et slags mellemled. Nordicway har beskrevet hele processen i en guide her.

Så kort fortalt, kan du nemt oprette et nyt mailhotel og få de selv samme mail-adresser, som du havde før, men hvis du vil have alle dine gamle mails med over, så kan det være lidt mere udfordrende.

Dette er selvfølgelig kun tilfældet, hvis du anvender IMAP eller webmailen hos din nuværende udbyder. Hvis du har anvendt en POP3 opsætning, hvor mails hentes ned og gemmes lokalt på din computer eller i Gmail, kan du nemt skifte, da dine mails ikke vil være gemt på serveren, men hos dig selv eller det sted, hvor du har sat din POP3 op.

Ved IMAP gemmes dine mails på serveren og vil således forsvinde den dag du lukker den ned, hvis du ikke har flyttet dem inden da.

Hvornår har man brug for mailhosting?

Mailhosting er bestemt ikke for alle, men hvis man har købt sit eget domæne, og gerne vil have en professionel og personlig mailadresse, ja så får man brug for mailhosting.

Mailhosting kan komme i mange former, f.eks. kan hos Microsoft købe mailhosting, så alle dine mails sendes, modtages og opbevares på deres mailservere. Man kan også, som vi allerede har været inde på købe mailhosting hos en af de mange hosting udbydere. Er man rigtig teknisk kan man faktisk også køre sine egne mail-servere, men denne mulighed er kun for de færreste.

Helt generelt kan man sige, at hvis man gerne vil have en personlig og professionel e-mail, hvor man ikke er bundet til et bestemt system (outlook.com eller Gmail), så giver det mening at overveje at købe sit eget domæne inklusiv mailhosting.

Med eget domæne og mailhosting har du disse fordele:

 • Du kan få en personlig mail, f.eks. jesper@familien-henriksen.dk
 • Du “ejer” selv domænet, og det er dit så længe du fornyer.
 • Du er ikke bundet til et bestemt system eller udbyder, og du kan flytte dit domæne og mail hvorhen du vil
 • Dit domæne fremgår af din mail, og derfor vil folk der ser det måske også besøge din hjemmeside (hvis du har en)

Vil man gerne have én eller flere af de nævnte fordele, ja så skal man bruge et mailhotel

5 Kommentarer

 • Johnny Holm Jorsal siger:

  Tak for en fin artikel
  Som jeg læser tilbuddet om e-mail hosting fra one.com, så skal de da kun have 15kr pr måned og 0kr i oprettelse, eller er det mig der misforstår ?
  https://www.one.com/da/email

 • Klaus Vink Slott siger:

  jeg undrer mig over at alle de web/mailhosting firmaer jeg har checket, kræver at man redelegerer domænet hos dk-hosmaster. Det burde jo være nok man indsætter firmaet som Fuldmægtig? Man risikerer jo at ens domæne bliver taget som gidsel, i en eventuel uoverensstemmelse med firmaet.

  • Kasper siger:

   Du redelegerer jo ikke dit domain til det firma der skal hoste dine mails / domains. Du peger dit domain mod dem. Der er forskel.

   Redelegeringen sker jo ved at du sender NS-records til den nye host. Det er overhovedet ikke nødvendigt og skal sådan set kun ligge hos din DNS-provider. QuickDNS / FreeDNS / Cloudflare / (GratisDNS – tak for alle jeres gode år!), DLX.dk m.fl.

   Personligt har jeg rykket mig fra GDNS til DLX.dk, som er beliggende i Herning. DNS-hosting er stadig gratis. Så kan du rykke dine emails og web ud på et hotel du ønsker efter eget valg. Dine NS-records skal IKKE redelegeres.

 • Lars siger:

  Priserne i jeres oversigt er ikke de relle priser. I nogle tilfælde er det bare prisen pr måned i begyndelsen, hvorefter prisen bliver markant højere.

  • Redaktionen siger:

   Hej Lars,

   Du har helt ret – vi har egentlig implementeret en pris-angivelse for 2. år og frem på vores andre tabeller, men det mangler på den her. Det får vi fikset snarrest!

   Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Billigt Webhotel

Leder du efter markedets billigste hosting-løsning? I denne artikel giver vi dig en sorteret liste over de billigste webhoteller i Danmark. Læs mere...


Køb domæne | Sådan gør du!

Vi har her lavet et værktøj, hvor du kan teste, om et domæne er ledigt og efterfølgende se, hvad det koster at købe det hos en lang række danske domæne-udbydere. På den måde kan du både teste ledigheden samt købe domæne det sted, hvor det er billigst! Læs mere...


Webhotel Priser

Har du brug for at finde og sammenholde priser på webhoteller? Så læs denne guide og få et samlet pris-overblik. Læs mere...


Rabatkuponer til webhoteller

Kunne du godt tænke dig at spare lidt penge når du skal ud og købe et webhotel? Vi har her lavet en samling af alle de rabatkuponer der findes til webhoteller lige nu. Læs mere...

Professionelt webhotel til f.eks. erhverv

I denne artikel kigger sammenligner vi en række professionelle webhotelpakker, til dig som f.eks. driver en virksomhed eller ønsker plads til flere hjemmesider på samme webhotel. Læs mere...


Trustpilot-score oversigt

Du finder her en samlet oversigt over, hvordan de forskellige hosting-udbydere er blevet anmeldt på Trustpilot og hvilken score de har fået. Læs mere...


Kom godt i gang med et webhotel

Her finder du en kort beskrivelse af, hvordan du hurtigt, nemt og uden problemer kommer i gang med hosting via webhoteller. Læs mere...


Hjemmeside Hosting

Har du en hjemmeside som du gerne vil have hostet? Så lad os guide dig igennem hjemmeside-hosting-junglen! Læs mere...


Hosting guiden 2023

Vores komplette guide til hosting markedet 2023 her i Danmark. Brug guiden til at komme godt igang med hosting. Læs mere...

Nyheder

Simply.com hæver priserne frem mod 2024

Det er kun et år siden, at vi sidst kunne berette om, at Danmarks største udbyder af webhoteller Simply, hævede priserne. Nu er det dog sket igen, og Simply har hævet priserne på henholdsvis deres Basic og Standard suite. Prisstigningerne ser således ud: Basic suite: 56 kr/md, hæves til 66 kr/md Standard suite: 93 kr/md, […]

... Læs nyhed

2023-12-01

E-studio | Anmeldelse, priser og alternativer

E-studio er et populært dansk webhotel. Læs vores anmeldelse af e-studio og bliv klogere på deres priser, alternativer og meget mere.... Læs nyhed

2023-10-26

Hostinger | Anmeldelse, priser og alternativer

Overvejer du at bruge Hostinger som dit nye webhotel? Læs vores anmeldelse, inden du køber og blive klogere på b.la. priser & alternativer... Læs nyhed

2023-09-22

AzeroCloud ramt af ransomware angreb | Løsninger og alternativer

Er du en af de uheldig hos Azerocloud/CloudNordic, som har mistet sin hjemmeside, emails og alt data. Se her, hvordan du kommer videre.... Læs nyhed

2023-08-24

503 fejl & 508 fejl (Resource limit / Service Unavailable) hos Simply

Oplever du også 503 fejl eller 508 fejl Resource limit reached hos Simply? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for at løse det.... Læs nyhed

2023-10-25

Woocommerce vs Shopify

Læs mere om fordele og ulemper ved WooCommerce og Shopify og bliv klogere på, hvad du bør vælge til din webshop.... Læs nyhed

2023-08-08